آمریکا اجرای «معامله قرن» را آغاز کرده است
به گزارش خبرگزاری رسا، «ریاض المالکی» وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، در گفتوگو با «رادیو صدای فلسطین» اعلام کرد که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا اجرای طرح موسوم به «معامله قرن» را از طریق برخی اقدامات معین آغاز کرده است.
المالکی روز گذشته، سفر دورهای کنونی «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به چند کشور منطقه از جمله مصر، لبنان و ترکیه را بخشی از اجرای این طرح دانست و توضیح داد: محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان بزودی در شورای امنیت صحبت خواهد کرد و موضع رسمی فلسطین در قبال اعلامیه ترامپ پیرامون پایتختی قدس برای اسرائیل را اعلام خواهد کرد.
وزیر خارجه تشکیلات گفت: اعلامیه آمریکا درباره پایتختی قدس برای اسرائیل، انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس و تعلیق بخش بزرگی از کمکهای مالی به آنروا (سازمان امداد و کار سازمان ملل برای غزه) و تلاش برای لغو موضوع بازگشت آوارگان از جمله اقدامات اجرای عملی معامله است؛ معاملهای که فقط با طرف اسرائیلی بسته شده است».
معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه اسرائیل با فلسطین و مقدمهای برای عادیسازی روابط عربی اسرائیلی است.
در این طرح و مذاکرات بعدی، مسأله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو میشود. بر اساس این طرح دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف و ب و بخشهایی از منطقه ج کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به مذاکرات بعدی موکول میشود و در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز میشود.
بعد از آنکه ترامپ به طور یکجانبه تصمیم انتقال سفارت به قدس را اعلام کرد، تشکیلات خودگردان اعلام کرد که آمریکا دیگر میانجی عادلی نیست. ریاض المالکی گفت که آمریکا این اقدام فلسطین را «تصمیم ورود به رویارویی مستقیم با دولت آمریکا» قلمداد میکند.
وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین ادامه داد که سفر دورهای تیلرسون در منطقه، بخشی از اقدامات دولت آمریکا برای اجرای معامله قرن است و هدفش منصرف کردن برخی کشورها از ایستادن کنار فلسطین است.
کشورهای مصر، عربستان، اردن در این طرح در حال همکاری با آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند هرچند که اختلافاتی درباره برخی جزئیات مثل وطن جایگزین برای آوارگان میان سه کشور عربی بروز کرده است.
شبهجزیره سینا در شمال شرق مصر و بخشهایی از اردن جهت وطن جایگزین برای آوارگان فلسطینی مطرح شده است./۹۹۴/ب۱۰۲/ف
منبع: ایرنا