تأمین حقوق اساسی، شرط بازگشت آوارگان روهینگیایی

به گزارش خبرگزاری رسا، آوارگان روهینگیا با برگزاری تجمعی گسترده در بنگلادش تأکید کردند که تا پیش از معلوم شدن وضعیت تابعیت و حقوق خود به میانمار باز نمیگردند.
محمد، مسلمان روهینگیایی و یکی از برگزارکنندگان این تجمع اعتراضی در این باره گفت: ما نظر خود را گفتهایم و آنها نیز میدانند ما دقیقا چه میخواهیم.
وی با اشاره به تنطیم طوماری با ۲۰ هزار امضا مبنی بر شروط پناهندگان برای بازگشت به میانمار تاکید کرد: ما تنها در صورت تضمین سلامت و به رسمیت شناختن حقوقمان به میانمار باز میگردیم.
این آواره روهینگیایی که ۴۳ سال دارد و یکی از ۶۵۵ هزار آوارهایست که از آغاز خشونتها در منطقه «منگدو» ایالت راخین به بنگلادش گریخته است، در این باره توضیح داد: من نمیخواهم برای مدت طولانی در بنگلادش بمانم، اما پیش از آنکه به بازگشت به همراه خانواده خود فکر کنم، مسأله ضمانتهای لازم برایم مهم است.
مذاکرات حکومتهای میانمار و بنگلادش در ارتباط با راههای بازگشت آوارگان در حالی صورت میگیرد که همچنان افراد جدیدی از میانمار به بنگلادش میگریزند.
عدم حضور آوارگان در این مذاکرات موجب مخالفت شدید برخی از آنها نسبت به بازگشت به کشور خود گشته است، به گونهای که فاطمه، آواره روهینیگیایی و مادر چهار فرزند، در این باره میگوید: چگونه باز گردیم؟ از کجا معلوم دوباره ما را به آنجا نفرستند تا ما را بکشند. وی با صدای بلند فریاد میزند، بهتر است بمیریم اما اگر اینجا در بنگلادش بمیریم حداقل با آدابی مطابق با دینمان دفن میشویم.
در همین رابطه کمیساریای عالی امور پناهندگان در سازمان ملل متحد نیز با تاکید بر این که هرگونه بازگشت آوارگان باید به صورت اختیاری و آگاهانه باشد، شرایط ایالت راخین برای بازگشت آوارگان را نامناسب ارزیابی کرد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: ایکنا