ویتامینهای برنج سفید و قهوهای
به گزارش خبرگزاري رسا، وقتی که صحبت از خواص یک ماده غذایی میشود باید این نکته را در نظر گرفت که نحوه پخت آن ماده غذایی و میزان مصرف آن نیز مهم است در خصوص برنج باور کلی جامعه بر روی چاق کنندگی و مضر بود مصرف برنج برای انواع بیماری استوار شده است که صحیح نیست؛ برنج در صورت پخت صحیح و مصرف متعادل میتواند یکی از سالمترین مواد غذایی آشپزخانه شما باشد.
مزایای برنج برای سلامتی انسان در برگیرنده توانایی آن برای فراهم اوردن انرژی فوری و سریع، تنظیم و بهبود اجابت مزاج، تثبیت کردن سطح قند خون، کندتر کردن فرآیند پیری است. با اینحال برنج میتواند منابع ضروری ویتامین B۱ برای سلامت انسان را نیز فراهم آورد.
سایر مزایای برنج شامل توانایی آن برای افزایش سلامت پوست، افزایش متابولیسم، کمک به هضم، کاهش فشار خون، کمک به کاهش وزن، بهبود سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی و سرطان است.
برنج در بیشتر فرهنگها یک ماده غذایی اصلی است و برای افراد مهم است. مزایای متعدد این ماده را میتوان در بیش از ۴۰۰۰۰۰ گونه مختلف از آن که در سرتاسر جهان موجود است پیدا کرد. برنج فرآوری نشده زیاد تحت تاثیر فرایندهای مختلف قرار نمیگیرد و دارای ارزش تغذیهای بالایی است. با اینحال برنج سفید فرآوری میشود و به همین خاطر مزایای کمتری دارد.
چرا باید برنج بخوریم؟
برخی از مزایای برنج برای سلامتی انسان در ادامه بیان شده است:
منبع خوبی از انرژی است:
از آنجایی که برنج کربوهیدرات خوبی دارد میتواند به عنوان سوخت برای بدن عمل نماید و به عملکرد طبیعی مغز کمک کند. همانطور که میدانید کربوهیدراتها برای متابولیزه شدن توسط بدن ضروری هستند و میتوانند به انرژی تبدیل شوند. ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آلی متعدد باعث افزایش عملکرد و فعالیت متابولیکی تمامی اندامها میشود و میتواند سطح انرژی را افزایش دهد.
عاری از کلسترول است:
مصرف برنج برای سلامتی شما عالی است، زیرا حاوی چربیهای مضر، کلسترول و سدیم نیست. این ماده بخش خوبی از رژیم غذایی متعادل محسوب میشود. هر غذایی که بتواند مواد مغذی را بدون داشتن اثرات منفی فراهم اورد تاثیرات زیادی برای سلامتی خواهد داشت. سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم به کاهش چاقی کمک میکند و میتواند عوارض مرتبط با اضافه وزن را کاهش دهد. برنج یکی از مواد غذایی است که به طور گسترده در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا میتواند افراد را در مقادیر کم سیر کند و سالم نگه دارد.
از سرطان پیشگیری میکند:
دانه کامل برنج همچون برنج قهوهای سرشار از فیبرهای نامحلول است که میتواند از بدن در برابر سرطانهای مختلف محافظت کند. بیشتر محققان و دانشمندان بر این باورند که فیبر نامحلول برای محافظت از بدن در برابر توسعه و متاستاز سلولهای سرطانی مفید و ضروری است. فیبر در برابر محافظت و دفاع از سرطان روده و مقعد مفید است. با اینحال، علاوه بر فیبر، برنج آنتی اکسیدانهای طبیعی همچون ویتامین C، ویتامین A، ترکیبات فنولی و فلاوونیدی دارد که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند یا آنتی اکسیدانها را تحریک میسازند و از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. رادیکالهای ازاد محصول فرعی متابولیسم سلولی هستند که میتوانند اسیب جدی به اندامهای بدن وارد کنند و باعث تبدیل سلولهای سالم به سلولهای سرطانی شوند. افزایش سطح آنتی اکسیدانهای بدن ایده خوبی است و مصرف برنج بهترین راه برای انجام اینکار است.
