مربیان قرآن نقش مهمی در ترویج فرهنگ وقف دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام سید رضا فاطمی معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، پیش از ظهر امروز در همایش یک روزه مربیان طرح تربیت حافظان قرآن کریم اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان و همایش «وقف و بانوان» در محل تالار جهانگردی شهر کرمان به تبیین نقش حضرت زینب(س) پرداخت و اظهار کرد: آن حضرت در اجرای رسالت خود در عاشورا و بعد از آن هیچ کاستی از خود برجای نگذاشت و با حضور در اجتماعات و میادین رسالت خود را به خوبی ایفا کرد.
وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) مربی و مفسر بزرگ قرآن بودند، افزود: این بانوی بزرگوار در خانه وحی تربیت شده و با بهترین انسانها هم دوره بوده و در راستای ترویج فرهنگ وقف به ویژه در مباحث و مفاهیم قرآنی پیشگام بودند و در روایات نیز نقل شده است ارثی که در مدینه به این بانوی بزرگوار رسیده بود را وقف قرآن کریم کردند.
حجت الاسلام فاطمی بیان کرد: رسالت دینی، علمی و عملی حضرت زینب(س) در نهضت برادر و امام خود که از لابهلای نگارههای ارزشمند تاریخ در وصف حال او بوده، اوج تعالی روح انسانی را میآموزد و زیربنایی از علم و معرفت دارد.
معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بنابراین یکی از الویت های مهم امروز جامعه و به ویژه در استان کرمان این است که برای تفسیر و مفاهیم قرآن کریم وقف شود؛ زیرا در این راستا موقوفات کمی لحاظ شده است.
وی ادامه داد: بیشترین مربیان طرح تربیت حافظان قرآن کریم را بانوان تشکیل می دهند و از این رو مربیان حفظ قرآن کریم می توانند در این راستا نقش آفرینی کنند و وقف هایی را که در رابطه با قرآن وجود دارد را ایجاد کنند و بهترین زمان برای تبلیغ وقف قرآنی است.
حجت الاسلام فاطمی با بیان اینکه در 10 سال گذشته وقف های کمی در استان کرمان صورت می گرفت، یادآور شد: در حالی که در 10 سال گذشته قریب به 800 وقف ایجاد شده است، اما در راستای برنامه های قرآنی وقف های کمی وجود دارد.
این مسؤول مطرح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای طرح تربیت حافظان قرآن کریم حرکت خوبی را انجام داده و تعهد چهار ساله دادند اما به سبب نتایج معنوی کار این طرح با ساز و کار و اهداف جدید ادامه دادند و رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم نیز تأکید داشتند.
وی ابراز داشت: امروز رهبر معظم انقلاب در حوزه ورود در معانی و معارف قرآن کریم تأکید دارند؛ و اگر در کنار قرائت و حفظ، موضوع تفسیر و معارف مطرح شود، یقینا آثار و برکات بسیار خوبی به همراه خواهد داشت و برای تداوم این کارها در آینده، نیاز به موقوفاتی در این راستا است.
حجت الاسلام فاطمی عنوان کرد: وقف هایی در زمینه قرآن کریم در سال های گذشته صورت گرفته؛ اما هنوز بهره وری مالی ندارند و در این راستا مربیان قرآن می توانند به خوبی در ترویج فرهنگ وقف عمل کنند و این کار را در کنار تعالیم قرآن کریم و معارف این کتاب الهی انجام دهند.
معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان در ادامه، افزود: در سال 91 طرح تربیت حافظان قرآن کریم در اوقاف آغاز شد و بنابر سهمیه بندی، برای استان کرمان 9 هزار و 238 نفر مشخص شده بود که توانستیم نزدیک به 5 هزار و 700 نفر را پوشش دهیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر استان کرمان در طرح حافظان نسبت به برخی استان ها پیشرفت خوبی دارد، اضافه کرد: اما تعداد کمی از شرکت کنندگان طرح در آزمون ها شرکت می کنند و باید مربیان، قرآن آموزان را به حضور در آزمون تشویق کنند؛ زیرا خروجی کار در آزمون مشخص می شود.
این مسؤول گفت: 12 هزار و 800 نفر سهمیه استان کرمان پارسال بود که 13 هزار و 400 نفر در طرح شرکت کردند و امسال بیش از 11 هزار نفر سهمیه داریم و طی سال های اخیر مربیان طرح تربیت حافظان در دوره های آموزشی که در قم برگزار می شود، حضور یافته اند و یکی از دلایل اجرای خوب طرح در استان، حضور مربیان آموزش دیده است.
وی تصریح کرد: این همایش توجیهی یک روزه مربیان کلاسهای طرح تربیت حافظان با حضور 330 مربی در حال برگزاری است و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با توجه به عملکرد اجرایی خود مبنی بر تربیت حافظ تاکنون نسبت به اموزش 54 هزار نفر قرآن آموز طی برگزاری 5 دوره کلاسهای این طرح اقدام کرده است.
حجت الاسلام فاطمی گفت: برگزاری آزمون مرحله پنجم طرح تربیت حافظان قرآن کریم 13 اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد./202/9709/ب1