۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷
کد خبر: ۵۵۶۳۷۶
تحلیلگر مسائل بین الملل:

غرب، مشوق ورود ترکیه به سوریه است

تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: براساس ماده ۵ قانون داخلی ناتو هر کشور عضو ناتو که مورد تعرض قرار گیرد سایر کشورهای عضو ناتو باید به کمکش بشتابند.
هانی زاده

حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل بین الملل و معاون سیاسی شبکه جهانی الاهواز، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به عملیات عفرین اظهار داشت: ارتش ترکیه با هدف مقابله با یگان های مدافع خلق کُرد در عفرین و ادلب یک سری عملیات های زمینی را ساماندهی و برای تأمین امنیت ترکیه به اشغال منطقه استراتژیک ادلب پرداخت.

تحلیلگر مسائل بین الملل با بیان اینکه آمریکا پس از شکست داعش در آلبوکمال و دیرالزور برای بحران سازی جدید در منطقه به آموزش 30 هزار مدافع خلق کُرد در شمال شرق سوریه پرداخت، افزود: آمریکا با اعزام دو هزار تفنگدار دریایی به سوریه تلاش داشت تا برای کُردهای سوری یک منطقه خودمختار میان حلب و ادلب ایجاد کند که این اقدام حساسیت دولت ترکیه را در پی داشته و منجر به اختلاف میان این دوکشور عضو ناتو شد.

دام آمریکا برای ترکیه در سوریه

معاون سیاسی شبکه جهانی الاهواز با بیان اینکه دیدار رؤسای ستاد ارتش ترکیه و آمریکا در بروکسل به تشدید تنش و اختلاف دو کشور افزود، تصریح کرد: ترکیه هشدار شدیداللحنی برای آمریکا مبنی بر عدم تقویت کُردها ارسال کرد که با تشدید اختلافات شاهد گسیل نیروهای ارتش ترکیه به شرق سوریه برای تأمین امنیت مرزها بودیم حال آنکه آمریکا با چنین اقدامی در حقیقت دامی برای ترکیه و ارتش ترکیه پهن کرد.

هانی زاده با اشاره به اینکه از یک ماه پیش جنگ پارتیزانی میان کُردهای سوریه و ارتش ترکیه شکل گرفت، ابراز داشت: با ادامه جنگ ارتش ترکیه آسیب جدی خواهد دید و خروج سریع از سوریه به سودش خواهد بود.

ترکیه از مصونیت نظامی و سیاسی برخوردار است

وی در بخش دیگری از سخنان خود سکوت غربی ها در قبال عملیات عفرین را نتیجه عضویت ترکیه در ناتو بیان کرد و گفت: ترکیه از مصونیت نظامی و سیاسی برخوردار است و هر گونه تجاوزش با سکوت کشورهای عضو ناتو روبرو خواهد شد چرا که براساس ماده 5 قانون داخلی ناتو هر کشور عضو ناتو که مورد تعرض قرار گیرد سایر کشورهای عضو ناتو باید به کمکش بشتابند.

تحلیلگر مسائل بین الملل ادامه داد: دولت ترکیه براساس ماده مذکور نیروهای خود را به دلیل آنکه کُردهای سوری خطر جدی برای امنیتش تلقی می شوند به سوریه اعزام کرد و در این باره سکوت غربی ها را شاهد هستیم که در واقع چنین نگاهی، نگاه منافقانه ای نسبت به رویدادهای منطقه و جهان است.

معاون سیاسی شبکه جهانی الاهواز گفت: به نظر می آید کشورهای غربی مشوق ورود ترکیه به سوریه هستند.

تلاش آمریکا برای تصرف دمشق

هانی زاده در رابطه با عملیات غوطه شرقی عنوان داشت: غوطه شرقی محل تجمع جبهه النصره، جیش الرحمان و فیلق الاسلام است که آمریکایی ها با سازماندهی شان، تلاش به اشغال دمشق در آینده دارد؛ از این رو با توجه به پیشروی ارتش سوریه در غوطه شرقی و غربی، آمریکایی ها پیشنهاد آتش بس یک ماهه را مطرح کردند.

وی خاطرنشان شد: هدف از مطرح سازی پیشنهاد آتش بس ساماندهی جبهه النصره، جیش الرحمان و فیلق الاسلام برای حمله مجدد به دمشق است که روسیه با چنین پیشنهادی به مخالفت برخواست و دو بار نشست شورای امنیت به تعویق افتاد.

تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: روس ها به خوبی از نیت آمریکا برای ساماندهی دوباره گروه های تروریستی در راستای حمله به دمشق و تصرف آن آگاه هستند./9456/ب۳۰۱/ف

ارسال نظرات