امامزادگان درس استكبارستيزي به ما آموختند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام رضا صادقي چهار شنبه شب در همايش ياوران وقف و رونمايي از كتاب جامع امامزادگان كاشان در آستان مقدس سلطان اميراحمد كاشان برگزار شد، با تأكيد بر اينكه امامزادگان مبلغان راستين دين مبين اسلام بودند، گفت: امامزادگان درس ايثار و شهامت و استقامت و از خودگذشتگي را به ما و نسلهاي گذشته آموخته اند.
وي از امامزادگان به عنوان ذخائر معنوي نام برد و با اشاره به اينكه امامزادگان درس استكبارستيزي به ما آموختند، افزود: امامزادگان پايگاه هاي فرهنگي و محل آرامش و آسايش هستند و فضاي منطقه را تلطيف ميكنند.
حجت الاسلام صادقي يادآور شد: آيت الله بهجت مي فرمودند توسل نافع است و به امامزادگان زياد سر بزنيد چرا كه همانطور كه ميوه ها داراي ويتامينهاي خاصي هستند، بقاع متبركه و امامزادگان نيز معنويات و فيوضات خاصي دارند و هر كدام داراي كرامت خاصي هستند كه خداوند عزوجل به اولاد پيامبر اسلام داده است.
وي افزود: امامزادگان همانطور كه در دنيا از خود كرامت نشان داده اند در عالم برزخ و در قيامت هم وساطت خواهند كرد و اين وساطت آنها فقط به همين دنيا و كرامت اين دنيا نيست.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان اصفهان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در ديدار با مديران سازمان اوقاف و امور خيريه فرمود، من البته در رابطه با امامزادگان توصيه كرده ام كه امامزادگان مراكز ثروت معنوي، يعني مركز جذب دلها و توجه دلها هستند و در هر نقطه اي كه يك امامزاده است، مردم توجه خاصي دارند كه اين خيلي با ارزش است.
وي ادامه داد: رهبري در ادامه مي فرمايد، الحمدالله در سطح كشور مراكزي كه اين بزرگواران و منصوبين به خاندان نبوت در آنجا دفن هستند زياد است كه برخي از آنها سند و نصب دارند و برخي هم ندارند عيبي هم ندارد، شنيدم از مرحوم ميرزا سيد علي كاشاني پرسيده بودند، سند آقا علي عباس چيست، گفته بود، خودش سند است كه هركس هر حاجتي دارد مي رود آنجا حاجت او برآورده مي شود، سند از اين بهتر مي خواهيد.
حجت الاسلام صادقي يادآور شد: آيت الله سبحاني فرمود، در يك منطقه و شهر و روستايي اگر امامزاده اي باشد، فرهنگ مردم آن منطقه با مناطق و روستايي كه امامزاده ندارند بسيار متفاوت است.
وي در ادامه، وقف را سنت حسنه پيامبر اكرم(ص) دانست و اظهار داشت: تاريخ وقف به قبل از اسلام برمي گردد، از اين رو در شهرستان كاشان و اصفهان موقوفاتي است كه از قبل از تاريخ اسلام است.
به گفته وي، قسمتي از خيابان عباس آباد اصفهان يهوديان وقف كرده اند، بنابراين وقف تنها در دين اسلام نيست در اديان گذشته نيز وقف بوده است، اما وقف در دين اسلام ترويج يافت چرا كه مشوق و عامل ترويج آن پيامبراكرم(ص)، حضرت خديجه(س) و اميرمؤمنان(ع) بودند.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان اصفهان اظهار داشت: قنوات و چشمه سارهايي كه اميرمؤمنان(ع) وقف كرده هنوز در مدينه جاري است و مردم از آن بهره مند هستند.
حجت الاسلام صادقي با اشاره به اينكه استان اصفهان هميشه و در همه زمينه ها به عنوان الگو در كشور مطرح بوده است، گفت: مردم استان اصفهان در 8 سال دفاع مقدس بيش از 23 هزار شهيد را به عنوان 23 هزار وقف نامه ماندگاري به ثبت رسانيدند كه جان خود را فداي كشور و ناموس و اسلام كردند.
به گفته وي، استان اصفهان هنگام جنگ 6 درصد كل جمعيت كشور را تشكيل داده بودند اما 10 درصد شهدا و 11 درصد جانبازان و ايثارگران كشور متعلق به اصفهاني ها بود و استان اصفهان در اين زمينه نيز الگو بود.
حجت الاسلام صادقي با اشاره به اينكه در استان اصفهان 14 هزار و 700 موقوفه تاكنون به ثبت رسيده است، عنوان كرد: قديمي ترين وقف نامه در استان اصفهان، وقف نامه احمد رستم است كه يكهزار و 118 سال از اين وقف نامه مي گذرد و بعد از اين همه سال واقف از ثواب آن بهره مند است.
شايان ذكر است، در اين مراسم از كتاب فرهنگ جامع امامزادگان و بقاع متبركه منطقه كاشان، تأليف محقق، نويسنده و استاد حوزه و دانشگاه مجيد زجاجي رونمايي شد، اين كتاب مشتمل بر معرفي و شرح زندگي حدود 120 بقعه متبركه كاشان به همراه تصاوير است كه به سفارش اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان كاشان تهيه شده است.
گفتني است، 400 امامزاده در 117 بقعه متبركه درشهرستان كاشان مدفون هستند كه در بين آنها علي ابن امام محمد باقر(ع) در مشهد اردهال كاشان شاخص ترين است./1307/202/ب2