۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۰
کد خبر: ۶۱۰۰۶۹
سرمقاله؛

آقای ترامپ! این بار قمار را باختید

آقای ترامپ! این بار قمار را باختید
دونالد ترامپ در شرایط بسیار سختی به سر می‌برد! نظرسنجی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که وی از رقیب خود در انتخابات آمریکا عقب افتاده است.
به گزارش خبرگزاری رسا، دونالد ترامپ در شرایط بسیار سختی به سر می‌برد! نظرسنجی‌های صورت گرفته در آمریکا نشان می‌دهد که وی در ایالاتی کلیدی مانند پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین و فلوریدا از رقیب احتمالی خود یعنی “جو بایدن: عقب افتاده است.
 
از سوی دیگر، نظرسنجی اخیر دانشگاه “کوئینی‌پیاک “نشان می‌دهد که تنها ۳۷ درصد از شهروندان آمریکایی مشی حاکم بر سیاست خارجی این کشور را مورد تایید قرار می‌دهند. در چنین شرایطی امکان دارد “سیاست خارجی” به پاشنه آشیل دولت ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ تبدیل شود، خصوصا آنکه جو بایدن به عنوان یک فرد شناخته شده در حوزه سیاست خارجی آمریکا قصد دارد در صورت راهیابی به دور نهایی، رئیس جمهور آمریکا را از همین منظر به چالش بکشد.
 
رئیس جمهور آمریکا به خوبی می‌داند که برای “تغییر شرایط موجود” یا باید دست به “اقناع افکار عمومی آمریکا” در حوزه سیاست خارجی خود بزند یا مشی حاکم بر دیپلماسی و سیاست خارجی دولت خود را تغییر دهد.

گزینه نخست تقریبا منتفی به نظر می‌رسد! نزدیک به سه سال شانتاژ تبلیغاتی ترامپ علیه کشور‌هایی مانند ایران، ونزوئلا، چین و …. نتیجه‌ای جز سرزنش افکار عمومی و مخالفت با ماجراجویی‌های کاخ سفید از سوی شهروندان آمریکایی نداشته است.
 
ترامپ در جریان رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ وعده داده بود تا هزینه‌های آمریکا در آن سوی مرز‌ها (از جمله در منطقه غرب آسیا) را کاهش دهد، اما نه تنها به این وعده خود عمل نکرده است، بلکه هزینه‌های واشنگتن را نیز به صورت تصاعدی در نقاط مختلف افزایش داده است. برکناری “رکس تیلرسون” و ” مک مستر” از قدرت و جایگزینی “جان بولتون ” و ” مایک پمپئو” نیز نه تنها کمکی به اقناع افکار عمومی آمریکا در قبال سیاست خارجی حاکم بر کاخ سفید نکرد، بلکه منجر به افزایش نارضایتی‌ها نسبت به یک‌جانبه گرایی حاکم بر ایالات متحده شد.

با این حال ترامپ برای انتخاب گزینه دوم، یعنی “تغییر در سیاست خارجی آمریکا” نیز محدودیت‌ها و موانعی دارد! اگر رئیس جمهور آمریکا جان بولتون یا مایک پمپئو را از قدرت برکنار کند، با مخالفت طیفی از نومحافظه کاران و اعضای تی پارتی مواجه خواهد شد.

در این خصوص، مذاکرات مخفیانه و مفصلی بین اعضای ارشد حزب جمهوریخواه با ترامپ در جریان است. اگر رئیس جمهور آمریکا اطمینان یابد که می‌تواند در ازای جلب آرای افراد مستقل و بخش ناراضی جمهویخواهان سنتی، می‌تواند آرای بخشی از اعضای تی پارتی و نومحافظه کاران را نادیده بگیرد، لحظه‌ای در اخراج بولتون و پمپئو درنگ نخواهد کرد.
 
اما از سوی دیگر، ترامپ به خوبی می‌داند که چنین اقدامی منجر به بهره گیری دموکرات‌ها از هرج و مرج به وجود آمده میان جمهوریخواهان سنتی و طیف‌های تندروی این حزب خواهد شد.

به نظر می‌رسد بازی خطرناکی که ترامپ در ابتدای سال ۲۰۱۷ و همزمان با حضور رسمی در کاخ سفید آغاز کرد، به یک “قمار دوسر باخت” برای وی تبدیل شده است. هم اکنون، هر تصمیمی که ترامپ بگیرد برای وی و همراهانش گران تمام خواهد شد. این بدترین نقطه‌ای است که یک سیاستمدار می‌تواند در آن قرار گیرد. ترامپ در بهترین حالت ممکن، می‌تواند “نحوه مرگ سیاسی” خود را انتخاب کند، بدون آنکه بتواند ماهیت موضوع را تغییر دهد. /۱۰۱/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
منبع: رسالت
ارسال نظرات