۱۷ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۷:۳۹
کد خبر: ۷۴۷۶۶
رییس پژوهشکده باقرالعلوم:

میثاق طلبگی حفظ معارف اهل بیت تا ظهور حضرت حجت است

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) گفت: امتناع رهبر معظم انقلاب از پذیرش مدرک دکترای افتخاری دانشگاه حاکی از اعتلای روحی، غنای فکری و عدم توجه ایشان به مسائل ظاهری و دنیوی است.
حسين قشقايي رييس پژوهشكده باقرالعلوم


حسین قشقایی، رییس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به عدم پذیرش مدرک دکترای افتخاری دانشگاه از سوی مقام معظم رهبری گفت: امتناع رهبر معظم انقلاب از پذیرش مدرک دکترای افتخاری دانشگاه حاکی از اعتلای روحی، غنای فکری و عدم توجه ایشان به مسائل ظاهری و دنیوی است.

وی افزود: متأسفانه از ده سال پیش ارزش گذاری طلاب به جای این‌که با شاخص های حوزه تبیین شود به وسیله شاخص های دانشگاهی تبیین شده است که لازم است از درون حوزه مطابق با مقتضیات علوم و ارزش های حوزوی، شاخص های مناسبی برای رتبه های علمی حوزه مشخص شود.

رییس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) با اشاره به میثاق طلبگی مدنظر رهبر معظم انقلاب گفت: میثاق طلبگی هویتی است که حوزه از زمان معصوم(ع) گرفته و تا الآن به آن عمل کرده و ممکن است به رها کردن درس حوزه و تبلیغ دین منجر شود.

قشقایی تصریح کرد: روحانیت حقیقت جامعه علمی را از ائمه اطهار(ع) و بر اساس تعالیم ایشان دریافت کرده و اکنون وظیفه حفظ آن را تا ظهور حضرت صاحب الامر(عج) به عهده دارد.

وی در ادامه مراجعه حوزویان به دانشگاه را برای دریافت مدرک صحیح ندانست و گفت: در گذشته برای مطرح کردن حرف حوزه در جوامع دانشگاهی نیاز به گرفتن مدرک دانشگاهی بود اما اکنون این اقتضا وجود ندارد.

رییس پژوهشکده باقرالعلوم(ع) با بیان این‌که آنچه در جوامع دانشگاهی مورد ارزشگذاری قرار می گیرد علم و دانش است و کسانی که توان تولید دانش را دارند در این جوامع از ارزش بالایی برخوردارند، خاطرنشان کرد: اما دانستن مسائل علمی صرفاً یک کمال فردی است و ارزش طلبه به دانستن علوم دینی همراه با تبلیغ کارآمد مذهب شیعه است.

قشقایی، عضو شدن طلاب در هیأت های علمی دانشگاه ها را از جمله آسیب های بزرگ در این عرصه عنوان کرد و گفت: طلاب با عضو شدن در هیأت های علمی دانشگاه ها هفته ای چهار روز وقت خود را صرف درس های تکراری و سطح پایین دانشگاهی می کنند بدون این‌که بر اندوخته علمی آنان اضافه شود و این برای طلاب آفت بزرگی است.

وی در پایان همسان سازی مدارک حوزوی با مدارک دانشگاهی را کار شایسته ای ندانست و گفت: هرچند مدرک گرایی در حوزه مناسب نیست، اما استفاده از برخی روش های آموزشی و پژوهشی دیگر مراکز علمی که سازگار با مقتضیات و هویت حوزوی باشد، مناسب است. /920/ت302/ع

ارسال نظرات