۰۶ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۸:۲۸
کد خبر: ۷۳۷۲۰
مدیرگروه ادب و هنر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی:

از الزامات حوزه های علمیه، استفاه از هنر و ابزارهای هنری است / هنر در حوزه ناشناخته مانده است

خبرگزاری رسا ـ مدیرگروه ادب و هنر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه حوزه های علمیه هنوز به ضرورت هنر پی نبرده اند، گفت: یکی از الزامات حوزه های علمیه، استفاه از هنر و ابزارهای هنری است.
جشنواره ادبي حوزه علميه خراسان
سیدصادق مرکبی، مدیرگروه ادب و هنر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد با اشاره به جشنواره ادبی ـ هنری حوزه علمیه خراسان گفت: گروهی خصوصا در حوزه های دینی معتقدند هنر یک ابزار برای ابلاغ پیام است در حالی که باید چیزی فراتر از این را مدنظر داشته باشیم و آن اینکه هنر خودش قابل اعتناست و ما در حوزه های علمیه باید با عنایت بیشتری نسبت به مباحث هنری برخورد کنیم.

وی با بیان اینکه گروهی نیز هنر را اصل و موضوع قرار می دهند اظهار داشت: ما باید یک حدوسطی را برای این مسأله در نظر داشته باشیم تا بتوانیم بهره بیشتری از هنر ببریم؛ در برهه کنونی با عرصه ای مواجه هستیم که هنر در آن دخیل است و ما به عنوان طلبه می خواهیم از ظرفیت های هنر بهره مند شویم چنانکه بزرگان ما از جمله رهبر معظم انقلاب نیز برای بهره گیری از هنر و ظرفیت های آن بسیار تأکید دارند.

مرکبی با تأکید براینکه یکی از الزامات حوزه های علمیه، استفاه از هنر و ابزارهای هنری است، تصریح کرد: نزدیک شدن حوزه علمیه به این فضا باید ظرافت داشته باشد به گونه ای که طلبه از فضای حوزوی خارج و غرق در هنر نشود؛ فضای هنر با علم متفاوت است هنر را می آموزید و عالم می شوید اما هنر یک جاذبه هایی دارد که انسان کم کم محصور هنر می شود و به جای اینکه مانند فضای علمی ما احاطه پیدا کنیم،به تدریج فضای هنری بر ما غالب می شود.

مدیرگروه ادب و هنر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: بهره مندی از هنر و ظرفیت های هنر لازم و ضروریست اما پرداختن به آن دقت و ظرافتی می خواهد و نیازمند طی مراحلی است که نخستین گام، آشنایی با هنر است.

وی با اشاره به اینکه باید در حوزه ساختارهای خاصی همچون گروه ادب و هنر و گروه مبلغان هنرمند گسترش یابد ابراز داشت: این جشنواره هم در این راستا بوده و می خواهد مقوله های هنری را وارد حوزه کند تا بتوان به تدریج از ظرفیت هایی که در هنر وجود دارد برای ابلاغ دین استفاده کرد.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد با بیان اینکه ساختارهای هنری که به تعبیر رهبری موهبت های الهی هستند، دارای ظرافت های خاصی است تصریح کرد: هر انسانی برای ارتباط با سایر انسان ها و محیط اطرافش باید به ظریقی با آنان صحبت و مفاهمه دو جانبه برقرار کند و این تفاهم وقتی برقرار خواهد شد که این دو نفر از یک زبان مشترک استفاده کنند که بیشترین تأثیر هم دقیقا در همین مواقع اتفاق می افتد؛ یعنی اگر معتقد هستیم که باید تبلیغ دینی داشته باشیم، و رسالت طلاب ابلاغ دین است پس طلاب باید با محیط و جامعه اطرافشان بتوانند ارتباط برقرار کنند که لازمه آن وجود اشتراک بیانی است و زبان مشترک است.

مرکبی افزود: ائمه ما با زبان قوم خود صحبت می کردند امروز که زبان قوم رسانه و هنر است آیا حوزه علمیه می تواند فقط با یک ساختار بیانی یا نوشتاری و یا منبر با مخاطب در تعامل باشد درست است که این ها لازم است اما کافی نیست چون زبان نسل امروز منحصر در این شیوه ها نیست و راه ها و مراکز درک او صرفا این ها نیستند، شاهراه های اطلاعاتی و منابع ورودی نسل امروز رسانه و ساختارهای رسانه ای است.
مدیرگروه ادب و هنر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: اگر طلاب ما این ها را ندانند همچون پیامبری هستند در میان یک قوم هستند که با اینکه پیام های خوبی هم دارد اما چون زبان قوم را نمی داند، نمی تواند با آنان ارتباط برقرار کند، لذا امروز حوزه های علمیه باید به زبان قوم که همان رسانه است آراسته شوند.

