مسجد باید کانون جذب جوانان باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مرتضی دهشت، عضو اتاق تبلیغ خراسان امروز در نخستین دوره آموزشی امامان جماعت استان های خراسان که در محل مرکز آموزشی عقیدتی تربیتی امام رضا (ع) برگزار شد، یکی از ضرورت های مورد تاکید امامان جماعت را ارتباط موثر و مفید با جامعه اسلامی دانست و افزود: یکی از مباحث روز که در حوزه جنگ نرم مطرح می شود بحث ارتباط گیری است.
وی با ضروری دانستن مباحث تبلیغ و اینکه تبلیغ ابزاری مفید برای دین و یکی از دستورات اسلام است، تفکر، احساس و رفتار را از اصلی ترین حوزه های تاثیرگذاری امامان جماعت دانست و گفت: رفتار متاثر از انباشته های علمی و اجتماعی است.
استاد حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه هنر تبلیغ، رفتارسازی است، گفت: متاسفانه امروزه رفتارسازی در حوزه های علمیه شکل نگرفته است.
ائمه جماعات مساجد باید دارای بیشترین معلومات دینی باشند
وی با بیان اینکه شهید حججی در جامعه رفتارسازی کرد که در بین مردم محبوب شد، اراده استوار و مستحکم، حسن خلق، حسن معاشرت، اگاهی و توانایی علمی بالا را از عنصرهای مهم و تاثیرگذاری امامان جماعت در مساجد دانست و افزود: ائمه جماعت مساجد باید دارای بیشترین معلومات دینی باشند.
حجت الاسلام دهشت آراستگی ظاهری، صورت باز و حسن معاشرت را از راههای تاثیرگذاری امامان جماعت در بین مردم و جامعه دانست و ادامه داد: ائمه معصومین (ع) زیباترین چهره های ارتباطی داشتند.
استاد حوزه علمیه خراسان در بخش دیگری از سخنان خود به اشاره به کارکرد مسجد، شاخص نظام و انقلاب به روایت حضرت علی (ع) «مَنِ اختَلَفَ اِلَی المَسجِدِ اَصابَ اِحدَی الثَّمانِ؛ اَخاً مُستَفاداً فِی اللهِ، اَو عِلماً مُستَطرَفاً اَو آیَةً مُحکَمَةً اَو یَسمَعُ کَلِمَةً تَدُلُّ عَلی هُدیً، اَو رَحمَةً مُنتَظَرَةً، اَو کَلِمَةً تَرُدُّهُ عَن ردی، اَو یَترُکَ ذَنبا خَشیَةً اَو حَیاءً» اشاره کرد و گفت: این امام بزرگوار می فرمایند: کسی که به مسجد رفت وآمد می کند، یکی از این منافع هشت گانه نصیب او می شود.
وی برادری مفید و باارزش در راه خداوند متعال، علم و دانش، دلیل و برهان محکم برای تثبیت عقاید، شنیدن سخنانی که موجب هدایت می شود، رحمت مورد انتظاری که شامل حال او می شود، مواعظی که او را از فساد و گناه بازدارد و ترک گناه به دلیل ترس یا به دلیل حیا و آبرو را از منافع هشت گانه انسان با توجه به روایت حضرت علی (ع) برشمرد.
راه اندازی کانون های دوست یابی در مساجد
حجت الاسلام دهشت در ادامه با اشاره به اینکه یکی از هجمه های سنگین امروزی پدیده فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است و روی این شبکه های مجازی سرمایه گذاری بسیاری شده است، به راه اندازی کانون های دوست یابی در مساجد تاکید کرد و گفت: دین اسلام دین دوست و دوست یابی است و دلیل جذب جوانان به گروههای انحرافی به دلیل ارتباط گیری قوی است.
مسجد باید کانون جذب جوانان باشد
وی با تاکید بر اینکه مسجد باید کانون جذب جوانان باشد، به ضرورت ارتباط ائمه جماعت با جوانان تاکید کرد و افزود: دشمن به دنبال یارگیری از بین جوانان و نوجوانان است؛ از این رو فعال کردن اپلیکشن های گروهی در مساجد و دوست بودن با جوانان در جامعه امروزی بسیار ضروری است.
استاد حوزه علمیه خراسان همچنین با اشاره به کثرت شبهات در فضای مجازی، بر اطلاع رسانی ائمه جماعات و مبلغین نسبت به آسیب های جدی در جامعه تاکید کرد و افزود: اینترنت و فضای مجازی مکان امنی برای دادن اطلاعات نیست.
عضو اتاق تبلیغ خراسان در پایان با اشاره به حدیث رسول گرامی اسلام(ص) «إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلَاثَةٌ آيَةٌ مُحْكَمَةٌ أَوْ فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ وَ مَا خَلَاهُنَّ فَهُوَ فَضْل » بر ضرورت طرح مباحث علمی در مساجد و حفظ جایگاه علم کرد و افزود: در بیان رسول گرامی اسلام علم بر سه قسم است: آیه محکمه که علم به عقاید و دلایل قاطع در شناخت خدا و و حقانیت انبیای الهی است، فریضه عادله که علم به مکارم اخلاق و صفات پسندیدهای که آدمی باید به آنها آراسته شود، است و سنت قائمه که به معنای علم به احکام شرعی و وظایف عملی هر انسان است.
گفتنی است؛ دوره آموزش مقدماتی امامان جماعت مساجد استان های خراسان از روز گذشته آغاز و تا سوم شهریور ماه با برگزاری کارکاه های مختلف آموزشی ادامه دارد./۸۵۹/پ۲۰۱/ب۱