۰۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۴
کد خبر: ۵۲۰۴۷۶
استاد حوزه علمیه خراسان:

تقویت و تداوم ارتباط با جوانان از رموز موفقیت ائمه جماعات مساجد است

مدیر مدرسه علمیه سیادت مشهد توسل و ارتباط با خداوند، عامل به حرف و عمل، انتقاد پذیر بودن، قدرت لا ادری گفتن و اهل جدل نبودن را از بایسته های یک مبلغ و امام جماعت موفق دانست و گفت: دانستن ویژگی جوانان و حفظ ارتباط، یکی از رموز موفقیت ائمه جماعت مسجد است.
حجت الاسلام اسکندری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی اکبر اسکندری نداف، استاد حوزه علمیه خراسان و مدیر مدرسه علمیه سیادت مشهد امروز در نخستین جلسه اموزشی ائمه جماعت استان های خراسان که در محل سالن همایش های مرکز عقیدتی تربیتی امام رضا(ع) برگزار شد، به اهمیت تربیت و هدایت در بیان امام رضا (ع) اشاره کرد و افزود: ایشان می فرمایند: رحمت خداوند شامل شخصی می شود که امر معصومین علیهم السلام را تبلیغ و زنده کند.

وی با بیان اینکه بزرگترین مربی عالم خداوند، انبیای الهی و بعد امامان جماعت هستند، به روایت پیامبر گرامی اسلام(ص): «رَحِمَ اللّهُ خُلَفایی. فَقیلَیا رَسول اللّه! مَن قالَ رَسُولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله: خُلَفاؤکَ؟، قال صلی الله علیه و آله : اَلَّذینَ یُحْیُونَ سُنَّتی وَیُعَلِّمونَها عِبادَاللّهِ» اشاره کرد و گفت: مبلّغان دینی، خلفا و جانشینان رسول خدا (ص)هستند.

استاد حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه اهمیت بحث تبلیغ و جایگاه مبلغ، اهمیت روح در برابر جسم است، گفت: کمبود روحانیت و مربی، فعالیت مستمر دشمن با تمام قوا، ناهنجاری در جوانان و مسؤولیت آگاهان را از نکات مهم و مورد بحث تبلیغ در جامعه اسلامی است.

وی توسل و ارتباط با خداوند، عامل به حرف و عمل، انتقاد پذیر بودن، قدرت لا ادری گفتن واهل جدل نبودن را از بایسته های یک مبلغ و امام جماعت موفق دانست و ابراز داشت: دانستن ویژگی جوانان و حفظ ارتباط یکی از رموز موفقیت ائمه جماعت مساجد است، موفقین کسانی هستندکه با دانش آموزان در ارتباطند.

خوش اخلاق و  انعطاف پذیری رمز یک امام جماعت موفق است

حجت الاسلام اسکندری اهل گذشت بودن، عشق و علاقه، صبر و استقامت، مخاطب شناسی، مشاوره دادن خانوادگی، وقت شناسی، اطلاع از برنامه های مساجد محل، تواضع و فروتنی، همت و پشتکار بودن، عدم چشم داشت از مردم و توجه به ظاهر را از دیگر بایدهای امامان جماعت موفق دانست و گفت: ائمه جماعات مساجد باید خوش اخلاق و  انعطاف پذیر باشند.

وی با بیان اینکه ائمه جماعات علاوه بر اینکه ارتباط در مسجد را با نماز، سخنرانی و هیئت امنا و.. حفظ می کنند باید  ارتباط در خارج از مسجد را با جوانان، مغازه ها و سر زدن منازل اطراف مسجد حفظ کنند، ادامه داد: سخن گفتن، احوالپرسی مفصل و تشکر از مامومین از باید های گفتاری یک امام جماعت موفق است.

مدیر مدرسه علمیه سیادت ایجاد انگیزه کردن در بین مردم نسبت به جلسات را از دیگر بایدهای یک امام جماعت در مساجد دانست و گفت: تبیین فواید نماز و مسجد، صحبت های مورد نیاز، پیگیری مشکلات مامومین و اجرای برنامه های جذاب برای داخل و خارج مسجد از بایسته های یک امام جماعت موفق است.

وی با بیان اینکه یک مبلغ و امام جماعت موفق باید بداند که مردم عادی طرف مقابل او هستند نه طلاب درس خارج، جلب توجه، انتقام، نمایش بی کفایتی و قدرت را از دلایل ناراحتی مردم نسبت به یک روحانی دانست و اظهار داشت: یک مبلغ و امام جماعت در این زمان ها باید به دنبال حل مسئله باشد نه به دنبال جنگیدن و کوتاه آمدن.

حل مسأله؛ مهمترین وظیفه مبلغین و ائمه جماعت در زمان بروز مشکلات

حجت الاسلام اسکندری حرمت شکنی، قطع ارتباط روحی، مسجد نا امن، غیبت، تهمت، سوء ظن، سرخوردگی و خشم را از ضررهای جنگیدن امام جماعت با مردم دانست و گفت: مبلغین و امامان جماعت در اینطور موارد به دنبال ریشه یابی، نگاه ویژه و حل مساله باشند.

وی در پایان با بیان اینکه نگاه امام جماعت و مبلغ به مردم مشکل دار نباید از نظر رفتاری و گفتاری متفاوت باشد، بیان داشت: مسائلی مثل چاقی ولاغری، پولداری وفقر،خوشگلی و زشتی، شیکی وکثیفی و.... نباید روی قضاوتهای روحانی تاثیر بگذارد.

گفتنی است؛ دوره آموزش مقدماتی امامان جماعت مساجد استان های خراسان که از چهارشنبه اول شهریورماه با برگزاری کارگاههای مختلف آموزشی آغاز شده است، عصر امروز به پایان می رسد./859/پ۲۰۱/ب۱

ارسال نظرات