حکیم به وقوع جنگ نرم بعد از آزادی موصل هشدار داد
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید عمار حکیم رییس ائتلاف ملی عراق در همایش ' آینده ترکمنان در عراق' که با حمایت رییس پارلمان عراق در بغداد برگزار شد، گفت که از نقشه های دشمنان بعد از آزادی موصل از تصرف گروه تروریستی داعش و به راه انداختن جنگ نرم هشدار می دهد.
وی جنگ نرم را خطرناکتر از جنگ نظامی دانست و گفت که این جنگ نرم در قالب انتظارات و خواسته های شخصی برای به دست آوردن امتیازات و دستاوردهای بزرگتر بروز و ظهور پیدا می کند.
سید عمار حکیم هشدار داد که بعد از پایان مرحله داعش، باید همه نسبت به نحوه تفکر دشمنان برای تفرقه افکنی بین ملت عراق، هوشیار باشند.
سید عمار حکیم بر ضرورت حفظ حقوق همه اقلیت ها در عراق از جمله ترکمنان تاکید کرد و گفت که حقوق اقلیت ها در همه جای عراق باید مراعات شود از جمله در کرکوک، کردستان و جنوب عراق.
رهبر ائتلاف ملی، گفتوگو را بهترین راه حل برای رسیدن ترکمنان به حقوق شان و زندگی مسالمت آمیز با دیگر اقوام و اقلیت ها در عراق دانست.
نخست وزیر عراق نیز در پیامی به این همایش تاکید کرد که هیچ قومیت یا گروهی نمی تواند قومیت دیگری را نادیده گرفته یا آن را حذف کند.
'حیدرالعبادی' در این پیام که به نمایندگی از او 'عباس البیاتی' نماینده ترکمن در پارلمان عراق، آن را قرائت کرد افزود که عراق سرزمین همزیستی بین همه قومیت ها و فرقه هاست و کرکوک باید شهر برادری و همزیستی مسالمت آمیز باقی بماند.
نخست وزیر عراق در این پیام با هرگونه تاخیر یا تعلیق انتخابات مخالفت کرد و گفت که تاخیر یا تعلیق انتخابات نقشه دشمنان برای سنگ اندازی در مسیر دمکراسی در عراق است.
رییس پارلمان عراق نیز در این همایش گفت که پارلمان عراق در برابر همه آرمان های بیمارگونه که می خواهند عراق را تقسیم و تجزیه کنند، می ایستد.
'سلیم الجبوری' اضافه کرد که قانون اساسی عراق، حقوق همه اقلیت ها را تضمین کرده و فقط در چارچوب قانون، اقلیت ها می توانند به حقوق حقه خود دست پیدا کنند.
ترکمنان عراق یکی از اقلیت های قومی در این کشور به شمار می روند که بیشتر در مناطق شمالی عراق مستقر هستند و بخش های قابل توجهی از مناطق سکنای آنها بعد از ژوئن 2014 در معرض یورش گروه تروریستی داعش قرار گرفت و تلعفر به عنوان شهر ترکمن نشین عراق هنوز در تصرف این گروه تروریستی است.
ترکمنان در عراق با کردها به ویژه در کرکوک برای اداره این شهر و همچنین مناطق اصلی سکنای خود اختلافات سیاسی و ارضی دارند و جریان های سیاسی در عراق از دامنه دار شدن این اختلافات بین ترکمنان و کردها نگران هستند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: ایرنا