۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۱
کد خبر: ۵۳۰۷۸۳

اخبار کوتاه دنیای نشر

برگزاری جلسه شورای هفته کتاب، فراخوان دوره کتاب سال یزد، رونمايي از كتاب «زیر دست و پای روزمرگی» و برگزاری نشست نقد «شماس شامی» از عناوین اخبار کوتاه دنیای نشر هستند.
اخبار کوتاه دنیای نشر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، برگزاری دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری هفته کتاب، فراخوان دومین دوره کتاب سال یزد، رونمايي از كتاب «زیر دست و پای روزمرگی» و برگزاری نشست نقد «شماس شامی» از عناوین اخبار کوتاه دنیای نشر هستند.  

برگزاری دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری هفته کتاب

دومین جلسه شورای سیاست‌‌گذاری بیست و پنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور دکتر محمد سلگی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای شورا برگزار شد.

دکتر محمد سلگی در این جلسه با اشاره به اهمیت انتخاب شعار و نامگذاری روزهای هفته در این دوره از هفته کتاب گفت: در نامگذاری ایام هفته باید تلاش شود تا موضوعاتی همچون اهداء کتاب و حمایت از حقوق مولف و ناشر مورد توجه قرار گیرد. توجه به این موضوعات به گسترش فرهنگ اهداء کتاب و حمایت از ناشر و مؤلف کمک خواهد کرد.

در ادامه جلسه، اعضای شورا پیشنهادات خود را درباره شعار این دوره از هفته کتاب اعلام کردند. همچنین بحث و تبادل نظر درباره شعارهای پیشنهادی برای نامگذاری روزهای هفته کتاب انجا و مقرر شد پیشنهادات اعضا برای جمع‌بندی نهایی به دبیرخانه اعلام شود.

از دیگر مصوبات این جلسه، تشکیل دبیرخانه هفته کتاب در استان‌های کشور بود و مقرر شد با نامه ارسالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به هر استان، دبیرخانه هفته کتاب با ریاست استاندار و دبیر مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شود.

علاوه براین مقرر شد برنامه‌های هفته کتاب از استان بوشهر، سومین پایتخت کتاب ایران آغاز شود. دیگر مصوبه این جلسه نیز انتخاب یک تیم محتوایی برای کمک به صدا و سیما برای برنامه‌ریزی تهیه برنامه‌های مناسب برای هفته کتاب بود.

در دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری هفته کتاب که با ریاست دکتر محمد سلگی، برگزار شد  علیرضا مختارپور، سعید پورعلی، محمدمهدی احمدی، مهدی فیض، محمود صلاحی، محمدحسین رنجبران، محمدمهدی فخری‌زاده، فریدون عموزاده خلیلی، علیرضا حاجیان‌زاده، مهدی اسماعیلی‌راد، همایون امیرزاده، داریوش رضوانی، افشین داورپناه، علیرضا کرمانی و خانم حمیده ماحوزی حضور داشتند.

دومین دوره کتاب سال یزد فراخوان داد

دومین دوره کتاب سال یزد(جایزه ویژه شهید صدوقی) با هدف یزد‌شناسی و تقدیر از آثار مرتبط با استان یزد در بهمن‌ماه سال 1396 برگزار می‌شود. براین اساس، دبیر‌خانه جایزه شهید صدوقی، از پدید‌آورندگان، مترجمان، مصححان، و ناشران دعوت می‌کند با ثبت‌نام در تارنمای اینترنتی  www.yazd.farhang.gov.ir  کتاب یا کتاب‌های پیشنهادی خود را با موضوع یزد، به دبیر‌خانه جایزه کتاب سال یزد، معرفی کنند.

حمایت و تشویق مولفان مترجمان و مصححان و ناشرانی که در زمینه معرفی یزد و یزد‌‌پژوهی قلم می‌زنند و معرفی و تعیین زوایای مختلف فرهنگ و هویت یزد به جهانیان از‌جمله اهداف این جایزه اعلام شده است.

شرایط شرکت در این جشنواره به شرح زیر است: 

کتاب باید به نحوی با موضوع تاریخ، جغرافیا، ادب، مفاخر، محیط زیست یزد و غیره مرتبط باشد.

آثار ارسالی، نخستین‌‌بار باید در دو سال اخیر از سال 1394 به بعد چاپ شده و در دوره‌های قبلی کتاب سال یزد شرکت نکرده باشند.

کتاب دارای برگه اعلام وصول باشد. تنها آثاری در این جایزه داوری و ارزیابی می‌شوند که پدید‌آورنده یا ناشر کتاب کاربرگ ثبت‌نام را درتارنمای جایزه تکمیل و به همراه دو نسخه از کتاب ارسال کنند.

