۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۰
کد خبر: ۳۲۴۶۶۱
حجت الاسلام و المسلمین مبلغی تأکید کرد؛

اقتصاد مقاومتی نیازمند تکیه بر ظرفیت‌های اخلاق اجتماعی و انسجام اخلاقی

خبرگزاری رسا ـ منتخب مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه اخلاق زیور، زیبایی و زینت یک جامعه موفق است، گفت: جامعه تهی از اخلاق یک جامعه زشت و به دور از پیامبر(ص) وتعالیم و سیره او است؛ زیرا پیامبر (ص) اسوه زیبایی می باشد. بر این اساس، هم افراد و هم جامعه باید ردای زیبای اخلاق را بر تن بپوشند.
حجت الاسلام والمسلمين احمد مبلغي

 به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام  و المسلمین احمد مبلغی ، منتخب مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری، در جمع کارکنان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ضمن تسلیت به مناسبت شهادت حضرت امام هادی(ع) به روایت آن حضرت "اَلْعِلْمُ وِراثَةٌ کَریمَةٌ وَالاْدَبُ حُلَلٌ حِسانٌ، وَالْفِکْرَةُ مِرْآتٌ صافَیةٌ"، اشاره کرد و گفت: این روایت به سه رکن تعالی هر فرد و جامعه اشاره می کند که عبارتند از: دانش، اخلاق و اندیشه.

 وی با اشاره به بخش اول روایت (اَلْعِلْمُ وِراثَةٌ کَریمَة) و این که بر اساس آن دانش، میراثی کرامت بخش است، گفت: دانش یک وراثت انتقال پذیر از نسلی به نسلی است که مدام از چشمه آن برای نسل کنونی و نسل های آتی، کرامت و تعالی می جوشد.

 

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ابراز کرد: جامعه ما باید جامعه ای "دانش بنیان" و مبتنی بر "توسعه ای فرانسلی" باشد، در این صورت است که نسل کنونی و نسل های آینده از علم و دستاوردهای علمی رو به رشد استفاده خواهند کرد.

 

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی به بخش دیگر روایت " وَالاْدَبُ حُلَلٌ حِسانٌ" پرداخت و گفت: بر اساس منطق اسلام، اخلاق به انسان و جامعه زیبایی می بخشد و زیبایی اخلاقی و رفتاری عامل توفیق، و بد اخلاقی و بی ادبی باعث محرومیت انسان از برکات الهی است و کسانی که در رفتار خود، نسبت به دیگران بداخلاقی داشته باشند، لطف و رحمت خداوند از آنها بدور است همانطور که جامعه بداخلاق جامعه ای زشت، و محروم از ایمان و لطف الهی است.

 

حجت الاسلام  و المسلمین  مبلغی بیان کرد: جامعه غیر اخلاقی نازیبا جامعه ای است که از پیامبر(ص) وتعالیم و سیره او بدور است؛ زیرا پیامبر (ص) اسوه زیبایی است و از اهل بیت نیز که بر محاسن خود تاکید می ورزیدند، بدورند.

 

 وی با اشاره به این که بخش سوم روایت (وَالْفِکْرَةُ مِرْآتٌ صافَیةٌ)، اندیشه را آینه می داند که در آن حقایق انعکاس می یابد، اظهار داشت: سطح اندیشه ما باید ارتقاء یابد تا حقایق جامعه را کشف کنیم تا مسیر و راهبردهای آن براساس اندیشه و دانش بهتر درک و انتخاب کنیم.

 

حجت الاسلام  والمسلمین مبلغی  تصریح کرد: در روایت امام هادی(ع) این نکته مهم نهفته است که اگر علم، دانش، اخلاق و اندیشه را از جامعه بگیرند مسیر تکامل آن فراهم نخواهد شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار سال و تاکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی گفت: فعالیت های مرتبط با اقتصاد مقاومتی باید بر اساس نگاه تخصصی و دانشی، استوار باشد و اتخاذ راهبردها و برنامه ها نسبت به آن باید بر اساس تدبیر مبتنی بر فکر و اندیشه به پیش برود. وی همچنین گفت: اقتصاد مقاومتی باید بر بستری از ظرفیت اخلاق اجتماعی و انسجام اخلاقی استوار گردد .

 

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی، اقتصادی خود ایستا، پویا و آینده نگر است، ادامه داد: اقتصاد مقاومتی به یک فردای بهتر می اندیشد.  

 

حجت الاسلام  و المسلمین مبلغی اظهار داشت: ما به عنوان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از بعد تقنینی می توانیم نسبت به اقتصاد مقاومتی برنامه ها و فعالیت های زیادی داشته باشیم و در جاهایی که بخواهند در این زمینه کار عملی و علمی انجام دهند نیز همکاری خواهیم کرد./998/د102/س

  

منبع: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس

 

ارسال نظرات