شناخت و معرفت خدا انسان را از دغدغههاي دنيا راحت ميکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام رضا مرادقلی استاد حوزه علمیه قزوین شنبه شب در مسجد احمد بیگ قزوین با اشاره به اهمیت و فضیلت روز عرفه، گفت: روز عرفه روز رحمت و مغفرت خداوند متعال بر بندگان است روز عرفه روز نيايش و طلب رحمت از درگاه خداوند است.
وی در ادامه افزود: هر فرد مسلمانی که در این روز خجسته و مبارک خواهان سود بیشتر و طالب فیض و برکت زیادتری باشد، لازم است در پیشگاه پروردگار خویش، با حالت تواضع و فروتنی و عجز و پشیمانی هرچه بیشتر خواستار رحمت و مغفرت ذات کبریاییاش شود چون در روزه عرفه خداوند رحمتش را سرازیر میکند.
در روز عرفه از زيارت امامزادهها و اماکن متبرکه غافل نشویم
این استاد حوزوی تصریح کرد: روايت داريم که در روز عرفه خداوند ابتدا به زوار قبر امام حسين(ع) نظر ميکند و سپس به حجاج نظر ميکند از این رو ما نباید از زيارت امامزادهها و اماکن متبرکه غافل شویم.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه روز عرفه روزی است که انسان باید خداوند را با تمام وجودش بشناسد، خاطرنشان کرد: عرفه يعني شناخت خدا، ما بايد در اين روز ارتباط قلبي با خدا ايجاد کنيم، روز عرفه روز پيدا کردن گمشده ما است و آن گمشده خداست اگر ما به خدا برسيم تمام مشکلات مان حل ميشود.
حجت الاسلام مرادقلی با اشاره به دقت در فهم مضمون دعای عرفه، ابراز کرد: سعي کنيم که دعاي عرفه را با دقت بخوانيم امام حسين(ع) ميفرمايد خدايا کسي که تو را دارد و ميشناسد چه چيزي کم دارد و کسي که به تو نرسد چه چيزي دارد بهتر است که در اين روز با بندگي کردن و شرکت در این مجالس پر فیض بیشتر به خدا نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه کمترين درجه شناخت و معرفت خدا انسان را از دغدغههاي دنيا راحت ميکند، تصریح کرد: ما نبايد نسبت به دنيا حريص و وابسته باشيم زيرا اگر وابسته نباشيم اسير دنيا نميشويم و انفاق ميکنیم.
حجت الاسلام مرادقلی با اشاره به روایتی از امام هشتم(ع) درباره شناخت و معرفت ذات خداوند، اظهار کرد: اگر انسان محتاج به انسان محتاج تکيه کند بي عقلي است، امام رضا(ع) ميفرمايد کسي که به خدا معرفت پيدا ميکند از هيچ چيزي وحشت نميکند از غربت احساس تنهايي نميکند تمام تاريکي ها روشن ميشود تمام ضعفها را جبران ميکند و شفاي تمام دردهاي اوست.
وی در پایان درباره قرباني کردن در روز عيد قربان، گفت: قرباني کردن در روز عيد قربان مستحب مؤکد است، روايت داريم که ايمان عبارت است از خوش اخلاقي اطعام و قرباني کردن کساني که تمکن مالي ندارند ميتوانند بصورت شراکتی قرباني کنند و خودشان هم از قرباني استفاده کنند و مقداري از آن را به فقير بدهند اولين قطرهاي که از خون قرباني به زمين ريخته ميشود کفاره گناهان است که خدا هفتاد درجه ثواب در قيامت به او خواهد داد./873/202/ب2