۲۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۱
کد خبر: ۴۹۰۵۱۷
آیت الله فقیه یزدی:

اعتکاف نوعی جهاد معنوی است

استاد برجسته حوزه علمیه اعتکاف را نوعی جهاد معنوی دانست و گفت: تغییر روحیه تعبدی انسان و بریدن و جدا شدن از دنیا و زخارف آن از برکات اعتکاف است.
آیت الله احمدی فقیه یزدی

آیت الله محمدحسین فقیه یزدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به آثار اعتکاف در زندگی معنوی افراد عنوان کرد: اعتکاف یکی از میانبرهای خودسازی است و واژه جهادی معنوی انسان ها بهترین تعریف از اعتکاف است.

وی افزود: تغییر روحیه تعبدی انسان و بریدن و جدا شدن از دنیا و زخارف آن که یک موضوع ذی قیمت است، از آثار و برکات بی شمار اعتکاف است.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: اصل اعتکاف برای انس با دعا و عبادت و عبودیت پروردگار است و حاضر دیدن خدا، دل بریدن از دنیا، دست شستن از هواهای نفسانی و ارتباط مستقیم با خدا اولین هدف برای اعتکاف است.

وی اضافه کرد: شاید آثار و برکات اعتکاف با نگاه مادی قابل تفسیر نباشد اما عظمت و آثار بزرگ این جهاد معنوی که موجب حضور قلب انسان در محضر الهی می شود و توجه انسان را به عالم غیب متوجه می سازد و نوعی خودسازی که مبدأ آن اراده انسان است از عظمت های این عمل با فضیلت است.

آیت الله فقیه یزدی عنصر اراده را مهم ترین عامل توفیق معنوی انسان دانست و خاطرنشان کرد: اگر اراده انسان در انجام اعتکاف نبود، این عبادت با عظمت انجام نمی شد و همین اراده است که شروع کننده تعالی و کمال انسان است و در واقع فرد معتکف در این جهاد معنوی، تمرین عملی مقابله با نفس و حرکت در مسیر رضایت الهی و عبودیت خداوند را انجام می دهد.

وی تأکید کرد: تربیت های انسان دارای جنبه های گوناگونی است و در اعتکاف جنبه های بیرونی، جوارحی و جوانحی تربیت همه در کنار یکدیگر اتفاق می افتد و فرد معتکف خود را عامل به دستورات الهی می کند و تمرین بندگی خود را به بهترین نحو ممکن و با جدا شدن از دنیا و خالص شدن برای خدا انجام می دهد.

استاد برجسته حوزه علمیه توبه را یکی از مقامات اعتکاف دانست و اظهار کرد: کسی که اراده بر اعتکاف دارد، بر خود مسلط شده است و بازگشت به سمت خدا دارد و در اعتکاف تمام اعمالی که توجه انسان را از خدا پرت می کند، کنار گذاشته می شود و به غیر از خدا هیچ چیز در این عمل عبادی دیده نمی شود.

وی افزود: توبه از زخارف و زیبایی های دنیایی و توجه به عالم معنا و معنویت نتیجه مهم اعتکاف است و ریشه معرفت که در محاسبه نفس و قوی کردن معارف درونی است، از طریق اعتکاف به بهترین نحو صورت می گیرد.

آیت الله فقیه یزدی در ادامه ابراز کرد: این محاسبه نفس و توجه به درون مبدأ معرفت الهی است و موجب می شود تا انسان از محاسبه نفس به مراقبه نفس برسد و از دستاورد عظیم توبه و بازگشت به شاهراه عبودیت الهی و طی کردن مسیر معرفت الهی حراست کند

وی در پایان خاطرنشان کرد: مهم ترین موضوعی که در مسیر معرفت الهی وجود دارد، اراده انسان است و اگر این اراده تقویت و تثبیت شود، وسوسه های شیاطین از انسان دور می شود و همین اراده موجب می شود تا خدای ناکرده انسان گرفتار گناه و معصیت نشود./872/ت۳۰۲/ج

ارسال نظرات