امر به معروف و نهی از منکر مقصد و نهایت دین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه استان قزوین عصر امروز در همایش امر به معروف و نهیازمنکر که در حسینیه شهید مطهری سپاه صاحب الامر (عج) استان برگزار شد با تأکید بر اینکه نباید در خلوت با آبروی دیگران بازی شود، گفت: باید خلوت و جلوت انسانها با یکدیگر همخوانی داشته باشد و اگر این رفتار را در پیش بگیریم، در کارهای جمعی میتوانیم موفق عمل کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی در ادامه افزود: آدمی که قرار است وارد کار جمعی شود، بایستی ایمان خود را رصد کند، سپس در تقوا خود را مورد بررسی قرار دهد و تسلیم خودش در برابر حق را مورد سنجش قرار دهد، اگر در این سه مورد نمره خوبی بدست آورد، میتواند وارد کار جمعی شود.
امر به معروف و نهی از منکر مقصد و نهایت دین است
خطیب جمعه استان قزوین اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را با اشاره به احادیثی از امام علی (ع) بیان کرد: امام علی (ع) امر به معروف و نهی از منکر را برترین اعمال خلق معرفی کرده و در جای دیگری میفرمایند که امر به معروف و نهی از منکر مقصد و نهایت دین است.
شریعت زمانی قوام پیدا میکند که امربهمعروف و نهیازمنکر جدی دیده شود
وی در ادامه تأکید کرد: این فرموده امام علی (ع) به این معنا است که هر کار دینی زمانی حقیقی بودنش مشخص میشود که روح آمرانه و ناهیانه در ما بیدار شود.
این استاد حوزوی با اشاره به اهمیت اولویتبندی در عرصه امر به معروف و نهی از منکر اشاره و تصریح کرد: باید کاری که در راستای امر به معروف انجام میدهیم، ضمن اینکه مصداق امر به معروف باشد، در اولویت هم قرار داشته باشد.
وی اظهار کرد: یکی از مسائلی که در قرآن به آن توجه شده، امر به معروف و نهی از منکر است.
این استاد حوزوی تصریح کرد: اینکه در قرآن از زبان لقمان آمده" اى پسر من نماز را برپا دار و به كار پسنديده وادار و از كار ناپسند باز دار، نشان میدهد که این وظایف پیش از رسالت رسول اکرم (ص) وجود داشته است.
امامجمعه قزوین با اشاره به آیات دیگری در خصوص امر به معروف و نهی از منکر، خاطرنشان کرد: خداوند فرموده نه تنها باید یکایک شما کار امر به معروف و نهی از منکر را انجام دهید، بلکه این امر مهم دینی باید به یک شاکله تبدیل شود که آن شاکله پیشوا و رهبری داشته باشد.
نماینده ولیفقیه استان قزوین بیان کرد: بزرگان تفسیر میفرمایند که اگر کسی در رفتار فردی خود مؤمن، متدین و هماهنگ با خدا باشد اما در رفتار جمعی آنگونه که باید، عمل نکند به " وَمَنْ يَعْتَصِمْ بِاللَّهِ"عمل کرده اما در روز قیامت برای"و اعتصموا بحبل اللّه جمیعا" دستش خالی است.
تنها بهرهمندی از اخلاق و منش فردی رمز موفقیت در کار جمعی نیست
وی در پایان گفت: خیلی از انسانها در انجام تکالیف فردی که همان نماز، روزه و اخلاق فردی است، آدم خوبی هستند اما همان شخص در کارهای اجتماعی، مشارکتی و مسئولیتهایی که بر عهده میگیرد، دچار مشکل شده و توانایی انجام آن را ندارد، این مهم نشان میدهد که تنها بهرهمندی از اخلاق و منش فردی رمز موفقیت در کار جمعی نیست./853/203/ب3