روحانیان سه بعد حماسه، پیام و سوگ عاشورا را برای مردم تبیین کنند
![حجت الاسلام خادمي- جلسه هماهنگي مراسم تاسوعا و عاشورا](/Original/1394/07/29/IMAGE635811135534313433.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجتالاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، امروز در نشست داخلی نهاد تبلیغات اسلامی استان که به منظور هماهنگی برگزاری مراسم عاشورا و تاسوعا برگزار شد، از آمادگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی و نهادهای وابسته آن برای برگزاری مراسم های عزداری تاسوعا و عاشورای حسینی در استان خبر داد.
وی در ادامه با بیان اینکه قیام حضرت سیدالشهدا(ع) حرکتی الهامبخش برای جامعه اسلامی در طول تاریخ است، افزود: باید شبکه تبلیغات اسلامی شامل روحانیان، جامعه مداحان و سایر متولیان بخش فرهنگ و مذهب جامعه از فرصت ذی قیمت ماه محرم حداکثر استفاده را ببرند.
حجتالاسلام خادمی با اشاره به اینکه ماه محرم موعد تقویت بنیان های فرهنگی و فکری جامعه اسلامی به شمار می رود، اضافه کرد: واقعه عاشورا خود به تنهایی پشتوانه دین مبین اسلام و مذهب تشیع بوده و نعمت بزرگ الهی محسوب میشود که باید از آن در راستای تقویت فرهنگ دینی و جامعه تشیع بهره بیشتری برد.
وی با اشاره به اینکه واقعه عاشورا دارای سه بعد حماسه، سوگ و پیام است، از روحانیان خواست تا در مجالس عزاداری تاسوعا و عاشورا این سه بعد را به صورت ویژه برای مردم تشریح و تبیین کنند.
دبیر ستاد ساماندهی شئون فرهنگی و مناسبتهای مذهبی استان خراسان شمالی تصریح کرد: روحانیان بایستی در محافل و مجالس مذهبی هر سه بعد حماسه، سوگ و پیام عاشورا را تبیین کنند چرا که عزاداری بدون توجه به پیام و فلسفه عاشورا ناقص خواهد بود.
حجتالاسلام خادمی تصریح کرد: اگر در مراسمهای محرم به هر سه بعد واقعه عاشورا توجه شود، این ابعاد به صورت متوازن و متناسب در جامعه جلو رفته و اثرگذاری بسیار بیشتری خواهند داشت.
وی در ادامه با تأکید بر غنای علمی بیشتر در سخنرانیها و مداحیها، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کشور، اکنون سطح علمی و فرهنگی مردم ما ارتقای چشمگیری یافته و بایستی مطالب مطرح شده در مراسمهای محرم نیز با جایگاه آنها متناسب باشد.
حجتالاسلام خادمی با اشاره به اینکه غالب شرکتکنندگان و مستمعان مجالس عزاداری ماه محرم جوانان هستند، افزود: به همین دلیل باید روحانیان مبلغ در سخنرانیهای خود مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی روز جامعه را مطرح کنند.
به گفته وی همچنین روحانیان مبلغ لازم است با آشنا شدن با ادبیات و روحیات جوانان برای آنها خوراک تبلیغی مناسب آماده کنند تا محافل و مجالس عزاداری امام حسین(ع) بیش از گذشته اثرگذار باشد.
حجتالاسلام خادمی با بیان اینکه مخاطبشناسی یکی از ارکان تبلیغ بوده و اگر مخاطب را بشناسیم، میتوانیم نیازسنجی کرده و به تناسب مخاطب، مطالب خود را ارائه دهیم، افزود: به همین دلیل باید روحانیان مبلغ به روز بوده و از ارائه مطالب تکراری و قدیمی اجتناب کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی با تأکید بر اینکه یک روحانی مبلغ باید بداند جوانان امروز اهل مطالعه و استدلال و آگاهی بوده و هر مطلبی را بدون تحقیق و بررسی نمیپذیرند، اضافه کرد: روحانیان مبلغ باید در مجالس عزاداری ماه محرم به گونهای بصیرتافزایی و روشنگری کنند که اثر آن تا ماه محرم سال دیگر در اذهان و افکار جوانان باقی مانده و بر زندگی آنها مؤثر باشد./9314/203/ب2