ظهور و بروز کمالات معنوی در 14 معصوم متفاوت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حسین رضوانی، کارشناس مسائل مذهبی، شب گذشته در مسجد الزهرا(س) اصفهان، گفت: زیارت وارث یکی از زیارات امام حسین(ع) است که در آن اباعبدالله(ع) به عنوان وارث کمالات همه انبیای الهی معرفی می شود، شیخ طوسی(ره) زیارت وارث را با چند واسطه به وجود مقدس امام صادق(ع) می رساند.
وی ادامه داد: واژه "ارث" از نظر لغوی به معنای به دست آوردن مال بدون زحمت است، در قرآن کریم آمده که خداوند وارث همه آسمانها و زمین است، باید بدانیم که وارث اصلی همه چیز در این دنیا خداوند است اما ما گاهی خیال می کنیم که خودمان مالک و وارث اموال و اشیاء هستیم، البته خداوند به ما اجازه داده تا در این دنیا چند صباحی مالکیت اموالی را داشته باشیم.
کارشناس مسائل مذهبی افزود: همانگونه که اموال مادی در این دنیا از پدر به فرزند به ارث می رسد، کمالات معنوی هم به ارث می رسد، بر اساس زیارت وارث امام حسین(ع) از حضرت آدم، برگزیدگی، از حضرت نوح، نبوت، از حضرت ابراهیم، خلیل الله بودن، از حضرت موسی، کلیم الله بودن، از حضرت عیسی، روح الله بودن و از حضرت رسول الله(ص)، حبیب الله بودن و از امیرالمؤمنین(ع)، امیرمؤمنان بودن را به ارث برده است.
حجت الاسلام رضوانی بیان داشت: هر انسان کاملی مظهر اسماء الهی است، همه 14 نور مقدس(ع) همه کمالات وجودی را دارند، اما این کمالات از نظر ظهور و بروز متفاوتند، گاهی یک ظهور یک کمال در یک امام بیشتر است، مثلاً صفت «کظم غیظ» در امام موسی کاظم(ع) بیشتر نمود داشته است، همه اهل بیت(ع) شکافنده علوم هستند اما تنها امام محمد باقر(ع) لقب «باقرالعلوم» داشتند و این صفت بیشتر در ایشان بروز داشته است.
وی اظهار داشت: خداوند وقتی در قرآن کریم درباره پیامبران الهی صحبت می کند همه آنها را دارای مقام عصمت می داند، اما برخی را از برخی دیگر از نظر مقام معنوی بالاتر می داند، همانطور که امام حسین(ع) وارث همه خوبیهای پیامبران است، چنین تعبیری در مورد امیرالمؤمنین(ع) هم وجود دارد، در زیارت نامه امیرالمؤمنین(ع) می خوانیم که «سلام بر تو ای وارث علم انبیاء» .
کارشناس مسائل مذهبی ابراز داشت: در جلد 17 بحارالانوار حدیثی داریم که معصوم(ع) می فرماید« ای بندگان خدا کسی که می خواهد به آدم در جلالتش، به شیث در حکمتش، به ادریس در نام آوری و مهارتش، به نوح در شکرگذاری و عبادتش، به ابراهیم در وفاداری و دوستی اش با خداوند، به موسی در بغض نسبت به دشمنان خدا و بریدن از آنها و به عیسی در دوستی با مؤمنان و معاشرت با آنها نگاه کند، پس بنگرد به علی ابن ابیطالب(ع)». /869/202/ب3