۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۴
کد خبر: ۵۵۴۲۱۱

رونمایی از آثار جدید پژوهشکده اسلام تمدنی

پنج اثر جدید پژوهشکده اسلام تمدنی با موضوعات قرآنی، حدیثی، فقهی و اجتماعی رونمایی شدند.
تمدن اسلامی

به گزارش خبرگزاری رسا درمشهد، سلسله نشست های علمی گسترش تفکر تمدنی و تمدن اندیشی با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با موضوع «تمدن اسلامی یا اسلام تمدنی» و حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان، استاد دانشگاه تهران با موضوع « تمدن اسلامی، چیستی و امکان» و دکترمحمد باغستانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه اسلام تمدنی به عنوان دبیرعلمی نشست در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.

در پایان این برنامه، پنج اثر جدید پژوهشکده اسلام تمدنی با موضوعات قرآنی، حدیثی، فقهی و اجتماعی رونمایی شدند که «چیستی عمل صالح در قرآن کریم »(روش معناشناختی)»؛ اثر سید مصطفی احمدزاده «حقیقت حکم شرعی در اصول فقه»، «میراث علمی امام حسن(ع) و امام حسین(ع)»، «تبیین نظری سکولار شدن در جامعه ایران معاصر»، «اصول و قواعد کشف استدلالی غرض سوره‌های قرآن» از جمله این کتاب‌ها هستند.

در کتاب «چیستی عمل صالح در قرآن کریم(روش معناشناختی)» اثر مباحثی همچون معناشناسی عمل صالح در قرآن کریم، مصداق‌شناسی عمل صالح در قرآن کریم، معناشناسی عمل صالح در بستر احادیث اهل‌بیت(ع) و عمل صالح در تفسیر مطرح شده است.

همچنین در کتاب «حقیقت حکم شرعی در اصول فقه»، موضوعاتی از جمله تحلیل ماهیت حکم شرعی در آرای اصولیان، حقیقت امور اعتباری، رابطه حکم فقهی و قانون، رابطه حکم و حق و ... را شامل می‌شود که بلال شاکری نویسنده این کتاب است.

«میراث علمی امام حسن(ع) و امام حسین(ع)» نیز از دیگر آثاری است که از آن رونمایی شد و این کتاب که اثر محمد باغستانی کوزه‌گر است، به بررسی و تحلیل زمینه‌ها، شرایط، اقدامات و پاره‌ای از دستاوردها در رویارویی با نهاد خلافت اموی می‌پردازد.

همچنین از کتاب «تبیین نظری سکولار شدن در جامعه ایران معاصر»، نوشته محمد مسعود سعیدی رونمایی شد که در این اثر مباحثی همچون آرای جامعه‌شناختی درباره سکولار شدن شامل نظریه‌های امیل دورکیم، ماکس وبر و پیتر برگر، تعریف سکولاریزاسیون، عوامل سکولار شدن و نظریه اقتصاد دینی مورد بررسی قرار گرفته است. پیدایش اندیشه سکولاریسم در اسلام و در ایران، پیش‌بینی وضعیت دینی آینده و عقلانی شدن دانش دین از دیگر موضوع‌هایی هستند که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است.

«اصول و قواعد کشف استدلالی غرض سوره‌های قرآن»، نوشته محمد خامه‌گر نیز به موضوع‌هایی همچون ارتباط معنادار عناصر سوره با غرض آن، پیشینه کشف استدلالی غرض سوره‌ها و روش‌های کشف استدلالی غرض سوره‌های قرآن می‌پردازد و در ادامه این کتاب، مراحل کشف استدلالی غرض سوره‌ها و قواعد آن و کشف استدلالی غرض سوره نبأ مورد طرح و بررسی قرار گرفته است./934/د103/ب1

ارسال نظرات