برنج از پوست مراقبت میکند:
متخصصان بر این باورند که پودر برنج را میتوان به صورت موضعی برای درمان برخی از مشکلات پوستی مورد استفاده قرار داد. در برخی از قسمتهای هند، آب برنج برای درمان پوست ملتهب مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات فنولی موجود در برنج و به خصوص برنج قهوهای یا برنج وحشی، خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند برای تسکین التهاب و قرمزی مفید باشد. اینکه برنج به صورت موضعی اعمال شود یا مصرف گردد زیاد مهم نیست. موادی که از برنج مشتق میشوند میتوانند شرایط پوستی مختلفی را بهبود ببخشند. خاصیت آنتی اکسیدانی آن میتواند ظهور چین و چروک را به تعویق بیندازد و سایر نشانههای پیری را کندتر کند.
برنج قهوهای یکی از موادی است که سطح مواد مغذی بالایی دارد و میتواند رشد و فعالیت انتقال دهندههای عصبی را تحریک نماید و از پیشگیری از آلزایمر مفید باشد. گونههای مختلفی از برنج وحشی نیز میتواند آنزیمهای محافظت کننده از اعصاب را در مغز تحریک کند و مانع از تاثیر رادیکالهای ازاد و سایر سموم خطرناک گردد. این موضوع میتواند در پیشگیری از آلزایمر و دمانس مفید باشد.
به هضم کمک میکند و خاصیت ادرار آوری دارد:
پوست برنج یک داروی موثر برای درمان دیستانتری است. برخی از افراد بر این باورند که پوست گیاه سه ماهه برنج خاصیت ادرارآوری دارد. چینیها نیز بر این باورند که برنج میتواند اشتها را افزایش دهد، بیماری شکمی را درمان کند و تمامی مشکلات گوارشی را بهبود ببخشد. برنج به عنوان یک ماده ادرار میتواند به کاهش وزن کمک کند، سموم را از بدن دفع نماید و وزن اضافی آب را کمتر نماید. محتوای فیبر بالا در برنج میتواند به اجابت مزاج کمک کند و از بدن در برابر سرطانهای مختلف محافظت نماید و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
برنج سرشار از ویتامین است:
برنج منبع عالی از ویتامینها و مواد معدنی همچون نیاسین، ویتامین D، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامینها بنیان و اساس متابولیسمهای بدن، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکردهای کلی اندامهای بدن است.
به سلامت قلبی عروقی کمک میکند:
روغن سبوس برنح خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و میتواند با کاهش سطح کلسترول خون به سلامت قلبی عروقی کمک کند. قبلا در مورد مزایای قلبی عروقی فیبر صحبت کردیم. برنج وحشی و قهوهای بهتر از برنج سفید خواهد بود، زیرا پوست برنح پر از مواد معدنی است.
برنج میتواند جلوی یبوست مزمن را بگیرد. فیبر نامحلول در برنج به عنوان یک اسفنج نرم عمل میکند و میتواند به اجابت مزاج کمک نماید. برنج قهوهای و برنج با دانه کامل دارای فیبر نامحلول زیادی هستند. با اینحال، برای تسکین یبوست بهتر است آب زیادی نوشیده شود. همچنین مصرف غذاهای پر از فیبر توصیه شده است. بیماران دیابتی باید برنج قهوهای را در رژیم غذایی خود بگنجانند که در برگیرنده سطح پایینی از شاخص گلیسمی هستند. کمتر از یک پیمانه از برنج قهوهای در روز میتواند ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را فراهم کند و به تولید انرژی کمک نماید. برنج قهوهای برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی مفید است./1360/