نگاه غلط حاکم نسبت به مسجد اصلاح شود
به گزارش خبرگزاری رسا در تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان، از اعضای هیأت امنای بنیاد هدایت در نشستی با حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان، مدیرعامل بنیاد هدایت بر حمایت از امامان مساجد تأکید کرد و گفت: یکی از کارهایی که می شود انجام داد این است که اجازه تصرف در امور حسبیه به امامانی که شایستگی لازم را داشته باشند داده شود؛ این کار در شبکه امامت نیز قابل اجرا است و راهی است تا نیازهای مساجد ما تأمین شود.
تولیت مسجد جمکران با اشاره به امکان بهره گیری از ظرفیت وجوهات شرعی اظهار داشت: مخارج مسجد یکی از محل هایی است که به عنوان پایگاه امام زمان(عج) و مرکز ترویج مذهب می تواند از این وجوهات بهره مند شود؛ اگر چنین اتفاقی محقق شود مسجد نیازی به منابع دولتی نخواهد داشت.
وی نگاه غلط حاکم نسبت به مسجد را مورد انتقاد قرار داد و گفت: وقتی ساخت فرهنگستان ها و پارک ها در دستور باشد صحبت سر چند صد هکتار زمین است، اما وقتی قرار به مسجدسازی باشد از چند صدمتر زمین سخن گفته می شود؛ این نگاه به مسجد است. نباید اینگونه باشد که در دل پارک یک نمازخانه بسازیم، بلکه مسجد باید محور باشد و همه چیز حول محور آن ساخته شود.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان ادامه داد: در مورد اختصاص زمین مساجد دولت باید مانند بقیه بخش ها اقدام کند، اما در مورد تأمین هزینه های جاری مسجد می تواند مستقل عمل کند.
توجه ویژه به مسأله حکمرانی در تدوین سند ملی مسجد
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام میرمحمدیان ضمن تشریح روند تدوین سند ملی مسجد بیان کرد: نگاه ما در این سند در دو بخش حکمرانی از مسجد و حکمرانی بر مسجد دسته بندی می شود؛ به این معنی که از سویی بدانیم حکومت جمهوری اسلامی باید چه کاری برای مسجد در حوزه حکمرانی انجام دهد و از سوی دیگر بدانیم امام روستا در این خصوص چه فعالیتی باید داشته شد.
مدیرعامل بنیاد هدایت با تأکید بر دغدغه رهبری مبنی بر عدم دولتی شدن مدیریت مساجد، افزود: ما به دنبال این هستیم تا به امامان آموزش هایی داده شود تا بتوانند قدم در مسیر استقلال مساجد بردارند و منابع لازم را با کمک مردم تهیه کنند.
وی حل مسأله را یکی از وظایف امامان دانست و گفت: در گذشته شورای حل اختلاف در مساجد ایجاد شده بود که شکل اداری به خود گرفته بود؛ در حال حاضر قوه قضائیه ظرفیتی را تحت عنوان نهادهای همکار ایجاد کرده است.
حجت الاسلام میرمحمدیان اضافه کرد: با اخذ مجوز سازمان حل اختلاف و داوری هدایت توسط بنیاد تأسیس شد. در قالب این طرح صلح و سازش و رفع اختلاف در مساجدی که از ظرفیت لازم برخوردار هستند انجام می شود. این موضوع می تواند به محوریت یافتن مساجد کمک کند.
وی طرح ۳۱۳ را یکی دیگر از طرح های بنیاد هدایت دانست و گفت: در این طرح که با همکاری کمیته امداد صورت می گیرد، خدماتی به خانواده های تحت پوشش این نهاد توسط امامان داده می شود و این در حقیقت همان مددکاری اجتماعی و یا به تعبیر دیگر مددکاری اسلامی است./971/