فرآیندها، قوانین و نوآوری های انتخابات اسفندماه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، مهدی سلیمانی دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان، ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان اصفهان، ضمن گرامیداشت حماسه حضور مردم استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت: با همراهی اصحاب رسانه استان کلیات فرایند انتخابات از ابتدا تاکنون به خوبی پوشش رسانهای یافته است، که از این بابت قدردان اصحاب رسانه استان هستیم.
وی ادامه داد: در قانون جدید انتخابات با نوآوریهایی مواجه هستیم که در دورههای گذشته نمونه مشابهی ندارد. از ۱۶ مردادماه سالجاری وارد فرایند پیش ثبتنام داوطلبان نمایندگی در انتخابات مجلس شورای اسلامی شدیم که ۱۸۷ درصد نسبت به مرحله ثبتنام دوره گذشته مجلس شورای اسلامی رشد داشته است.
سلیمانی در ادامه افزود: در استان اصفهان سه هزار و ۵۷۱ نفر در مرحله پیش ثبتنام، در موعد قانونی ثبتنام خود را انجام دادند، پس از این مرحله، ثبتنام نهایی داوطلبان، بررسی صلاحیتها و سایر موارد در استان اصفهان طبق تقویم انتخابات پیش رفت و در تمامی مراحل وضعیت شفاف و روشنی داریم.
دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان اظهار کرد: مجموعاً ۷ نفر در مرحله هیأت نظارت استان تأیید شدند اما توسط شورای نگهبان عدم تأیید یا عدم احراز صلاحیت آنها اعلام شد، اعتراض این افراد نیز در دست بررسی است و در موعد مقرر اعلام خواهد شد.
سلیمانی با بیان اینکه کمیته هماهنگی و آمادگی تشکیل ستاد انتخابات از ۱۹ فروردین ماه در استان اصفهان تشکیل شد، تصریح کرد: بر اساس قانون پس از ابلاغ تشکیل ستاد انتخابات در ۲۰ اردیبهشت ماه، ستاد انتخابات استان به صورت رسمی تشکیل یافت و تاکنون ۳۵ جلسه ستاد انتخابات به صورت هفتگی در روزهای یکشنبه هر هفته برگزار شده است و براساس تفویض استاندار اصفهان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان بعنوان رئیس ستاد انتخابات استان تعیین شد.
وی با اشاره به تشکیل ۷ کمیته ذیل ستاد انتخابات استان اصفهان، ادامه داد: این کمیتهها شامل کمیته مالی و پشتیبانی، کمیته حراست و استعلامات، کمیته اطلاعرسانی، کمیته حقوقی، کمیته فناوری اطلاعات، کمیته آموزش و ستاد امنیت هستند.
دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان اظهار کرد: در شهرستانها متناظر با ستاد انتخابات، کارگروهی به نام اجرای انتخابات تشکیل شده است و عناوین کمیتههای شهرستانی همانند استان تشکیل و دو کمیته اجرایی و مشارکت همگانی نیز در شهرستانها تشکیل شده است.
سلیمانی ضمن اشاره به اینکه ۱۶ حوزه انتخابیه در استان اصفهان وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکهزار و ۷۶۸ نفر در استان اصفهان در مرحله ثبتنام نهایی در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کردند و تقریباً نسبت به ثبتنام انتخابات دوره گذشته مجلس شورای اسلامی با رشد ۴۲ درصدی مواجه بودیم.
وی به برگزاری انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: ۳۷ نفر در استان اصفهان جهت شرکت در این رقابت ثبتنام کردند و صلاحیت آنان توسط فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت، نهایتاً ۱۳ نفر از داوطلبان تأیید صلاحیت شدند، البته ۲ نفر به سایر استانها نقل مکان کردند و اکنون ۱۱ نفر بعنوان نامزد انتخابات خبرگان رهبری در استان اصفهان به رقابت خواهند پرداخت.
دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان عنوان کرد: تبلیغات انتخابات مجلس خبرگان رهبری از روز چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه آغاز و تا ۹ اسفندماه ادامه خواهد داشت، لازم به ذکر است ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه انجام خواهد شد..
وی با اشاره به فرایند تبلیغات انتخابات در استان، عنوان کرد: در مورد مکانهای تبلیغاتی به شهرداریها و دهیاریهای استان ابلاغ شده است تا مکانهایی را پیشبینی کنند و در اختیار نامزدها قرار دهند تا نامزدهای انتخابات با تساوی از این امکان بهرهمند شوند همچنین در این دوره ظرفیتی در حوزه مجلس شورای اسلامی ایجاد شده تا از امکانات دستگاههای دولتی در حوزه تبلیغات استفاده شود.
سلیمانی ادامه داد: از این رو طبق استعلامی که از همه دستگاههای دولتی انجام شد مکانهایی که صرفاً میتوانست مورد استفاده قرار بگیرد در استان شناسایی و احصا شد، در این خصوص یکهزار و ۴۰۰ مکان و امکان در سراسر استان شناسایی، به فرمانداران و از آن طریق به نامزدها اعلام شده است تا به صورت تساوی از مکانها و امکانها بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه ستادهای انتخاباتی نیز شفافیت بیشتری در قانون انتخابات نسبت به گذشته پیشبینی شده است.
دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان گفت: در هر مرکز حوزه انتخابیه هر نامزد میتواند یک ستاد بعنوان ستاد اصلی تعیین و به فرمانداریها معرفی کند و در هر شهر، روستا یا منطقه شهرداری نیز یک ستاد بعنوان ستاد فرعی برای آقایان و یک ستاد فرعی برای خانمها میتواند تشکیل شود همچنین اجازه داده شده یک ستاد مجازی و تارنمای اینترنتی نیز در اختیار نامزدهای انتخابات قرار بگیرد.
سلیمانی با اشاره به محدودیتها در حوزه تبلیغات انتخابات، تصریح کرد: فعالیت خارج از بازه زمانی قانونی، استفاده از اماکن دولتی خارج از بستر معرفی شده توسط هیأت استانی بررسی تبلیغات و الصاق در مکانهای غیرمجاز، ممنوع و غیرقانونی است.
وی ادامه داد: همچنین حداکثر اندازه بنر و پوستر های تبلیغات انتخابات از هر جنسی باید ۱۰۰ در ۷۰ سانتیمتر باشد، چاپخانههایی که متنهای تبلیغاتی را چاپ میکنند نیز بایستی ذیل تبلیغات، تاریخ چاپ و چاپخانه را درج کنند.
دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان خاطرنشان کرد: قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی سال ۱۳۹۸ تصویب شد و اکنون برای نخستین بار در حال انجام است.
سلیمانی ادامه داد: براساس این قانون همه هزینههای نامزدهای نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باید به صورت شفاف در سامانهای که از سوی وزارت کشور در اختیار نامزدها قرار میگیرد ثبت شود و سقفی نیز بعنوان حداکثر هزینه برای نامزدها در نظر گرفته شده است تا هزینههای انتخابات به صورت ضابطهمندی انجام شود.
وی اظهار کرد: همه نامزدها بایستی هزینههای خود را با شفافیت در این سامانه درج کنند، نقل و انتقالات مالی که در حوزه تبلیغات انتخابات صورت میگیرد بایستی از طریق درگاههای بانکی صورت بگیرد زیرا در این فرایند همه موارد بایستی شفاف باشد، تنها اشخاص حقوقی که میتواند به نامزدها کمک کنند احزاب هستند و واحدهای صنعتی و کارخانجات از پرداخت کمک به نامزدها ممنوع شدهاند.
سلیمانی تصریح کرد: مقرر شده یک حساب تجاری توسط نامزدها معرفی شود که از همه نامزدها اخذ و نماینده مالی نامزد نیز معرفی شده است همچنین سامانه شفافیت نیز به زودی رونمایی خواهد شد./1304/