۰۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۳
کد خبر: ۵۲۰۵۳۸
امام جمعه پردیسان:

حمایت از دولت‌ها به معنای سکوت در برابر مشکلات نیست

حجت الاسلام والمسلمین قوامی به حمایت‌های رهبر انقلاب از دولت‌ها اشاره کرد؛ اما انتقاد از مشکلات کشور و سکوت دربرابر آسیب‌ها را جایز ندانست.
قوامی حجت الاسلام و المسلمین قوامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین سیدصمصام الدین قوامی، امام جمعه پردیسان قم، امروز در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه پردیسان با قرائت بخش‌هایی از «خطبه باقریه» اظهار داشت: حضرت امام باقر(ع) در روز سه‌شنبه هفته جاری، مصادف با هفتم ذی‌الحجه الحرام به شهادت رسیده است.

حجت الاسلام والمسلمین قوامی ابراز داشت: مرحوم کلینی از حضرت امام باقر(ع) روایتی نقل می‌کنند که آن حضرت در وصیتی که خطاب به فرزندشان امام جعفر صادق(ع) داشتند، برای برگزاری مراسم تعزیه خود 800 درهم در نظر گرفته‌اند.

وی ادامه داد: روایتی موثقی از امام جعفر صادق(ع) وجود دارد که ایشان فرموده است؛ پدرم گفته است از مال من برای ندبه کنندگان وقف شود تا ده سال در منی و موسم حج بر من گریه کنند و رسم ماتم را تجدید کرده و در مظلومیت من زاری کنند.

امام جمعه پردیسان با تأکید بر این که امام باقر(ع) با آن که در روز هفتم ذی‌الحجه به شهادت رسیده‌ است اما وصیت کرده‌ است که روز دهم ذی‌الحجه مراسم تعزیه بر ایشان برگزار شود، تصریح کرد: وصیت حضرت دارای نکاتی بسیار مهم است که از جمله آن می‌توان به علت تأخیر مراسم تعذیه اشاره کرد. حضرت مراسم تعذیه خود را سه روز به تأخیر می‌اندازند تا این مراسم در روز دهم ذی‌الحجه که مصادف با روز جمعه بود برگزار شود.

بهره‌گیری از ظرفیت اجتماعات ضروری است

وی خاطرنشان کرد: حضرت عمداً چنین وصیتی می‌کنند تا مراسم در روز جمعه و با جمعیت فراوانی برگزار گردد، بنابراین ما نیز باید این مهم را مدنظر قرار دهیم تا در برگزاری مراسم‌های خود روزی را انتخاب کنیم که ازدحام جمعیت در آن روز وجود داشته باشد.

مدیر مرکز فقهی مدیریت اسلامی با بیان این که در برگزاری مراسم‌های تعذیه برای عزیزان خود نباید در شمارش روز‌ها حساسیت به خرج دهیم، عنوان کرد: برخی روز‌ها همچون پنج‌شنبه، جمعه یا ایام شهادت ائمه اطهار(ع) محافل و جلسات بسیار پرشور برگزار می‌شوند از این رو تلاش کنید تا به جای مقید بودن برای برگزاری مراسم‌ تعزیه در روز‌های سوم، هفتم یا چهلم برای عزیزان خود، روزی را انتخاب کنید تا افراد بیشتری در ماتم و عزای شما شرکت کنند.

وی با بیان این که پیامبر اکرم(ص) برائت از مشرکین را در روز عید قربان انجام دادند، گفت: برائت از مشرکین جزء مراسم حج نیست اما رسول خدا(ص) به امیرمؤمنان(ع) دستور می‌دهند تا برائت از مشرکین را در مراسم حج انجام دهند چرا که هر چه مخاطب بیشتر باشد پیام رساتر منتقل می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین قوامی ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) از این الگو تبعیت کرده و روز‌هایی همچون روز عرفه را برای برائت از مشرکین اعلام کرد.  

وی با تأکید بر این که باید از ظرفیت اجتماعات نهایت بهره را جست، اظهار داشت: اصل آن است که روزی که اجتماع فراوانی وجود دارد مسایل مهم‌تر بیان شود. به همین علت است که امام جمعه تمام سخنان مهم سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود را در خطبه‌های نماز جمعه مطرح می‌کند.

