قوانين ديني نياز به ناظر ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامي تبار سه شنبه شب در جلسه تفسير قرآن در مسجد آيت الله رضوي كاشاني، گفت: انسان براي زندگي اجتماعي خود نيازمند به قانون است و قانون نيز براي اينكه بتواند زندگي انسان را اداره كند بايد جامعيت داشته باشد تا بتواند همه ابعاد زندگي انسان تأمين و پوشش دهد.
وي افزود: بشر نمي تواند قانونگذار باشد چرا كه انسان اهل هوا و هوس است و اكثرا منافع شخصي و حزبي و گروهي دارند و يا اينكه از برخي قدرت ها ترس و هراس دارند و قوانيني را وضع ميكنند كه حداقل درگير با قدرتها نباشد.
حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به اينكه انسان براي قانونگذاري اگر علم و عقل و تجربه هم داشته باشد براي قانونگذاري كافي نيست، چرا كه عقل بشر محدود است و تنها مانند دنده يك براي خودرو است كه تنها كارايي دنده يك آغاز حركت است اما براي ادامه حركت و سرعت نياز به دنده هاي بعدي است.
امام جمه موقت كاشان يادآور شد: علم انسان نيز مانند عقل انسان محدود است، چرا كه علم و معلومات انسان در برابر مجهولات آن مانند صفر در برابر هزاران است و مجهولات انسان از آنچه كه مي داند خيلي بيشتر است.
به گفته وي، مشكل امروز انسان اين است كه مجهولات انسان در مقابل معلومات انسان بسيار اندك است و معلومات انسان نيز معلومات جامع و كاملي نيست.
حجت الاسلام اسلامي تبار با اشاره به اينكه انسان به دليل نداشتن برخي از ويژگي ها نمي تواند قانونگذار باشد و بايد به وحي الهي تمسك كند، گفت: قانونگذار خدا است و اهل بيت(ع) و پيامبراكرم(ص) نيز قانونگذار نيستند، بلكه اهل بيت(ع) و پيامبراكرم(ص) مبلغ قانون هستند و پيامبر اكرم(ص) هرآنچه را مي فرمايد همه وحي الهي است.
وي دين را مجموعه اي از قوانين دانست كه خداوند براي سعادت دنيا و آخرت نازل كرده است و اگر بشر اين قوانين را رعايت كند، هم در دنيا سعادتمند است و هم در آخرت سعادتمند خواهد بود، از اين رو قوانين ديني با قوانين انساني تفاوت هاي بسياري دارد.
امام جمعه موقت كاشان با بيان اينكه قوانين ديني هم به باطن و هم به ظاهر توجه دارد، اما قوانين انساني تنها به روي ظواهر كار توجه دارد، گفت: قوانين ديني ناظر لازم ندارد، خدا ناظر است، اما قوانين انسان در خيلي از موارد نياز به ناظر دارد و اگر ناظر نباشد، راننده خودرو كمربند ايمني را نخواهد بست و ارگ پليس و دوربين نباشد، بيشتر از سرعت مجاز رانندگي خواهد كرد.
حجت الاسلام اسلامي تبار ادامه داد: قوانين انسان براي حاضرين است و براي غائبين نيست، اما قوانين ديني هم ناظر به حضور است و هم ناظر به غياب و خلوت است، بنابراين انساني كه اعتقاد به خدا دارد در خلوت خود نيز مرتكب گناه نخواهد شد.
وي در ادامه قوانين ديني را خطاناپذير خواند و گفت: قوانيني را كه اديان الهي آورده اند هيچكدام خطاپذير نيست، بنابراين تمام دستورات ديني تا روز قيامت مانند سلاح است و خطايي در آن وجود ندارد.
امام جمعه موقت كاشان ادامه داد: قوانين انسان فقط براي دنيا است تا زندگي دنيايي انسان را اداره كند و براي قيامت هيچگونه كاربردي ندارد، اما قوانين ديني هم براي دنيا و هم براي آخرت است./1307/۲۰۲/ب2