دعا در حق دیگران خروج از خودخواهی و رسیدن به رحمانیت الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد شجاعی استاد حوزه علمیه شامگاه پنج شنبه در حسینه اثنی عشری شهرری با موضوع روابط اعضای خانواده آسمانی با یکدیگر، گفت: دعا در حق یکدیگر از جمله صفات نیک و بسیار سازنده و لازم است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به هدف از خلقت انسان، تصریح کرد: خداوند انسان را خلق کرد تا به او شبیه شده و با کسب صفات خداوند به الله نزدیک شود و از مهمترین صفات خداوند رحمانیت است و رحمانیت عام شامل همه موجودات و رحمانیت خاص تنها شامل افراد خاصی میشود.
وی افزود: درجه رحمان بسیار با عظمت است و برابری با درجه الله دارد و هر کدام را که نام ببریم یکی است و از اسماء نیکو بشمار میرود.
شجاعی گفت: رحمان یعنی مهربانی، که از وجود خدا سرچشمه میگیرد و همه مراتب عالم از جلوههای رحمانیت خداوند است و هیچ موجودی خارج از رحمانیت او خلق نشده است.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: افراد زودرنج، بداخلاق، خشن، مسخره کنندگان، عیب جویان و حسودان دارای صفت رحمان یعنی مهربانی نیستند به همین دلیل به جهنم نزدیکتر میشوند زیرا این خصوصیات از آن جهنمیان است.
وی افزود: اما افرادی که مهربانی بیشتری دارند به دریافت اسماء الهی بیشتر نائل میشوند و روایت است که در کسب ثواب استمرار داشته باشید تا بوسیله آن ثواب، گناهان خود را بپوشانید تا به اسماء الهی نزدیک شوید.
شجاعی اظهار داشت: حرکت انسان در این عالم به سوی نور و تحت ولایت خداوند صورت میپذیرد و انسان باید جریان حرکت خود را با کشتی اهلبیت(ع) به سوی خداوند تضمین کند.
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: دعا در حق دیگران شخص را به رحمانیت نزدیک میکند و شبیه الله میشود و دعا در حق دیگران یعنی خروج از خودخواهی؛ حضرت زهرا(س) فرمودند الجار ثم الدار یعنی زمانی که میخواهی برای خودت دعا کنی اول همسایه و بعد خودت را دعاکن.
وی با اشاره به حدیثی از امام سجاد(ع)، گفت: زمانی که فرشتگان شاهد دعای مومنی در حق برادرش هستند، میگویند تو چقدر برادر خوبی برای برادرت هستی و چون برای برادرت خیر خواستی خداوند دو برابر آن را به تو خواهد داد؛ و زمانی که فردی پشت برادرش عیب گویی میکند فرشتگان میگویند تو چه برادر بدی برای بردارت هستی درحالی که خداوند عیب تو را پوشانده است تو حیا نمیکنی عیب دیگری را آشکار میکنی./813/202/ب1