۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲
کد خبر: ۳۰۴۰۹۴
منابع یمنی:

پایان جنگ در یمن شکست یک جناح قدرت را در عربستان در پی دارد

خبرگزاری رسا ـ یکی از منابع یمنی در تحلیلی سیاسی تاکید کرد که پایان جنگ یمن به معنای شکست یک جناح قدرت در عربستان است.
حمله به يمن

به گزارش خبرگزاری رسا، لقمان عبدالله از تحلیلگران سیاسی یمن در گزارشی تحلیلی به تشریح دلایل خودداری عربستان از پایان دادن به جنگ یمن پرداخت و نوشت: پیروزی یا شکست در این جنگ، شکست و ذلت یکی از جناح های مدعی قدرت در خانواده آل سعود را به همراه خواهد داشت.

 

لقمان عبدالله در این گزارش نوشت : عربستان با محاسبات سیاسی و تاکتیک های نظامی از پایان دادن به جنگ یمن واهمه دارد و می خواهد هر طور شده یمن و مردمش را وادار کند تسلیم شوند.


وی افزود: فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان در دیدار با یکی از شخصیت های رسمی یمنی گفته بود که مهلت داده شده به عربستان برای جنگ یمن به پایان رسیده و این موضوع می بایست از راه های سیاسی و با توافق طرف های یمنی حل و فصل شود.


هاموند درعین حال از قدرت یافتن جنبش انصارالله یمن ابراز نگرانی کرده و گفته بود که این موضوع امنیت عربستان را تهدید می کند.


لقمان عبدالله در این گزارش افزود: از سخنان هاموند اینگونه برداشت می شود که عربستان از چرخه گفت وگو کنار گذاشته شده و عملیات صلح بر ضمانت های کشورهای منطقه ای و بین المللی بنا خواهد شد و جز این نیست که کشورهای منطقه ای دوست یمن نیز هیچگاه به نمایندگی از این کشور به نفع سعودی ها و هم پیمانان آن، ضمانت یا توافقی را انجام نخواهند داد.


وی گفت: اوضاع یمن اکنون و پس از ماه ها تجاوز عربستان به این کشور بسیار پیچیده و بغرنج شده است و عربستان در این شرایط، قدرت و جرأت تصمیم گیری برای خروج از جنگ را، هم به لحاظ شرایط داخلی و هم به لحاظ وضعیت سیاسی منطقه، ندارد.


وی فزود: عربستان و کشورهای هم پیمان منطقه ای و بین المللی آن به خوبی می دانند که نتایج این تجاوز به نفع آن ها تمام نشده و بعد از حدود هشت ماه از حمله به یمن ،حتی به اندازه یک ذره به اهداف خود نرسیده اند و مردم یمن همچنان با شجاعت و مقاومت ایستاده اند تا از حاکمیت کشور خود محافظت کنند.
این طبیعی است که عربستان به هیچ وجه نمی خواهد یک کشور فقیر مانند یمن در جنوب این کشور به دموکراسی و استقلال برسد چرا که بطور مستقیم بر بافت اجتماعی منطقه خلیج فارس تاثیر خواهد گذاشت ضمن اینکه خانواده آل سعود از اختلافات خانوادگی درون خود برای رسیدن به قدرت نیز بیمناک است .


پایگاه خبری صعده پرس همچنین در گزارشی تاکید کرد که حدود 150 هزار دانشجوی عربستانی در حال حاضر در کشورهای اروپایی و آمریکا در حال تحصیل هستند، این ها بطور یقین با اصول دموکراسی آشنا و از آن تاثیر می پذیرند و می خواهند مردم کشورشان نیز آن را تجربه کنند و حتی برخی نویسندگان کشورهای عرب خلیج فارس در مقاله ها و نوشته های خود ،بارها از ضرورت بر خورداری مردم خود از آزادی و دموکراسی سخن گفته اند.


این پایگاه خبری یمنی افزود: یمن یکی از ذخایر منابع انسانی در شبه جزیره عربستان است که مردم آن از قدرت فکری و قابلیت های علمی ممتازی در منطقه و جهان برخوردارند و این موضوع از تاریخ و تمدن شکوفای این کشور هویدا است در حالی که برخی کشورهای عربی این منطقه بیش از چند دهه ازعمر تشکیلشان نمی گذرد و حتی برای گذران زندگی خود به سوی کشورهای دیگر دراز کرده و مردم خودشان همچنان بیکار هستند.


در این گزارش آمده است: یمن با قرار داشتن در حاشیه اقیانوس هند و نزدیکی دریای سرخ و دریای عرب ، موقعیت جغرافیایی و راهبردی ممتازی دارد ،باب المندب یکی از سه گلوگاه تجارت جهانی در آب های این کشور قرار دارد در حالی که کشورهای عربی خلیج فارس بین تنگه هرمز و باب المندب محصور هستند، اگر یمن از بحران های خود خارج شود این کشورهای عربی خلیج (فارس) ارزش منطقه ای خود را از دست خواهند داد و بدیهی است که خواهان تداوم بحران در یمن باشند.


به نوشته لقمان عبدالله، رژیم آل سعود از حل بحران و جنگ در یمن واهمه دارد چرا که نمی خواهد یمن به سر و سامان سیاسی برسد و دست شراکت و دوستی به سوی کشورهایی که در این تجاوز در کنار آن بودند ، بخصوص کشورهایی که در جبهه مقاومت اند ، دراز کند.


این گزارش در پایان افزود: عربستان به همین دلایل است که از راه حل سیاسی بحران در یمن و پایان دادن به جنگ خود داری می کند ، جدا از این عربستان با مشکلات و درگیری های داخلی خاندان حکومتی آل سعود مواجه است که این خود مانعی اساسی است چرا که پیروزی یا شکست در این جنگ موجب سیطره و پیروزی یک جناح و به قدرت رسیدن آن علیه جناحی دیگر خواهد شد.


عربستان با تشکیل ائتلافی از 9 کشور عربی و با حمایت آمریکا، از ششم فروردین، حملات هوایی، دریایی و زمینی را علیه نیروهای مقاومت مردمی یمن آغاز کرده و تاکنون بیشتر تاسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستان ها، مدارس و منازل مردم این کشور را بمباران کرده است.


دراثر حملات این کشورها به یمن تاکنون ،حدود 23 هزار نفر ازجمله زنان وکودکان کشته یا مجروح شده و میلیون ها نفر نیز از خانه و کاشانه خود آواره شده اند.


عربستان با حمله به یمن می خواهد عبد ربه منصور هادی رییس جمهوری فراری ومستعفی را به حاکمیت بازگرداند و از قدرت گرفتن نیروهای مقاومت مردمی که امنیت شهرهای یمن را دراختیار دارند، جلوگیری کند و البته تاکنون از دست یافتن به این هدف ناکام بوده است./981/د101/ک

منبع: ایکنا

ارسال نظرات