رابطه مستقیم تحول حوزه با تحول در جامعه
حجت الاسلام سجاد امیری مدیر مدرسه علمیه شیخ علیخان زنگنه شهر تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، با اشاره به ضرورت انقلابی گری در حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: با توجه به تاریخ اسلام و فعالیت های نبی مکرم اسلام(ص) متوجه می شویم که دین اسلام یک دین اجتماعی است.
وی در ادامه افزود: نبی مکرم اسلام(ص) در عرصه سیاست و اجتماع توانستند فعالیت های زیادی در عرصه تحول جامعه انجام دهدند به همین سبب دین اسلام یک دین سیاسی، اجتماعی است و به طبع حوزه علمیه ای که متکفل تدریس دروس اسلامی است باید انقلابی بماند تا حرفی برای گفتن داشته باشد.
حجت الاسلام امیری با اشاره به انقلاب اسلامی و حضور روحانیت در عرصه جهاد و حمایت از مستضعفان جامعه اظهار داشت: امام خمینی(ره) و همچنین رهبر معظم انقلاب در حوزه علمیه تربیت شده اند و با استفاده از اندیشه های ناب اسلامی به این مرحله از انقلابی گری رسیده اند.
وی در ادامه افزود: حوزه علمیه با انقلابی گری و مبانی اسلامی باید دست ابرقدرتان را کنار بزند و اندیشه عمیق و ژرف اسلامی را به گوش جهانیان برساند و تنها راه استمرار حوزه انقلابی ماندن است.
مدیر مدرسه علمیه شیخ علیخان زنگنه شهر تویسرکان گفت: یکی از حسن های حوزه علمیه نسبت به دیگر نهادها ارتباط مستقیم علما با مردم است و انقلابی گری و انقلابی ماندن حوزه های علمیه به معنای انقلابی ماندن جامعه اسلامی است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت به روز بودن حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: از آنجایی که پاسداری از مبانی شریعت بر عهده حوزه علمیه و روحانیت است باید مبانی دین به روز و منطبق با علوم جدید به مردم ارائه شود.
حجت الاسلام امیری ابراز داشت: اجتهاد باید مبتنی بر علوم روز باشد زیرا اگر اجتهاد مسایل دینی منطبق با علوم روز و نیاز جامعه نباشد قطعا زدگی در جامعه ایجاد می کند و تحول به معنای به روز بودن است.
وی در پایان با اشاره به مبانی تحول گرایی در حوزه های علمیه ابراز داشت: تحول گرایی از بین بردن مبانی اسلامی نیست، تطبیق مبانی با شرایط مکان و زمان باید انجام شود./979/ت303/ب1