اقتصاد اسلامی هرگونه فاصله طبقاتی را نفی میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم امروز عصر در آیین بیان درسهای قرآنی که در محل شبستان بزرگ امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت معصومه(س) برگزار شد ایمان به خداوند و مودت دشمنان خدا را دو موضوع غیر قابل جمع توصیف کرد و گفت: خداوند متعال در آیه ۲۲ سوره مجادله به صراحت به نفی مودت مؤمن با دشمنان خدا پرداخته است.
نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در پایان این آیه از سوی خداوند متعال از حزب الله به عنوان دشمنان حقیقی محاربان خداوند متعال یاد شده است، گفت: بر اساس آیه ۷ سوره حشر در مبانی اقتصاد اسلامی فاصله طبقاتی به شدت نفی شده است؛ این درحالی است که ثروت در جامعه اسلامی یک چرخه صحیح و سالمی دارد.
استاد حوزه علمیه قم عدالت اقتصادی را اساس اقتصاد اسلامی دانست و گفت: فاصله طبقاتی از نگاه قرآن مذموم است؛ بنابراین در جوامع اسلامی نباید فاصله طبقاتی برخی از افراد را به قلههای ثروت تبدیل کند.
وی ادامه داد: خداوند متعال در این آیه میفرماید که در الگوی اقتصادی نظام اسلامی ثروت در یک نقطه از اجتماع مسلمانان متمرکز نمیشود.
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم فاصله طبقاتی را فاصله با اسلام حقیقی توصیف کرد و گفت: اصول سیاست خارجی اسلام بر مدار میزان خصومت بلاد کفر از سوی قرآن تبیین شده است؛ بنابراین قرآن کریم از منع رابطه با کفاری که با دین خدا در جنگ هستند و در تلاشند که مسلمانان را از نابود کنند به صراحت سخن گفته است.
وی در ادامه به رهنمود های رهبر معظم انقلاب در موضوع اصول سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: معظم له در تفسیر این آیه میفرمایند«قرآن میگوید: «لا ینهاکم اللَّه عن الّذین لم یقاتلوکم فی الدّین و لم یخرجوکم من دیارکم ان تبرّوهم و تقسطوا الیهم انّ اللَّه یحبّ المقسطین؛ کسانی که با شما سر ستیزه ندارند و علیه شما توطئه نمیکنند و کمر به نابودی نسل و ملت شما نبستهاند، ولو از دین دیگری باشند، با آنها نیکی کنید و رفتار خوب داشته باشید؛ کافری که با او باید شدید بود، این نیست. انّما ینهاکم اللَّه عن الّذین قاتلوکم فی الدّین و اخرجوکم من دیارکم. باید با کسانی شدید بود که با هویّت، اسلام، ملیّت، کشور، تمامیت ارضی، استقلال، شرف، عزّت، ناموس، سنّتها، فرهنگ و ارزشهای شما مبارزه میکنند. این فرهنگی است که باید بر جامعهی ما حاکم باشد. تساهل و تسامح باید بین خود مسلمانان برقرار باشد.»
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) به اهمیت رعایت تقوا در کانون خانواده پرداخت و گفت:خداوند متعال در سوره طلاق چندین مرتبه مؤمن را به تقوا دعوت کرده است؛ این در حالی است که اگر تقوا در کانون خانواده حاکم باشد آمار طلاق بسیار پایین خواهد آمد.
نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه رعایت تقوا آثاری جدی در روابط اجتماعی مؤمن دارد، گفت: نجات از سختیها و تنگناها از کمترین آثار تقوا در جامعه اسلامی بوده و قرآن تضمین رفع موانع مؤمن با تقوا را داده است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم به بیان مصداقی زنان اسوه از نگاه قرآن پرداخت و گفت: قرآن کریم در آیات آخر سوره تحریم اسوه و الگوی مردان و زنان را معرفی میکند؛ بنابراین قرآن کریم حضرت آسیه را یکی از این اسوههای مهم خود معرفی می کند./۸۳۷/پ202/ی