تبلیغ دین و دانش منحصر در فقه و اصول نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین کلباسی رئیس امور مراکز تخصصی حوزه های علمیه در مراسم افتتاحیه پنجمین دوره کوتاه مدت شیعه شناسی که در مرکز آموزش تخصصی شیعه شناسی واقع در خیابان شهدا برگزار شد با اشاره به نام های قرآن کریم بیان داشت: میزان از نام های قرآن کریم است.
وی ادامه داد: برخی گمان می کنند تبلیغ دین و دانش در فقه و اصول منحصر است و مقدار کمی نیز مربوط به علم کلام و تفسیر است در حالی که 500 آیه از قرآن کریم که میزان است اختصاص به احکام دارد و باقی آیات مربوط به کلام، عقاید، معارف، تاریخ و اخلاق است.
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی با تأکید بر این که قرآن کریم راه صحیح را نشان می دهد، گفت: گمان نکنید شیعه شناسی و رشته های دیگر علم محسوب نمی شوند؛ علم فقه به علم اکبر که عقاید است و علم اصغر تقسیم می شود؛ شیعه شناسی علمی است که در سایر علوم دست دارد.
وی ادامه داد: شناخت ویژگیهای این مکتب موجب می شود که افراد در عصر حاضر مسیر صحیحی در تبلیغ انتخاب کنند و این که گفته می شود شخص عالم به زمان دچار اشتباه نمی شود مربوط به همین مطلب است.
رییس امور مراکز تخصصی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: طلبه ای که در مقابل بارش شبهات آمادگی مقابله و دفاع را نداشته باشد مانند سرباز بی سلاح است بلکه سلاح طلبه علم و دانش او است؛ اسلامی که از سوی ائمه معصوم(ع) معرفی شده تشیع است اما حوادث و کودتاهای فراوانی برای بازگشت به قبل از اسلام رخ داد.
وی با بیان این که دشمن بسیار تلاش کرد تا فقه شیعه و کلام آن شکل نگیرد، اظهارداشت: محمود عباسی می گوید کتاب احمدبن حنبل را در جهان اسلام گسترش خواهم داد و چنین نیز کرد؛ بنی عباس و گروه های دیگر با ایجاد مکاتب رقیب تلاش می کردند جایگاه ائمه معصوم(ع) را غصب کنند.
حجت الاسلام و المسلمین کلباسی اضافه کرد: شیعه در برخی زمان ها ابر قدرت جهانی بوده است که در این مسیر خطرهای فراوانی را نیز پشت سر گذاشته است که امروزه با عبرت از تاریخ می توان از خطرهای احتمالی جلوگیری کرد به عنوان مثال دولت صفویه که در زمان خود ابرقدرت جهانی بوده است برخی بیان کردند این دولت همان دولتی است که به ظهور منتهی می شود بنابراین آسیبی نخواهد دید.
وی ادامه داد: دولت صفویه گرفتار دام زمان گذاری برای ظهور شد در نتیجه هنگامی که اشرف افغان به ایران حمله کرد تعداد کمی مسلمان مسلح با آنها مقابله کردند زیرا جامعه در رخوت فرو رفته بود./1324/پ202/ی