برکت مال در انفاق و صدقه دادن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله علیاکبر رشاد رییس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع)، امروز پیش از آغاز درس خارج فقه که در همین حوزه علمیه برگزار شد، با اشاره به حکمت 157 نهج البلاغه گفت: حضرت در این فراز میفرمایند از کسانی نباش که عبرت را بسیار وصف میکنند اما خود عبرت نمیگیرند.
وی افزود: این افراد خود مینشینند و از اینکه دنیا بی وفا، زودگذر و بی ارزش است و از سرگذشت گذشتگان سخن میگویند و به دیگران توصیه میکنند که باید از سرگذشت و سرنوشت پیشینیان عبرت بگیرند. اینان بسیار از عبرت گیری و عبرت آموزی سرگذشت و سرنوشت افراد مثال میزنند و سخن میگویند اما عجیب که خود هرگز عبرت نمیگیرند.
آیتالله رشاد در ادامه بیان داشت: حضرت همچنین فرمودند: چنین شخصی هزینه کردن عمر را برای پوشش دادن به فقر دیگران، پرداخت نفقه و انفاق را غرامت و خسارت تلقی کرده اما به اصطلاح بخل ورزیدن و ممسک بودن را غنیمت قلمداد میکند و تصورش این است که اگر از هزینه و انفاق کردن پرهیز کند صرفه جویی کرده و به سود او تمام میشود در حالی که چنین نیست.
رییس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران اظهار داشت: کسی که صدقه میدهد خداوند متعال به مال او برکت میدهد و آن صدقه موجب وسعت روزی او میشود اما انسان بخیل اصولا در مالش برکت نیست و اگر انباشتی از ثروت داشته باشد در اصل او انباردار آن ثروت به شمار میرود.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) ادامه داد: در اصل او از مال و ثروتش نگهداری میکند تا دیگران و ورثه بی وفا از آن بهره ببرند. بنابراین صدقه نوعی جایگزینی سود به جای زیان و بخل ورزی نوعی زیان به جای سود محسوب میشود./813/پ202/ب1