ارسال لوح فشرده کاربرگ تکمیل شده در قالب قایل word و pdf الزامی است. آثار دریافتی بازگردانده نخواهد شد.

‌آخرین مهلت ارسال اثار 20 دی‌ماه سال جاری اعلام شده است. علاقه‌مندان و پژوهشگران می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره، به نشانی یزد بلوار دانشجو اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ارسال کنند.

رونمايي از كتاب «زیر دست و پای روزمرگی»

 كتاب «زیر دست و پای روزمرگی»، با سخنراني دكتر محمدجواد فريد زاده در شهركتاب فرشته رونمايي مي شود.

​ کتاب «زیر دست و پای روزمرگی» شامل ۷۵ یادداشت کوتاه سيدمحمد بهشتی از شهریور ۱۳۷۹ تا آبان ۱۳۹۵ است.

درباره این کتاب آمده است: بسیار است اموری که با زندگی ما چنان عجین شده که حضورشان را ساده و بدیهی می‌پنداریم؛ اسباب و اثاث، حوادث، جاها و حتی آدمهایی که از فرطِ نزدیکی، دیگر ارزشهایشان به دیده‌مان نمی‌آید. بسیاری از رویدادها می‌آید و سپری می‌شود، بی‌آنکه اثری در خاطر ما باقی بگذارد. گویی درست گفته‌اند که «هیچ چیز کهنه‌تر از روزنامه دیروز نیست»! لیکن اگر خوب دقت کنیم، لابه‌لای برگ‌های روزنامه، روزهای رفته عمر خود را می‌بینیم. پنداری همانقدر که اخبار روزمره در معرض خطر «سپری‌شدن» و تبدیل شدن به زباله است، گوهر گرانبهای عمر نیز درصورتیکه به روزمرگی تقطیع شود، راحت زیر دست و پا ضایع خواهد شد. لیکن هیچ چیز نیست که واجد گوهری نباشد، کافی است تلاش کنیم که ورای ظاهر، راه به باطن آن بریم. مجموعه حاضر تلاشی است برای دیدن ارزش و حکمت نهفته در ساده‌ترین رویدادهای روزمره ...

مراسم رونمايي كتاب «زیر دست و پای روزمرگی»،  عصر جمعه 21 مهرماه ساعت 17، با سخنراني دكتر محمدجواد فريدزاده، در شهركتاب فرشته به آدرس: خيابان دكتر شريعتي، پايين تر از پل صدر پلاك 1671 برگزار مي شود.  

برگزاری نشست نقد «شماس شامی»  در تهران

در پنجاه وششمین جلسه از برنامه‌های ترنم قلم، کتاب «شماس شامی» با حضور مجید قیصری، نویسنده کتاب، قاسمعلی فراست و محمدرضا گودرزی نقد و بررسی می‌شود.

رمان «شماس شامی» نوشته مجید قیصری از زاویه‌ای متفاوت به اتفاقات بعد از عاشورا و همچنین کشته شدن نماینده دولت روم به دست یزید می‌پردازد و همین زاویه روایت متفاوت، آن را تبدیل به اثری متمایز در حوزه تولیدات عاشورایی کرده است.

قیصری در «شماس شامی» به جای مرثیه‌سرایی‌های معمول به سراغ انتخاب زاویه دید بدیع و تازه‌ای برای روایت خود از عاشورا و بیان کرامت اهل بیت(ع) رفته و در این میان، چاشنی تخیلی مرسوم در ساخت داستانی را نیز گاه به داستان اضافه کرده است.

«شماس شامی» به روایت یک محقق سوری می‌پردازد که به‌طور اتفاقی، کتاب کهن و ناشناخته‌ای را در شهر حلب به‌دست می‌آورد  که در آن گزارشی وجود دارد از فرستاده ویژه روم که در همان زمان به شهر شام سفر کرده بود تا جانشین جدید امپراتور روم را منصوب کند و در این سفر ناپدید شده است. وی در ادامه و از زبان خدمتکار این فرستاده در قالب نامه‌‌هایی که خطاب به امپراطور روم نوشته شده به واکاوی مواجهه سفیر با سر امام حسین (ع) و اعتراض علنی وی به یزید در ارتباط با برخوردش با آن می‌پردازد.

علاقه‌مندان به حضور در این نشست می‌توانند ساعت ۱۷ روز سه‌شنبه ۱۸ مهرماه به فرهنگسرای گلستان به نشانی نارمک، پایین‌تر از میدان هلال احمر، خیابان گلستان مراجعه کنند./۹۹۸/پ ۲۰۴/ش

 

ارسال نظرات