تناقض میان جبهه مقاومت و گروه ضدتروریستی عامل حل نشدن بحران سوریه

حجت الاسلام موسی رجبی، استاد حوزه علمیه قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به بیثمر بودن نشستهای مختلف سیاسی پیرامون بحران سوریه، گفت: دلیل عمده این مسأله آن است که افراد اصلی و دخیل در این واقعه در این نشستها شرکت نمیکنند و به طور عملی کاری کردهاند که اگر نشستی هم صورت بگیرد بینتیجه و نافرجام باقی بماند.
وی در ادامه با اشاره به موضعگیری دو گروه ائتلاف مقاومت و ضد تروریستی درباره نشستهای مذکور در حل بحران سوریه، افزود: کشورهای ابرقدرتی مانند آمریکا، قطر، ترکیه و عربستان به این دلیل در این نشستها شرکت نمیکنند چون به دنبال حفظ مدافع خودشان هستند و کشورهای دیگری هم چون روسیه به دنبال منافع مردم سوریه هستند.
این کارشناس سیاسی در ادامه تناقض میان دو گروه جبهه مقاومت و گروه ضدتروریستی را عامل حل نشدن بحران سوریه دانست و اظهار کرد: گروه ضد تروریستی گروهی است که آمریکا آن را هدایت میکند و به طور علمی و عملی افکارش با گروه ائتلاف مقاومت مغایرت دارد و همین تضاد و تناقض موجب شده است که بحران سوریه به صورت مشکلی حل نشده باقی بماند.
وی با اشاره به مواضع ایران در قبال بحران سوریه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که از همان ابتدا به صورت رسمی و تمام قد در کنار مردم و ارتش و نظام سیاسی سوریه که مبتنی بر مشروعیت مردمی بود، قرار داشت.
حجت الاسلام رجبی در ادامه خاطرنشان کرد: موضع رسمی ایران در بحران سوریه توقف درگیری نظامی و آغاز گفتوگوهای سیاسی برای دستیابی به یک راه حل مورد توافق طرفین بوده است.
جنگ و بحران سوریه راهحل نظامی ندارد
وی در ادامه افزود: این شعار که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد از همان اوایل بحران از سوی مسؤولان سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران مطرح شد، امروز با گذشت نزدیک به 4 سال از درگیریها و کشتار دهها هزار نفر از مردم سوریه و مسلمانان فریب خورده که از کشورهای مختلف برای کمک به معارضه سوریه میآمدند، جامعه جهانی به این نتیجه رسیده است که جنگ سوریه راهحل نظامی ندارد و طرفین بایستی از طریق مذاکره و گفتوگو به توافق میرسیدند.
حجت الاسلام رجبی در ادامه با اشاره به ارزیابی نشست لوزان به همراه پیامدها و نتایج احتمالی آن، ابراز کرد: نظر جبهه ائتلاف مقاومت این است که بشار اسد بر مسند خود باقی بماند و انتخابات برگزار شود، در این صورت این نشست نتیجه خواهد داد، در حقیقت باید میان نظرات مخالفان و تروریستها تقسیم بندی صورت گیرد.
وی در پایان گفت: اگر نقشه راه جبهه مقاومت اجرا شود و خط قرمزی میان تروریستها و مخالفان ایجاد شود نشست لوزان نتیجه بخش خواهد بود، در غیر این صورت اگر نظر تروریست ها مبنی بر انحلال انتخابات اجرا شود به طور عملی نشست لوزان بینتیجه خواهد بود./873/302/ب2