۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۳۲۴۰۸۸
استاد حوزه و دانشگاه:

دانشمندان در حوزه تحلیل و بررسی علوم امام باقر را الگو قرار دهند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که امام باقر(ع) معنا و مفهوم علوم را می‌دانست و این نیز الگویی بسیار خوب برای همه دانشمندان است که تحلیل و بررسی را جایگزین تکرار نتایج فکری دیگران قرار دهند، گفت: دانشمندان در حوزه نتیجه فکری دیگران، نقاط مثبت را تقویت و منفی را از بین ببرند و علم بسیار خوب به وجود آورند.
حجت الاسلام سعيد سعدي ، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل ديني

حجت الاسلام سعید سعدی، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل دینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به میلاد امام باقر(ع) و شکافتن مغز علوم از سوی ایشان، ابراز داشت: این مسأله به معنای فهم ابتدا و انتهای تمامی علوم، ماهیت و کاربرد آن است.

 

وی با تأکید بر این نکته که همه دانشمندان و نخبگان علمی و دینی باید بدانند که نسبت به علوم پس از تفکر به نتیجه برسند و از تکرار خودداری کنند، اظهار داشت: در دوره ممکن است انسان محفوضات او بالا باشد که این موضوع با معلومات تفاوت دارد.

 

این مقام مسؤول با اشاره به این‌که معلومات در حقیقت جمع معلومه و به معنای موضوع آشکار و واضح شده است، ادامه داد: شاید موضوعی برای برخی ها معلوم نباشد اما او را حفظ کرده باشند، به عنوان نمونه شخصی شعری را حفظ کرده باشد اما معنا و مفهوم او را نداند.

 

این کارشناس مسائل دینی با بیان این‌که امام باقر(ع) معنا و مفهوم علوم را می‌دانست و این نیز الگویی بسیار خوب برای همه دانشمندان است که تحلیل و بررسی را جایگزین تکرار نتایج فکری دیگران قرار دهند، عنوان کرد: دانشمندان در حوزه نتیجه فکری دیگران، نقاط مثبت را تقویت و منفی را از بین ببرند و علم بسیار خوب بوجود آورند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تأسف از وجود کمرنگ درک و فهم مباحث علمی در دانشگاه‌های کشور، گفت: اگر دانشمندان، دانشجویان و مدرسان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها اگر بیشتر به این موضوع بپردازند به یقین کشور از نظر علمی متحول خواهد شد و به نتایج بسیار خوبی دست پیدا می‌کند.

 

حجت الاسلام سعدی با اشاره به این‌که امام باقر(ع) پایه‌گذار تمدن نوین و مکتب فکری شیعه هستند، ادامه داد: بر روی اصول و تمدن دیگران نمی‌توان اصول متعلق به خود را بنا کرد؛ چرا که به عنوان مثال تمدن غربی اصول و شرایطی دارد که با فرهنگ جمهوری اسلامی ایران همخوانی ندارد و نمی‌توان آن را نماکاری کرد.

 

وی با بیان این‌که امام باقر(ع) از باطن بنیانگذار مکتب تمدن اسلامی هستند و باید به گونه‌ای حرکت کرد که هر موضوعی را از ابتدا خودمان بسازیم حتی اگر زمانبر باشد، افزود: این اقدام سبب می شود خانه مستحکمی از نظر تمدنی بنا شود؛ افراد این شیوه امام باقر(ع) را باید فرا گیرند.

 

این مقام مسؤول با اشاره به تقویت جنبه عبادی در وجود امام باقر(ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) به عنوان علت اصلی آنها در دستیابی به مقام‌های عالی، خاطرنشان کرد: آنان خودسازی را وجود خود تقویت کرده و به مقام‌های عالی رسیدند؛ بسیار با اهمیت است که بتوانیم چنین وضعیتی را برای خود ایجاد کنیم و کسانی که قصد پی‌ریزی بنای تمدن اسلام را دارند، ابتدا باید از خود شروع کنند./9453/302/ب2

ارسال نظرات