امام جمعه پردیسان خاطرنشان کرد: مردم توان مشاهده کلیپ‌ سربریدن‌های منتشر شده از سوی جریان‌های تکفیری وهابی داعش را ندارد اما امام باقر(ع) در حالی که کودکی پنج ساله بود از نزدیک جدا شدن سر از تن بهترین بندگان خدا را مشاهده می‌کرد.

وی با بیان این که حضرت امام باقر(ع) مدام شیعیان را بر تجدید رسم ماتم سفارش می‌کردند، ابراز داشت: امام باقر(ع) مدتی به صورت مخفیانه عزارداری می‌کردند اما زمانی که حکومت بی‌امیه رو به زوال می‌رفت و حکومت بی‌عباس در حال قدرت گرفتن بود، حضرت فرصت را غنیمت شمرده و به صورت علنی به روضه خوانی و تجدید رسم ماتم می‌پرداختند.

مدیر مرکز فقهی مدیریت اسلامی گفت: امام باقر(ع) با هوشمندی بر شیعیان وصیت کردند تا در ده سالی که بنا است رژیم عباسی به قدرت برسد به صورت علنی روضه خوانی کنند تا این مراسم در جامعه نهادینه شود، از این رو میراث این بزرگواران در آن ایام شرایط عزاداری شیعیان در این جهان را فراهم کرده است. 

شکل‌گیری دولت کریمه مقدماتی دارد

وی با اشاره به فرا رسیدن هفته دولت، تصریح کرد: امام باقر(ع) از خداوند می‌خواهند تا شرایطی را برای ایجاد دولت کریمه فراهم کند.

حجت الاسلام والمسلمین قوامی با بیان این که رهبر معظم انقلاب خطاب به همه دولت‌های سازندگی، اصلاحات، عدالت و اعتدال فرمایشات و مطالباتی داشته‌اند، عنوان کرد: تاریخ اسلام الگویی مناسبی برای حکومت‌های اسلامی دارد به همین علت رهبر انقلاب به همه دولت‌ها تأکید داشتند تا عملکرد‌های خود را به دولت کریمه نزدیک کنند.

وی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب به صراحت و متواضعانه فرموده‌اند که در ایجاد دولت کریمه ناتوان بوده‌ایم چرا که دولت جمهوری اسلامی ایران هنوز اسلامی نیست چه برسد به آن که بخواهد دولت کریمه باشد.

امام جمعه پردیسان با بیان این که دولت اسلامی بعد از نظام اسلامی و قبل از کشور اسلامی است و رتبه آن در یک فرایند تکاملی سیر می‌شود، اظهار داشت: شکل‌گیری دولت کریمه مقدماتی دارد که سرآغاز آن از قیام اسلامی است تا انقلاب اسلامی محقق شود و در ادامه نظام اسلامی شکل می‌گیرد و دولت اسلامی ایجاد می‌شود و سپس از آن کشور اسلامی گشته و در نهایت تمدن اسلامی را شکل می‌دهد.

وی با تأکید بر این که از آغاز انقلاب اسلامی ایران تا به امروز نتوانسته‌ایم‌ دولتی اسلامی ایجاد کنیم، اظهار داشت: مقصود رهبر معظم انقلاب از دولت اسلامی کارگزاران نظام است و مقصود ایشان از کشور اسلامی شهروندان این کشور است.

مدیر مرکز فقهی مدیریت اسلامی ابراز داشت: تمام انتقاداتی که ما در خطبه‌های نماز جمعه بر دولت‌ها می‌کنیم بدان معنا نیست که چنین دولتی فایده‌ای ندارد، بلکه ما به دنبال بهتر شدن آن و رسیدن به دولت کریمه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: چه قبل از انقلاب و چه اکنون در هیچ جای جهان دولتی همانند دولت‌های جمهوری اسلامی ایران به وجود نیامده است به همین علت است که رهبر معظم انقلاب تأکید می‌کنند که از دولت‌ها حمایت خواهند کرد اما این به منزله بیان نکردن مشکلات، ایرادات و نقد نکردن دولت‌ها نیست./878/۲۰۱/ص

 

اکتای بهمنی
ارسال نظرات