گذشت و اخلاص راهکار رهایی از گرفتاری و رسیدن به سعادت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی امروز در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان این که حضرت رسول(ص) در یک حدیث نورانی به نقل از جبرئیل امین هفت نکته را برای درمان گرفتاری های انسان و عاقبت به خیری به امت اسلامی گوشزد می کنند، گفت: اولین نکته ای که رسول خدا(ص) بر آن تأکید دارند این است که انسان در خلوت خود نیز باید اخلاص داشته و اعمال خود را با اخلاص انجام دهد.
وی افزود: تمامی بزرگان ما اعمال خود را از روی اخلاص انجام می دهند و اهل بیت(ع) همواره در خلوت و تاریکی در راه رضایت خدا انفاق می کردند.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر این که انسان نه تنها در خلوت بلکه در حضور مردم و با وجود مخالفت آنها نیز باید اخلاص داشته باشد، تصریح کرد: مؤمن مخلص برای جلب رضایت خداوند با وجود ظلم دیگران از آنها می گذرد و ظلم آنها را تلافی نمی کند.
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی خاطر نشان کرد: عمر انسان کوتاه است و مؤمن مخلص اگر کسی به او ظلم کرد و بعد ها از او خواسته ای یا درخواست انجام کاری را داشت درصدد انتقام بر نمی آید زیرا خواسته خداوند را بر خواسته خود مقدم می داند.
وی افزود: حضرت رسول(ص) در ادامه روایت می فرمایند اگر می خواهید در زندگی آرامش داشته باشید از دیگران بگذرید زیرا لذتی که در ببخش وجود دارد در انتقام نیست.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که قطع ارتباط با ارحام از عواملی است که در جامعه امروز مشکل آفرین شده است، گفت: حضرت رسول(ص) می فرمایند« اگر کسی با شما قطع رحم کرد شما با او ارتباط خود را قطع نکنید»
وی افزود: در جامعه ای که خواهر با بردار و پدر و مادر با فرزند و اعضای خانواده با یکدیگر ارتباط نداشته باشند آن خانواده و جامعه با مانع روبه رو می شود؛ در حالی که صله رحم عمر را طولانی کرده و به رزق برکت می دهد و موانع را رفع می کند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: گذشت از دیگران به این معنا نیست که انسان در ظاهر از دیگری بگذرد اما در قلب خود نسبت به او کینه داشته باشد بلکه گذشت به این معنا است که انسان عمل زشت دیگری را فراموش کند و اگر کسی به این شکل از دیگران گذشت کند خود خدا حقی که از او ضایع شده است را جبران کرده و جبران حق او را خود خداوند برعهده می گیرد./968/پ۲۰۲/ج