۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۸
کد خبر: ۵۴۱۱۰۹
از سری کتاب‌های حقیقت ماندگار؛

مروری بر کتاب تاریخ تشیع

مؤسسه انتشارات زمزم هدایت کتاب تاریخ تشیع از سری کتاب‌های حقیقت ماندگار را منتشر کرده است.
تاریخ تشیع

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا مؤسسه انتشارات زمزم هدایت کتاب تاریخ تشیع نوشته ابوالقاسم شاکر، از سری کتاب‌های حقیقت ماندگار را منتشر کرده است.

مؤلف کتاب را در هشت فصل نوشته است که کلیات، مؤلفه‌های شیعه، شکل‌گیری هسته اولیه شیعه، شیعه در عصر خلفا، شیعه در عصر امام حسن تا امام سجاد، شیعه در دوران امام باقر تا عصر غیبت، جریان‌ها و فرقه‌های شیعه و چرایی شکل‌گیری آنها و شیعه از عصر آل‌بویه تا عصر صفویه عنوان‌های مطالب این کتاب هستند.

همچنین نگارنده در مقدمه کتاب درباره حقانیت تسنن و تشیع و اینکه کدام از این دو بر حق است چنین آورده است:

به نظر می‌رسد، یکی از معیارهای مهم برای شناخت حقانیت هر مذهب نگاه به تاریخ ظهور و تقدم تاریخی آن است؛ از این رو تاریخ به عرصه دین و مذهب پا نهاده و میان آن دو پیوندی جدی و گسست ناپذیر پدید آمد. پیوندی که تا امروز تداوم دارد و هر روز به دلیل نیاز روزافزون دین پژوهان به شناخت دقیق‌تر از چکونگی ظهور تاریخی هر دین، مستحکم‌تر می‌شود. هر یک از دو مذهب شیعه و سنی برای دفاع از حقانیت تاریخی خود دست به کار شده، با ارائه آثاری اعم از کتاب، رساله، مقاله، ردیه، جوابیه، نقد و تحلیل و کنفرانس و همایش، نهضتی علمی در این عرصه پدید آورده‌اند.

پس برای پی بردن به اصالت و حقیقت هر چیز، باید به زمان و علل ظهور آن توجه کرد، چنانکه در شناخت حقیقت شیعه نیز باید چنین کرد؛ لذا نویسنده در صفحه 75 این کتاب پیدایش شیعه را از زمان پیامبر می‌دانند و چنین توضیح می‌دهد:

پیدایش شیعه از به عصر پیامبر باز می‌گردد. از شأن نزول و تفسیر برخی آیات قرآن و روایات که شیعه و سنی درباره حضرت علی و پیروان او نقل کرده‌اند، درمی‌یابیم که هسته نخستین تشیع و اساس آن را خداوند در قرآن کریم نشاند و پیامبر اکرم در طول دوران رسالتش آن را آبیاری کرد و پروراند تا آنکه شجره طیبه‌ای گردید و در زمان آن حضرت به ثمر نشست؛ به همین سبب برخی که نام آنها خواهد آمد در زمان پیامبر به «شیعه» معروف بودند. اینان انتخاب خلیفه را پس از پیامبر در سقیفه مردود دانستند و با استناد به احادیث پیامبر گفتند، پیامبر جانشین خود را در زمان حیاتش و پیش‌تر تعیین و معرفی کرده است.

در ادامه آقای شاکر در فصل هشتم که عنوان آن شیعه از عصر آل‌بویه تا عصر صفویه است به درآمیختن مذهب و سیاست می‌پردازد و چنین می‌نویسد:
پادشاهان سلسله صفویه با درآمیختن سیاست و مذهب، توانستند حکومت واحدی با قدرت عظیم در ایران پدید آورند و به تدریج دست دشمنان مذهبی و سیاسی را از سرحدات کشور کوتاه کنند. با آنکه سلاطین آخر دوران صفویه افرادی ضعیف و سست اراده بودند، دوره 240ساله حکومت آنها، دوران علمای بزرگی چون محقق ثانی، مقدس اردبیلی، شیخ بهایی، ملامحمدباقر مجلسی، محمدتقی مجلسی، میرداماد، ملاصدرای شیرازی، ملا محسن فیض کاشانی، ملاعبدالرزاق لاهیجی و میرزا ابوالقاسم میرفندرسکی ظهور کردند که در فقه، حدیث، فلسفه و تفسیر تبحر تمام داشتند و کتاب‌های معتبری تدوین کردند.

تألیفات ابوالقاسم شاکر

حقوق و تکالیف، عقاید (خداشناسی و نبوت)، پژوهشی پیرامون شهدای کربلا، معنویت اسلامی (چیستی، چرایی و چگونگی)، جنگ نرم در قرآن و سنت و شایستگی های پاسداری برخی آثارابوالقاسم شاکر است.

مؤسسه انتشارات زمزم هدایت کتاب تاریخ تشیع را در 296 صفحه و شمارگان500  به قیمت 18000تومان روانه بازار نشر کرده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این کتاب به آدرس قم خیابان دور شهر نبش کوچه سوم پلاک هشتاد و یک مراجعه و یا با شماره تلفن: 37730735- 09102042071تماس حاصل نمایند.//۹۹۸/ن ۶۰۲/ش

 

ارسال نظرات