حوزههای علمیه نسبت به تقویت بینش سیاسی طلاب اهتمام ویژهای داشته باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام علی قربانی، استاد سطح عالی حوزه علمیه استان خراسان شمالی، شامگاه امروز در نشست افقهای پیشروی حوزه علمیه خراسان، با اشاره به تحصیل بیش از هزار و 400 طلبه در مدارس علمیه شهرستانهای مختلف این استان، اظهار کرد: پس از سفر رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی در مهرماه سال 91 و تأکید معظمله مبنی بر تقویت حوزه علمیه این استان، اقدامات بسیار مناسبی در این زمینه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه با وجود این هنوز با نقطه مطلوب و مورد نظر رهبری فاصله داریم، اضافه کرد: ارتقای کمی و کیفی بیشتر حوزه علمیه خراسان شمالی نیازمند همت مسؤولان، طلاب و اساتید حوزه علمیه و از طرف دیگر توجه ویژه شورای عالی حوزه علمیه خراسان است.
حجتالاسلام قربانی با بیان اینکه یکی از مسائل موجود در این راستا مهاجرت طلاب و اساتید از حوزههای علمیه شهرستانهای مختلف خراسان شمالی به مشهد و قم است، تصریح کرد: برای جلوگیری از این روند و حتی مهاجرت معکوس طلاب و اساتید از قم و مشهد به مدارس علمیه استان، باید معضل کمبود استاد در حوزههای علمیه شهرستانهای خراسان شمالی مرتفع شود.
وی ادامه داد: همچنین برای تحقق این هدف باید زمینه تدریس درس خارج فقه و اصول در مدارس علمیه مرکز استان خراسان شمالی فراهم شده و از طرف دیگر حوزههای علمیه شهرستانهای استان نیز تقویت شوند.
حجتالاسلام قربانی با بیان اینکه تقویت کمی و کیفی حوزههای علمیه گام مؤثری در راستای توسعه و گسترش پایگاههای ترویج سبک زندگی اسلامی در کشور است، خاطرنشان کرد: درواقع طلاب و روحانیان پیشقراولان اجرایی کردن سبک زندگی اسلامی در جامعه بوده و باید افزون بر اینکه خود در این مسیر حرکت میکنند، با ارشاد و هدایت سایر اقشار جامعه، زمینه حرکت آنها در مسیر تحقق سبک زندگی اسلامی را مهیا کنند.
استاد حوزه علمیه تخصصی امام خامنهای بجنورد، تصریح کرد: تشکیل هیأتهای علمی ویژه مدارس علمیه سطوح دو و سه استان، آسیبشناسی درزمینهٔ حجم بالای دروس سطح یک و بازماندن طلاب از برخی موارد اساسی و بازنگری در شیوه امتحانهای طلاب ازجمله موارد ضروری برای ارتقای سطح کمی و کیفی حوزه علمیه خراسان شمالی است.
وی همچنین با تأکید بر ارتقای بعد فرهنگی در مدارس علمیه استان، اظهار کرد: افزون بر تلاش در راستای ارتقای موضوعات آموزشی و پژوهشی در حوزه علمیه، با توجه به اوضاع و نیازهای فعلی جامعه باید تزکیه و تعلیم در مدارس علمیه با هدفمندی بیشتری صورت گیرد.
استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: باید حوزههای علمیه در کنار تقویت بعد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی طلاب و بهطورکلی دروس فقاهت، برای ارتقای بینش سیاسی طلاب نیز اهتمام ویژهای داشته باشند.
گفتنی است، در استان خراسان شمالی 15 مدرسه علمیه شامل 9 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران فعال بوده و امسال در مجموع هزار و 400 طلبه خواهر و برادر در این مدارس در سطوح یک، دو و سه مشغول تحصیل علوم دینی هستند./9314/202/ب2