تقویت بعد تعبد و تقید از برکات اعتکاف است
حجت الاسلام سیداحمد قاضوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت اعتکاف عنوان کرد: اعتکاف دارای آثار و برکات فراوانی در بعد فردی و اجتماعی است که تقید نسبت به واجبات و محرمات از ویژگی های مهم این عمل عبادی است.
وی افزود: روزه به عنوان یکی از ارکان اعتکاف مطرح است که شامل ترک برخی مسائل است و باعث تقویت بعد تعبد و تقید انسان می شود.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: یکی از اعمالی که در ایام اعتکاف به چشم می خورد عمل ام داوود است که شامل ارتباط و انس با بسیاری از آیات، سوره ها و ادعیه است و آثار قلبی و معنوی بسیاری برای انسان دارد.
حجت الاسلام قاضوی اضافه کرد: وحدت بین قلوب مؤمنان از مهم ترین آثار اجتماعی اعتکاف است و برنامه ریزی های صورت گرفته در این جهت است تا مشتاقان معنویت و معرفت الهی دور هم جمع شده و اقشار مختلف جامعه اعم از زن، مرد، پیر، جوان،عالم، دانمشند، دانشجو و همه اقشار ارتباط معنوی و وحدت ایمانی با یکدیگر ایجاد می کنند.
وی تسلط بر نفس را از مهم ترین دستاوردهای اعتکاف دانست و خاطرنشان کرد: اعتکاف یک برنامه عملی برای تمرین تسلط بر نفس است و کنترل هواهای نفس در مدت سه روزه اعتکاف باعث می شود تا انسان با این تمرین بتواند مراقبت از نفس را در دیگر ایام سال انجام دهد.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: این سه روز فرصتی فراهم می شود تا انسان با خود خلوت کرده و ارتباط با خدا را ترمیم کند و اعمالی که باعث قرب الهی می شود را تقویت و اعمالی که باعث دوری از خدا می شود را تحریم کند.
وی در ادامه ابراز کرد: یکی از مسائل مهم در بحث اعمال عبادی، حفظ آن است و باید تلاش شود تا پاکی نفس و خودسازی که در این ایام انجام شده است باقی بماند.
حجت الاسلام قاضوی در پایان خاطرنشان کرد: معتکفین در پایان اعتکاف باید در پیشگاه خدا تعهدی ایجاد کنند تا معنویت و ارتباطی که با خدا در این ایام ایجاد شده است باقی بماند و اعمال و رفتار انسان در آینده نیز کنترل شود./872/ت۳۰۲/ج