عربستان سالانه 2 میلیون دلار به وهابیهای مصر پرداخت میکند
به گزارش خبرگزاری رسا، احمد راسم النفیس از اندیشمندان شیعه مصر در گفت وگو با پایگاه خبری الیوم السابع این کشور درباره جنجال طلاق شفاهی در مصر گفت: طلاق شفاهی یک مساله سیاسی و دینی است زیرا دولت متحمل پیامدهای طلاق می شود. کسانی که فتوای طلاق شفاهی را صادر کرده اند مسؤولیت این فتوا را برعهده دارند. ساخت مساجد نیز دینی و سیاسی است و البته این مساله در سال های گذشته صد در صد سیاسی شده است.
وی با اشاره به اینکه وهابی ها مساجد بسیار زیادی در مصر ساخته تا وهابیت را در این کشور گسترش دهند، افزود: چیزی به نام سلفی گرایی در مصر وجود ندارد بلکه این پروژه سیاسی وهابیت است که از سوی عربستان سعودی حمایت مالی می شود. این کشور سالانه بیش از 2 میلیون دلار را در اختیار یاسر برهامی قرار می دهند.
النفیس از تلاش وزیر کشور مصر برای طلاق دخترش در سال 2009 خبر داد و تصریح کرد: وزیر کشور سابق مصر به شدت علیه شیعیان فعالیت کرد و البته بنده بیش از سایر شیعیان مورد فشار قرار گرفتم. حسنی مبارک در سال 2009 پیشنهادهایی به بنده در قبال صدور پیام تأیید وی به نمایندگی از شیعیان ارائه کرد، اما این پیشنهادها را رد کرده و به همین دلیل فشار زیادی تحمل کردم.
این اندیشمند شیعه درباره تعداد شیعیان در مصر اظهار داشت: با توجه به اینکه دین مسیحیان در شناسنامه ذکر می شود، می توان تعداد آنان را فهمید اما برآورد شیعیان مصر با توجه به بزرگ بودن این کشور و همچنین ناشناس بودن شیعیان غیرممکن است. شیعیان چه در اقلیت باشند و چه در اکثریت حق تجمع و تشکیل گروه های اقتصادی را ندارند.
اتهام زنی به شیعیان درباره دریافت پول از بیگانگان کار افراد بیمار است
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر گرایش زیاد اهل تسنن به مذهب تشیع در این کشور گفت: هیچ آماری در این زمینه وجود ندارد و نباید بر اساس احتمالات به صدور حکم پرداخت. برخی مدعی هستند که شیعیان از حمایت های مالی خارجی بهره می گیرند و در قبال آن خدمات سیاسی به بیگانگان ارائه می دهند، کسانی که چنین ادعایی دارد افرادی مریض هستند.
احمد راسم النفیس ادامه داد: ما به تعداد شیعیان کاری نداریم و وظایفی که خداوند بر عهده ما گذاشته است را انجام می دهیم. البته تکلیف الهی به معنای نشر تشیع نیست و من به عنوان یک نویسنده و اندیشمند به بیان افکار خود جهت ترویج اسلام واقعی و همچنان انتقاد از وهابیت و اخوان المسلمین می پردازم.
توحش سلفی گرایان از سال 2011 بیشتر شده است
وی با بیان اینکه گفتمان دینی در سال های گذشته مورد تجددگرایی قرار نگرفته است، گفت: تجدد گفتمان دینی از سال 2011 بیش از گذشته شنیده می شود اما چیزی جدید نشده است جز اینکه برخی مدعیان اسلام نظیر سلفی گرایان و اخوان المسلمین و برخی از شخصیت های الازهر به توحش بیشتری دچار شده اند.
این اندیشمند مصری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا همیشه به ایران سفر می کند، تأکید کرد که دولت مصر سال هاست سفر به ایران را ممنوع کرده و من نیز چند سالی است که به این کشور سفر نکرده ام.
مصر به ایران و عراق نیاز دارد
النفیس درباره تلاش ایران جهت نفوذ و تسلط بر منطقه بیان داشت: اتهام زنی در حالی علیه ایران افزایش یافته است که آمریکا و روسیه در حال نفوذ در منطقه هستند. تلاش برای تسلط ایران بر مصر و برعکس از منطق به دور است. مصر در پرتو حوادث کنونی به ایران و سوریه و عراق نیاز دارد و هیچ خطری نیز مصر را تهدید نمی کند.
وی با اشاره به ممنوعیت ساخت حسینیه در مصر گفت: شیعیان نه تنها مجوز ساخت حسینیه در کشور را ندارند بلکه حتی خود من نیز اجازه فعالیت تجاری در دفترم را ندارم. تشیع صحیح ترین مذهب اسلامی است و مایه افتخار به شمار می آید.
وهابی ها به صورت گسترده در مصر حضور دارند
این اندیشمند شیعه افزود: ما قرار بود حزبی شیعی به نام التحریر تاسیس کنیم اما نظام سیاسی مصر اجازه این مساله را نداد. قانون اجازه تأسیس احزاب دینی را نمی دهند و این بدین معناست که ما از حقمان محروم هستیم.
وی درباره احتمال بروز جنگ طایفه ای همانند عراق گفت: وضع مصر به مراتب بدتر از عراق است و وهابی ها به صورت گسترده در کشور حضور یافته اند و به جنایت علیه شهروندان می پردازند. چندی پیش همایشی با حضور همه جریان ها از سوی الازهر برگزار شد که شیعیان دعوت نبودند.
دولت باید بر اساس قانون با شیعیان تعامل کند
احمد راسم با اشاره به اینکه ذکر شهادت اهل بیت(ع) به معنای سب و توهین به صحابه نیست، درباره پروژه عتبات مقدس تصریح کرد: بارگاه های دینی متعلق به اهل بیت(ع) و صحابه و تابعین فراوانی در مصر وجود دارند که باید ساماندهی شوند. این اماکن فقط به شیعیان تعلق ندارند و به همین دلیل است که صدها هزار تن از مردم در مراسم های مختلف حضور می یابند.
وی به بیان مطالبات شیعیان مصر پرداخت و گفت: ما می خواهیم بر اساس قانون با ما رفتار شود که ساده ترین مورد آن نیز مسافرت است. این شیعیان بودند که مصر را از تخریب و ویرانی نجات دادند./980/ب960/د