ضرورت همکاری حوزه و آموزش و پرورش برای نشر معارف قرآنی
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید به مناسبت برگزاری یازدهمین دوره مسابقات سراسری قرائت تحقیق، ترتیل و حفظ قرآن ویژه بانوان، توسط دارالقرآن امام علی(ع) در تهران، پیامی صادر کردند که متن کامل آن بدین شرح است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ(قمر/17)
در قرآن کریم آیات زیادی وجود دارد که بر فهم و درک آیات و معانی قرآن تأکید دارد، از جمله در همین آیهای که ذکر شد، میفرماید ما قرآن را برای تذکر، آسان ساختیم، آیا کسی هست متذکر شود؟! و یا در جای دیگر میفرماید: «أَفَلا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا؛ چرا در قرآن تدبر نمیکنند؟ آیا بر قلوب آنان قفل زده شده است؟!»
به هر حال در آیات زیادی از قرآن مجید یادآوری این نکته شده است که این کتاب برای یادگیری، تدبر و فهمیدن و درست عمل کردن در زندگی نازل شده است و برای هدایت و رستگاری انسان آمده است، بنابراین قرآن کتاب زندگی است و البته موجب سعادتمندی در آخرت نیز هست.
خداوند متعال را شکر میکنیم که امروزه در پرتو انقلاب اسلامی ملت ایران و رهنمودهای امام راحل رضوان الله تعالی علیه و رهبری معظم انقلاب اسلامی، هزاران نفر از جوانان و نوجوانان حافظ قرآن گشته و دل در گرو کلام الهی دارند و همین مسابقات قرآنی با این گستره وسیع که بیش از هفت هزار نفر از بانوان محترم از سراسر کشور در آن شرکت کردهاند، بیانگر همین معناست.
اما نکته مهمی را که در اینجا لازم میدانم متذکر شوم، آن است که برای فراگیری آموزش قرآن مخصوصاً به کودکان، نوجوانان و جوانان، توجه اصلی باید معطوف به وزارت آموزش و پرورش باشد، اگر درس قرآن در مدارس با کیفیت مناسب برگزار شود و معلمین خوبی برای این درس توسط وزارت آموزش و پرورش با همیاری حوزههای علمیه تعیین شود، امید آن هست که از این فرصت پدید آمده حداکثر استفاده به عمل آید و میلیونها کودک و نوجوان که در دامن آموزش و پرورش قرار دارند، در پرتو دروس قرآن و تعلیمات دینی، آموزشهای لازم را از قرآن و متون دین فرا بگیرند.
البته این به آن معنا نیست که وظیفه آموزش قرآن فقط برعهده آموزش و پرورش باشد، در ارتباط با قرآن کریم همه مسئولند و هرکس به قدر توان خود باید در جهت رفع مهجوریت از قرآن تلاش نماید و همانطور که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «خَيْرُكُمْ مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرْآنَ وَعَلَّمَهُ؛ بهترین شما کسی است که قرآن را فرا بگیرد و به دیگران آموزش دهد»، بنابراین تعلیم و تعلم قرآن یک وظیفه عمومی است.
در پایان از تلاشهای دارالقرآن امام علی(ع) در گسترش امر آموزش قرآن و برپایی مسابقات قرآن در سطحی وسیع و سراسری در کشور که جنبه مردمی دارد و توسط افراد خیّر و قرآندوست حمایت و پشتیبانی میشود، تقدیر و تشکر کرده و توفیقات بیشتر آنان و همه خادمان قرآن و عترت را از درگاه الهی مسئلت مینمایم.
حسین نوری همدانی
/۸۴۱/د۱۰۳/ق