۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰
کد خبر: ۴۲۸۳۵۴
استاد حوزه علمیه خراسان:

اخلاق نیک مهم‌ترین شاخصه نهاد خانواده مطلوب اسلامی است

استاد حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه اخلاق نیک مهم‌ترین و نخستین شاخصه نهاد خانواده مطلوب اسلامی است، گفت: از منظر آموزه‌های دینی تا زمانی که زن و شوهر برای یکدیگر همسران خوبی نباشند، نمی‌توانند برای فرزندان والدین مناسبی باشند.
حجت الاسلام موسوی فاضل خراسانی - استاد حوزه علمیه خراسان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام سیدابوالفضل موسوی‏‌فاضل‏‌خراسانی، استاد حوزه علمیه خراسان، امروز در جمع طلاب متأهل و خانواده‌های اساتید حوزه علمیه خراسان شمالی، با اشاره به جایگاه و اهمیت نهاد خانواده، به تشریح اخلاق شش‌گانه لازم برای زندگی مطلوب اسلامی پرداخت و افزود: اگر شش خصوصیت اخلاقی در زن و شوهر ایجاد شود زندگی آن‌ها متحول خواهد شد که این رازهای اخلاق زندگی شامل اخلاق خانواده، اخلاق اقتصادی، اخلاق جنسی، اخلاق شغلی، اخلاق عبادی و اخلاق اجتماعی است.

 

این استاد حوزه علمیه خراسان ادامه داد: اگر خانم مواظب همسرش نباشد دل مرد افسرده و پژمرده می‌شود چراکه نیازمند محبت است و اگر این نیازها از سوی همسر برآورده نشود زندگی آن‌ها دچار اختلال می‌شود.

 

حجت‌الاسلام موسوی فاضل خراسانی با اشاره به اینکه نخستین شاخصه لازم برای زندگی مطلوب مورد نظر اسلام، اخلاق نیک است، افزود: همان‌طور که پول مرد، زن را اداره نمی‌کند بلکه اخلاق او است که همسر را مدیریت می‌کند، در طرف مقابل نیز روی زن، مرد را به خانه نمی‌آورد بلکه خوی زن، سبب جلب و جذب مرد به خانه می‌شود.

 

وی ادامه داد: تا زمانی که یک مرد همسر خوبی برای خانم خانه نباشد نمی‌تواند پدر خوبی برای فرزندانش باشد و از طرف دیگر تا وقتی که خانم خانه، همسر خوبی برای مرد خود نشود برای اولاد خویش نیز مادر خوبی نخواهد بود.

 

حجت‌الاسلام موسوی فاضل خراسانی با بیان اینکه والدین مؤفق بودن از همسر خوب بودن می‌گذرد، اضافه کرد: اساس زندگی همسر بودن است نه زن و شوهر بودن چرا که زن و شوهری یعنی زندگی همانند رودخانه‌ای کم‌عمق ولی پر سروصدا باشد اما همسری به معنای زندگی دریایی عمیق و آرام داشتن است.

 

وی با اشاره به اینکه زن و شوهری به معنای در کنار هم بودن است اما همسری یعنی با هم بودن، اظهار کرد: بر اساس آموزه قرآنی، زوجین برای هم خلق شده‌اند نه در کنار هم زیرا کنار هم بودن به تنهایی ارزش نیست، همان‌گونه که امکان دارد مرد کنار همسر خود در پارک نشسته باشد اما حواس وی جای دیگری باشد.

 

حجت‌الاسلام موسوی فاضل خراسانی افزود: در آیین دلبری و همسری چشم‌ها حرف می‌زنند، یک نگاه عارفانه و یک تشکر بجا می‌تواند خستگی دو طرف را از تن خارج کرده و از طرف دیگر یک نیش و کنایه هم می‌تواند زندگی را تباه و خاکستر کند ازاین‌رو باید هم مرد و هم زن رشد کرده و همچون دریا عمیق و آرام شوند.

 

این مشاور و کارشناس ارشد آسیب‌های اجتماعی و مسائل خانواده با تأکید بر اینکه باید زبان بین زوجین رسا باشد، خطاب به همسران گفت: به راحتی نسبت به همسر خود ابراز محبت کرده و به او بگویید که برای شما ارزشمند است.

 

وی با اشاره به حقوق متقابل زن و شوهر در زندگی، خاطرنشان کرد: کمک مرد به زن در امور خانه‌داری و حمایت زن از مرد سبب عزت و اقتدار زندگی خانوادگی می‌شود و امنیت روانی خانواده را ارتقا می‌دهد./202/9314/ب1

ارسال نظرات