ایجاد موقوفات قرآنی نیازمند فرهنگ سازی است/ برنامه ریزی برای ثبت ۳۱۰ موقوفه قرآنی در سال جاری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی امشب در حاشیه برگزاری چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در ارومیه در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه، اظهار داشت: تعداد مسابقات قرآنی که در طول سال و توسط ادارات و ارگان های مختلف در کشورمان برگزار می شود بسیار زیاد و گسترده است، در عین حال تعداد برنامه های قرآنی و مسابقات قرآنی که توسط سازمان اوقاف و امور خیریه برنامه ریزی و اجرا می شود قابل مقایسه با هیچ نقطه ای از دنیا و مخصوصا کشورهای اسلامی نیست.
رییس مرکز امور قرآنی اوقاف در ادامه به توسعه فعالیت های قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای برنامه های قرآنی نیازمند تامین بودجه و اعتبارات است که متاسفانه در این زمینه اعتبار لازم وجود ندارد و حتی منشور توسعه قرآن کریم که به تصویب دولت رسیده است به صورت کامل اجرا نمی شود و به صورت نامنظم اعتبار لازم به برنامه های قرآنی اختصاص داده می شود که این امر یک آسیب و چالش جدی محسوب می شود.
حجت الاسلام حسینی در ادامه به موقوفات قرآنی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چهار هزار و 173 موقوفه قرآنی با ۱۷۶ هزار و ۴۴ رقبه در کشور وجود دارد که این رقم تقریبا دو درصد از موقوفات کل کشور است و این تعداد برای تامین هزینه های برنامه های قرآنی کافی و کارآمد نیست؛ برای توسعه موقوفات قرآنی نیازمند یک عزم جدی و فرهنگسازی هستیم و باید در این راستا مشارکت مردم بیش از گذشته شود.
وی در ادامه به سیاستگذاری سازمان اوقاف در سال جاری برای جذب مشارکت های مردمی و همچنین ایجاد موقوفات مشارکتی قرآنی اشاره کرد و گفت: در همین راستا همزمان با چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از سامانه #114*780* رونمایی شد.
رئیس مرکز امور قرآنی اوقاف ادامه داد: با توجه به اینکه زمان کوتاهی از رونمایی این سامانه می گذرد تاکنون حجت الاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با تخصیص 140 میلیون ریال، روح الله حضرت پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی 10 میلیون ریال ، وحید وکیلی از قاریان بین المللی قرآن کریم نیز با اختصاص 10 میلیون ریال در این امر مشارکت کرده اند.
وی تصریح کرد: مقرر شده است از هفته آینده به صورت دائم و آنلاین میزان مشارکت مردم در این سامانه از طریق رسانه ها به مردم اعلام شود.
حجت الاسلام حسینی گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده برای ثبت 10 موقوفه قرآنی در هر استان، امسال در مجموع باید 310 موقوفه در کشور ایجاد شود که در سه ماهه اول 25 درصد این برنامه محقق شده است.
وی اظهار کرد: نهاد وقف همواره برای توسعه فعالیت های عام المنفعه، بهداشتی، آموزشی، علمی و... منابعی را تامین کرده است همچنین در حال حاضر بیش از 50 درصد از موقوفات در سراسر کشور مربوط به ترویج معارف اهل بیت(ع) است این امر در صورتی است که قرآن و عترت دو بال برای ترویج اسلام ناب محمدی محسوب می شوند و امروز بیش از گذشته نیاز داریم تا مردم و خیرین در جهت ایجاد موقوفات قرآنی همت و مشارکت داشته باشند.
رییس مرکز امور قرآنی اوقاف خاطرنشان کرد: در راستای جذب مشارکت بیشتر مردم و همچنین جلب اعتماد مردم ، با همکاری و مشارکت شبکه قرآن کریم به صورت ماهانه یک برنامه از نحوی اجرای امینانه نیات واقفان نیک اندیش که از محل موقوفات قرآنی در حال اجرا است تولید و پخش می شود.
حجت الاسلام حسینی افزود: تمام برنامه ها و سیاست گذاری های انجام شده در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با هدف ترویج فرهنگ وقف با محوریت اجرای برنامه های قرآنی انجام شده است تا بتوانیم به مرور زمان روند صعودی را در این راستا شاهد باشیم و در آینده نزدیک بتوانیم فقر موقوفات قرآنی را از بین ببریم./936/۲۰۲/ح