شگفتی روزنامه مسیحی از حضور بالای اقلیتهای مذهبی در ایران
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه «اونیره» روزنامه ارگان اسقف های ایتالیا در مقاله ای با عنوان «ایران، دیده بان مسیحیت» به حضور معنی دار اقلیت های مذهبی در کشورمان اشاره کرد و نوشت: به رغم تبلیغات منفی، ایران کشوری سنتی بسیار کهن و دارای پلورالیسم مذهبی است.
این روزنامه ایتالیایی افزود: ایران یک کشور خاورمیانه ای است که در آن مسیحیت بطور معنی داری رشد کرده است. ایران یکی از کشورهایی است که دارای ریشه های قدیمی مسیحیت است. یهودیان نیز از دوران کورش کبیر در این سرزمین حضور داشته و بیشترین جمعیت را در خاورمیانه در این کشور دارند.
در ادامه این مقاله آمده است: به رغم تبلیغات منفی علیه ایران که به عنوان یک کشور افراط گرای دینی معرفی می شود، جمهوری اسلامی ایران کشوری با پلورالیسم دینی و با سنتی بسیار کهن است و برای درک بیشتر می توان به کتاب «ایران راهنمای تاریخی-باستان شناسی» که اخیرا منتشر شده است مراجعه کرد.
اونیره نوشت: ایرانیان نشانه های پرافتخار بسیاری در گذشته برجای گذاشته اند، از جمله بنای تخت جمشید در زمان کورش. این پادشاه که دارای روحیه همیاری و فرهنگ همزیستی مسالمت آمیز بود، به عنوان نمونه ای کمیاب در آن دوران، اقلیت های مختلف قومی و دینی را در حکومتش قرار داد و به عنوان مثال در برابر یهودیان تحت تعقیب حکومت بابل، خدمات ارزنده ای را ایفا کرد. لذا روابط ایرانیان و یهودیان سابقه طولانی ای دارد و منابع بسیاری نیز در این رابطه موجود است.
این روزنامه افزود: خوب است به یاد بیاوریم که روحانیون زرتشتی در محل تولد حضرت عیسی حضور یافتند و نیز کتاب دانیال نبی از دو قرن قبل از حضرت عیسی در دربار ایران مورد توجه بوده است. در اصفهان مسیحیان حضور پررنگی دارند که غالبا در منطقه جلفا زندگی می کنند و جمعیتی بالغ بر 7 هزار نفر در اصفهان با وجود سیزده کلیسا و ازجمله کلیسای وانک می باشند. مسیحیان از سوی شاه عباس اول در اواسط قرن پانزدهم میلادی از ارمنستان جهت استفاده از توانمندی های هنری و صنایع دستی به اصفهان کوچ داده شدند. حضور مسیحیان نیز در ایران سابقه طولانی داشته و اولین کلیسای فارسی(ایرانی) بعد از میلاد مسیح در ایران بنا شده است.
اونیره نوشت: ایران فرای پیش قضاوتی های غرب، کشوری پیچیده با جمعیتی متنوع بوده و به رغم ظاهری بسیار دشوار، دارای مردمی بسیار آرزومند زندگی و در بسیاری از موارد دارای پختگی است./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: ایرنا