وی با بیان اینکه ورود حوزه های علمیه به عرصه های هنری واجب و فریضه است، اظهار داشت: این جشنواره هم دنبال نشر این طرز فکر است که از این راه ها(بخش های مختلف جشنواره) هم می توان پیام دین را منتقل کرد و این همه راه و ساختار برای انتقال پیام وجود دارد و در مرحله بعد افراد را می سنجد که هر یک از چه راهی می توانند حرف خود را بزنند.

مرکبی در ادامه در خصوص تعیین جایزه ادبی حوزه های علمیه ابراز داشت: کسی که در جشنواره شرکت می کند به انگیزه جایزه و نیز اعتبار آن جشنواره است پس سطح جوایز نباید نازل باشد به لحاظ اعتبار هم این جشنواره، جشنواره نوپایی است اما می تواند با ادامه و ارتقاء کار از اعتبار لازم برخوردار شود.

وی با بیان اینکه جشنواره ها باید آنقدر قوی باشند که افراد علاوه بر اینکه آثار قبلی خود را می آورند، آثار جدیدی هم برای آن جشنواره تولید کنند افزود: اگر این ها رعایت نشود دو آسیب ایجاد خواهد شد یکی اینکه تعداد کم می شود و دوم اینکه آثار از سطح خوبی برخوردار نیست و در این جشنواره تنها یک گردآوری آثار صورت گرفته و منتج به کشف استعداد نخواهد شد.

مدیرگروه ادب و هنر دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، برگزار کنندگان این جشنواره را امیدهای حوزه علمیه خواند و گفت: دلیل حساسیتی بعضا در حوزه ها نسبت به هنر دیده می شود، عدم وضوح مطلب و شناخت از آن است یعنی حوزه هنوز به ضرورت این مسأله پی نبرده است وگرنه کسانی مانند رهبر معظم انقلاب که به اهمیت این موضوع واقف هستند، دیدارها و بیانات مختلفی در این زمینه دارند، پیامبران و ائمه اطهار(ع) نیز حرکات و سکناتشان بسیار هنرمندانه بوده است، حوزه های علمیه امروز چقدر با ادارکات و ذائقه شنیداری مخاطب آشنایی دارند.

وی افزود: هنر متعهد آن تحرکات هنری است که در حوزه دین و آموزه های آن از یک هنرمند متعهد و دین دار صورت می گیرد و محصول آن هنر دینی است، خواه رفتارهای هنرمندانه باشد یا اثر یا جریان هنری دینی.

مرکبی در پایان ابراز امیدواری کرد: این جشنواره نتایج خوبی داشته و دوره های آتی را با استحکام بیشتر و تخصصی تر برگزار کنند و کشف استعدادهای خوبی اتفاق بیفتد.

گفتنی است دومین جشنواره ادبی ـ هنری حوزه علمیه خراسان به منظور ایجاد بستری مناسب برای رشد و شکوفایی خلاقیت های ادبی هنری طلاب و ساماندهی آنان از سوی گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با موضوع آزاد در بخش های داستان(کوتاه/بلند)، شعر، خوشنویسی، گرافیک و تصویرسازی، فیلم نامه و نمایشنامه، طرح و ایده برنامه سازی برای صدا و سیما، وبلاگ، عکس(عکس موبایل)، فیلم(فیلم موبایل) و پژوهش 25 آبان ماه آغاز شده و تا بیستم بهمن ادامه دارد.

علاقمندان جهت حضور در این جشنواره می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.honaremotaali.blogfa.com نسبت به تکمیل فرم ثبت نام و ارسال آن به نشانی مشهد، خیابان سنایی، میدان صاحبالزمان (عج)، مرکز فرهنگی تبلیغی شهید هاشمینژاد، گروه مبلغان هنرمند دفتر تبلیغات خراسان رضوی اقدام کنند./930/ت302/ص
ارسال نظرات