حسادت ورزی به اولیای الهی محور آزمون خدا از جوامع بشری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته در مراسمی که به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان و به همت هیأت شهدای گمنام در حسینیه فاطمة الزهرا(س) برگزار شد با اشاره به ساختار امتحان الهی در صدر اسلام، گفت: کارکرد اصلی اولیای الهی در جوامع بشری امتجان میزان حسادت انسانها نسبت به فرستادگان الهی است.
وی افزود: محور درگیری مردم با امام علی(ع) در دوران حیات و پس از حیات حضرت رسول اکرم(ص) حسادت نسبت به ایشان بود.
حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: اولیای الهی زمانی برای مردم الگو و معلم میشوند که مردم نسبت به آنان حسادت ورزی نداشته باشند، در این هنگام است که مردم الگو و نجات بخش بودن فرستادگان الهی را قبول میکنند.
استاد دانشگاه ادامه داد: هیچ شخصیتی در تاریخ همانند امام علی(ع) محب سینه چاک و دشمن شمشیر به دست نداشته است، شدیدترین امتحان بشری در دوران صدر اسلام با وجود مبارک حضرت علی(ع) از مردم گرفته شد.
وی حسادت و تکبر را مسأله محوری حیات بشر دانست و گفت: راه کنترل حسادت سخن نگفتن و عمل نکردن براساس حسادت است. نخستین داستان بشر با حسادت ورزی قابیل به هابیل آغاز شد و این نشان از اهمیت این مساله دارد.
استاد حوزه علمیه حسادت به ولی خدا را بزرگ ترین حسادتها دانست و عنوان کرد: قرائت زیارت جامعه حسادت را در وجود انسان ریشه کن میکند، امام راحل هر روز دعای جامعه را قرائت می کردند؛ اقرار به فضائل اولیای الهی حسادت را از وجود انسان و تطهیر میکند.
حجت الاسلام پناهیان محبت نسبت به اولیای الهی را نقطه مقابل حسادت نسبت به آنها بیان کرد و گفت: محبت به اهل بیت(ع) در واقع میل و تمایل داشتن به سوی آنها است، اگر ذرهای حسادت در وجود انسان باشد هرگز نمیتواند به سمت اولیای الهی میل داشته باشد./813/۲۰۲/ب2