ضرورت بهرهگیری از فناوری اطلاعات در گسترش ارزشهای انقلاب
![حجت الاسلام حميد شهرياري](/Original/1394/09/26/IMAGE635859668194754032.png)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حمید شهریاری، معاون رییس قوه قضاییه در نخستین پیش نشست «اخلاق در فضای مجازی» که در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و پژوهشگاه اسلامی برگزار شد، به شاخصهای مسائل اخلاقی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: رفتارهای کنونی کاربران فضای مجازی را بررسی میکنیم و در صدد تصحیح رفتارها و اخلاقیات در عملکرد آنها هستیم و در برخی از مواقع دانش نظری اخلاق را در این فضا بررسی میکنیم.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان کرد: مشارکت جهانی، گستردگی محیطی، درهم تنیدگی فضای مجازی و حقیقی از ویژگیهای فضای مجازی است.
وی به ویژگیهای مشارکت جهانی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: 45 درصد از مناطق جهان دسترسی به اینترنت وجود دارد و 97 درصد مردم دسترسی به تلفن همراه دارند، در هر دقیقه 300 ساعت در یوتیوب فیلم بارگزاری میشود، و این شبکه اجتماعی یک میلیارد عضو دارد، نرخ نفوذ تلفن همراه در ایران 120 درصد است؛ در این زمان تلگرام 50 میلیون کاربر دارد که 8 میلیون کاربر آنها را ایرانیان تشکیل میدهند.
وی گستردگی محیطی را یکی دیگر از ویژگیهای فضای مجازی دانست و گفت: اینترنت و فضای مجازی تمام ابعاد بشر همچون دوست گزینی، همسرگزینی، سلامت و بهداشت، تبادل علم و دانش، جاسوسی را در برگرفته است.
حجت الاسلام شهریاری اظهار کرد: درهمتنیدگی فضای مجازی و دنیای حقیقی از ویژگیهای فضای مجازی بیان کرد و گفت: رفتارها و کنشهای کابران در فضای مجازی در دنیای واقعی تأثیر میگذارد و از این فضای میتوان برای توانمندسازی اندوختههای خویش استفاده کرد.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در اوائل انقلاب به سبب کمبود فناوریها، برنامهای برای صدور و گسترش انقلاب نداشته است و در آن زمان ارتباط حداقلی با کشورهای جهان داشتهایم، اما در این زمان با گسترش و توسعه امکانات ارتباطجمعی و فناوری اطلاعات، سبب انتقال مفاهیم انقلاب به کشورهای جهان و شکلگیری بیداری اسلامی در جوامع بشری شده است.
حجت الاسلام شهریاری در ادامه سخنانش به مسأله فیلترینگ در جهان اشاره کرد و گفت: در تمام کشورهای جهان مسأله فیلترینگ وجود دارد و در وضع قانونها و مجازاتهای سنگین برای کاهش آسیبهای آن تلاش میکنند.
معاون رییس قوه قضاییه، افزایش تقوای دینی را بهترین راهکار برای جلوگیری از آسیبهای فضای مجازی دانست و گفت: مدیران و مسؤولان فرهنگی از رذائل اخلاقی و آسیبهای فضای مجازی دوری کنند تا این که رهنمودهای آنها بر مخاطبان تأثیر بگذارد./998/پ202/ف2