خشم علمای تونس از اظهارات ضد قرآنی رییس جمهور این کشور
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از پایگاه خبری اخبار الیوم، جمعی از علما، شیوخ، ائمه جماعات مساجد تونس و اساتید دانشگاه زیتونه در این باره اظهار کردند: اسلام در مسأله ارث به زن ظلم نکرده بلکه عدالت و انصاف کامل در حق وی رعایت شده است. قضیه برابری در ارثیه بین مرد و زن که رییس جمهور در اظهارات اخیر خود به مناسبت روز ملی زن ایراد کرده، مغلطه و بهتر بود السبسی قبل از بیان آن درباره این موضوع مطالعه و تحقیق می کرد.
این گروه از مخالفان طی مصاحبه ای مطبوعاتی در پایتخت تونس اعلام کردند: مواردی که در آن زن، نصف مرد یا بیشتر و یا برابر با او ارث می برد، بیش از 30 مورد است.
در همین راستا، حمده سعید، مفتی سابق تونس توضیح داد: دین اسلام در شریعت خود مبتنی بر اصولی واضح و قطعی است که علما همگی بر آن ها متفق القول هستند. همچنین متغیراتی هم وجود دارد که علمای خبره تنها با اجتهاد به آن نقطه نظرات دست می یابند. اما مبحث ارث از جمله احکام الهی است که در نص صریح قرآن به آن اشاره شده و برخلاف برخی مسائل دینی دیگر، بشر اجازه ندارد درباره آن حکم متفاوتی اعلام کند.
نورالدین الخادمی، وزیر اسبق امور دینی تونس نیز در این باره اظهار کرد: از دیدگاه علم و شریعت، مسأله ارث از جمله احکام شرعی است که حکم اجتهاد بشر درباره آن جایز نیست، موضوع میراث جزو احکام قطعی بوده و جمله علما بر این که حکمی ثابت و مشخص درباره آن در قرآن وجود دارد، اتفاق نظر دارند.
فاطمه شقوت، استاد علوم قرآنی دانشگاه زیتونه هم در واکنش به اظهارات رییس جمهور تونس گفت: رییس جمهور با این بیانات در امر خداوند تشکیک ایجاد کرده و این مسأله در شرایط کنونی که مکررا شعارهای جدایی دین از سیاست سر داده می شود، تعجب آور است.
عبدالله الوصیف، رییس سابق مجلس اعلای اسلامی تونس نیز در این باره تصریح کرد: السبسی در شرایطی این اظهارات را بیان داشته که تونس دچار التهابات و معضلات جدی در توسعه و اقتصاد بوده و بهتر است رییس جمهور نسبت به این بیانات و رأی صادره خود صرف نظر کرده و اظهار نظرهای دینی را به مقامات و متولیان دینی واگذار کند.
گفتنی است، السبسی در سخنرانی که به مناسب روز زن در تونس داشت، گفته بود: برابری میان زن و مرد که در قانون اساسی تصویب شده باید شامل تمامی زمینهها و موارد از جمله برابری در ارث باشد.
رییس جمهور تونس تاکید کرد، ارث یک مسئله مذهبی نیست و به انسان مربوط است و خداوند و رسولش تصمیمگیری در این موضوع را به انسانها محول کردهاند. وی در ادامه از تشکیل کمیته ای برای بررسی مسأله حقوق فردی و اجرای آن و تساوی زن و مرد در تمامی زمینهها از جمله ارث خبر داد./994/ب102/ف
منبع: ایکنا