۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۴
کد خبر: ۵۷۶۴۱۹
آیت الله نظری خادم الشریعه تأکید کرد؛

ضرورت تقویت بنیه علمی مدارس علمیه

آیت الله نظری خادم الشریعه از حوزه علمیه ساری به عنوان یک مرکز علمی ریشه دار یاد کرد و گفت: موفقیت حوزه علمیه این شهر در طول تاریخ به دلیل وجود علما و شخصیت های بزرگی بود که در این مرکز علمی مهم به تدریس علوم دینی اشتغال داشتند.
ضرورت تقویت بنیه علمی مدارس علمیه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، آیت الله نظری خادم الشریعه شنبه شب در جلسه بازسازی مسجد جامع ساری با اشاره به اهمیت جایگاه مسجد جامع ساری در ادوار مختلف تاریخ گفت: این بنای تاریخی همواره یکی از مهم ترین پایگاه های دینی مردم مرکز استان به شمار می رفته است.

وی به سابقه دینداری مردم مازندران اشاره کرد و آن را نتیجه دوستی با اهل بیت(ع) دانست و افزود: نخستین حکومت شیعی در این منطقه پایه گذاری شد و مردم این دیار همواره به اهل بیت(ع) ارادت و دلبستگی خاصی داشتند.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با اشاره به این که عشق و علاقه مردم مازندران به اهل بیت(ع) و نوادگان آنها در ادوار مختلف تاریخ به اثبات رسیده است، بیان داشت: وجود هزاران امامزاده و بقاع متبرکه در این استان سندی روشن بر علاقه مردم این دیار به نوادگان اهل بیت(ع) است.

آیت الله نظری خادم الشریعه با بیان این که مردم مازندران در عرصه های دینی و مذهبی همواره پیشگام بوده اند، خاطرنشان کرد: بیش از چهار هزار مسجد، حسینه و مراکز دینی در این استان وجود دارد که این مسأله نیز دلیل دیگری بر ریشه دینی مردم این استان دارد.

وی با اشاره به این که برنامه های مذهبی نظیر دهه عاشورا، فاطمیه و غدیر در مازندران همواره پررنگ و الگو بوده است، تصریح کرد: مردم ولایت مدار و دیندار مازندران در همه عرصه های دینی و مذهبی حضوری پررنگ و تعیین کننده دارند.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه در ادامه سخنان خود جایگاه محوری مسجد جامع در ادوار مختلف تاریخ اشاره کرد و گفت: این مکان همواره مهم ترین پایگاه دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مرکز استان مازندران بوده است.

آیت الله نظری خادم الشریعه با اشاره به این که در جریان مبارزات نهضت انقلاب اسلامی، مسجد جامع مهم ترین مرکز ساماندهی نیروهای انقلابی و همچنین برنامه های مذهبی و سیاسی بوده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از برنامه های و سازماندهی های نهضت انقلاب در این مکان مقدس صورت می گرفت.

وی با بیان این که مردم ساری مسجد جامع این شهر را مأمن و پناهگاه خود می دانستند، تصریح کرد: متأسفانه امروز به وضوح این خلأ معنوی و دینی در شهر احساس می شود.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه در ادامه سخنان خود به سابقه فعالیت های حوزوی در ساری اشاره کرد و گفت: علما و شخصیت های بزرگی که همواره مایه افتخار و مباهات جهان تشیع بودند در حوزه علمیه ساری به تحصیل پرداختند.

آیت الله نظری خادم الشریعه با بیان این که در ادوار مختلف تاریخ اساتید بنام و شخصیت های بزرگی در حوزه علمیه به تدریس علم دین مشغول بودند، خاطرنشان کرد: آثار وجودی این شخصیت های بنام امروز افتخاری برای جامعه حوزوی است.

وی از حوزه علمیه ساری به عنوان یک مرکز علمی ریشه دار یاد کرد و گفت: موفقیت حوزه علمیه این شهر در طول تاریخ به دلیل وجود علما و شخصیت های بزرگی بود که در این مرکز علمی مهم به تدریس علوم دینی اشتغال داشتند.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با بیان این که امروز نیز وجود هزاران طلبه در حوزه علمیه قم و مشهد نتیجه ریشه حوزوی مازندران است، خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد تا این جایگاه مهم حفظ و در جهت تقویت آن تلاش بیشتری صورت گیرد.

آیت الله نظری خادم الشریعه همچنین به وحدت و انسجام علما و روحانیت مازندران به ویژه ساری در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین دلایل موفقیت حوزه علمیه ساری در دهه های گذشته وجود انسجام میان علما و روحانیت این منطقه بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تشریع در روند بازسازی و مرمت مسجد جامع ساری تأکید کرد و افزود: مسؤولان باید از همه ظرفیت های موجود جهت بازسازی این بنای تاریخی و کهن مرکز استان بهره گیرد./۹۵۰/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات