۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸
کد خبر: ۲۹۴۳۵۱

اخبار کوتاه از خراسان

خبرگزاری رسا ـ برگزاری اجلاسیه سراسری مسئولان آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان، یازدهمین اردوی توجیهی آموزشی راه دل ویژه طلاب جدیدالورود خواهر و اردوی خانواده آسمانی از عناوین مهم ترین خبرهای حوزه علمیه خراسان است.
حوزه علميه خراسان

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، نشست سراسری مسؤولان آموزش و پژوهش مدارس علمیه خراسان های رضوی، شمالی و جنوبی 16 مهرماه در مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد.

 

در این نشست ضمن ابلاغ سیاست های کلی آموزش و پژوهش سال تحصیلی 95-94، کارگاه های تخصصی مختلفی ویژه آموزش و برنامه ریزی سطوح یک و دو و سه، ارزشیابی علمی پژوهشی و... برگزار شد و مسؤولان آموزش و پژوهش به صورت مصداقی و کاربردی با برنامه های مرتبط آشنا شدند.


این اجلاسیه در هر سال یکبار به صورت سراسری و 9 نوبت به صورت استانی در سه استان خراسان برگزار می شود.


این اجلاسیه امروز (پنج شنبه) بعدازظهر با حضور 190 نفر از مسوولان آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان به کار خود پایان خواهد داد.

 

تبیین هویت طلبگی و التزام به مباحثه؛ دو بال موفقیت طلاب

حجت الاسلام گنابادی نژاد، مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در اجلاس مسؤولان آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه مسؤولین آموزش مدارس علمیه می بایست در کنار امور آموزشی و پژوهشی طلاب، حس دردمندی و وجوب طالب علم بودن را به طلاب منتقل کنند، گفت: با انجام این مهم، خیلی از دغدغه هایی که بر عهده مسؤولین آموزش است راحت تر و آسان تر رفع خواهد شد.


وی با اشاره به تجربه خود در سمت مسؤول آموزش مدرسه علمیه سلیمانیه در گذشته و دیگر عرصه های حوزوی، اظهار داشت: اگر بنده در زمینه انتخاب مسؤولیت مختار بودم، بدون تردید مسؤول آموزش مدرسه علمیه را انتخاب می کردم؛ چرا که حقیقتاً تأثیر و اهمیتی که مسؤول آموزش دارد، استاد، مدیر و دیگر مسؤولان امر در مقابل طلاب ندارند.


مدیر مدرسه علمیه سلیمانیه با بیان اینکه مهم ترین کاری که مورد کم توجهی قرار گرفته است، تبیین هویت طلبگی است، تصریح کرد: باید مسؤولان آموزش بیش از پیش به این مهم توجه کنند و طلاب را با آن آشنا نمایند.


حجت الاسلام گنابادی نژاد با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم جایگاه و اهمیت طلبگی را به طلاب نشان دهیم و از شکست های احتمالی طلاب را در عرصه های اجتماعی و علمی جلوگیری کنیم، باید به دو اصل مهم توجه کنیم، ابراز داشت: اولین اصل تبیین هویت، ارزش و منزلت طلبگی است؛ زیرا طلاب با آشنایی با این مهم، در هر جایگاه علمی و اجتماعی به عنوان کسی که مدارج علمی را پشت سر گذاشته اند، جایگاه و مرتبه خود را متزلزل نمی کنند و یک عمر پای طلبگی خود می ایستند.


وی دومین اصل را التزام به مباحثه همراه با آدابش دانست و افزود: اگر مسؤولان آموزش مدارس علمیه این دو اصل را برای طلاب تبیین کنند، ضریب موفقیت طلاب بسیار ارتقا می یابد.


مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه طلاب را باید با حس دردمندی و احساس مسؤولیت تربیت کرد، تصریح کرد: این نوع تربیت باعث می شود طلاب در آینده با دغدغه و احساس مسؤولیت به وظایف طلبگی خود توجه نمایند و این حس را در جامعه منتقل کنند.


حجت الاسلام  گنابادی نژاد با بیان اینکه باید با طلاب زندگی کرد، به مدیریت مدرسه علمیه شهرستان بناب اشاره کرد و افزود: مسؤولان مدارس باید با طلاب در همه امور همراه باشند و در درک آنان توجه بیشتری نشان دهند.


وی مسائل مالی را از اقتضائات زمانه دانست و ادامه داد: مسؤولان مدارس به عنوان مربیان طلاب، نباید جاذبه های دنیایی را در مقابل چشم طلاب به تصویر بکشند، چرا که این امر موجب می شود تا طلاب در عرصه طلبگی خود گرفتار مادیات شوند.


مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در ادامه با اشاره به اینکه مسؤولان مدارس باید هر دغدغه ای که در مورد کمیت و کیفیت طلاب دارند، خود را مسؤول بدانند، اظهار داشت: مسؤولان آموزش باید در طول سال با مساجد و مدارس محل ارتباط داشته باشند و نسبت به شناسایی و جذب طلاب مستعد در پایان سال اقدام کنند.


وی به داوری برخی از افراد در مورد گذشته و حال حوزه علمیه اشاره کرد و افزود: برخی داوری ها که گذشته حوزه علمیه را پرافتخار نشان می دهند و امروز آن را ناموفق جلوه می دهند، کاملا مخدوش است و این داوری برگرفته از احساسات و تعلقاتی است که این افراد به گذشته دارند، می باشد.


مدیر مدرسه علمیه سلیمانیه با تأکید بر اینکه یکی از امتیازات طلبه های معاصر، مستعد بودن آن هاست، گفت: طلاب این دوره، پل های زیادی را پشت سر خود خراب کرده اند تا به این مسیر رسیده اند و هر کاری که با همراهی، پیگیری این طلاب انجام شود، به هدف نهایی خود می رسد و این نشان از همت بلند طلبه های معاصر است.


وی در پایان، یکی از آسیب های محیط طلبگی را جریان های فکری ناسالم دانست و خطاب به مسؤولان آموزش خاطرنشان کرد: شما به عنوان مرزداران فکری مدارس علمیه می بایست در انتخاب فکر سالم و صحیح به طلاب کمک کنید و به این مهم توجه ویژه ای داشته باشید تا طلاب بتوانند به درستی نذر خود را که با امام زمان(عج) بسته اند، ادا کنند.

 

برگزاری یازدهمین اردوی توجیهی آموزشی راه دل، ویژه طلاب جدیدالورود خواهر

مراسم افتتاحیه اردوی توجیهی آموزشی راه دل، ویژه طلاب جدیدالورود خواهر خراسان رضوی، با سخنرانی حجت الاسلام دکتر عبدخدایی، در اردوگاه مازندارن مشهد، برگزار شد.

 

حجت الاسلام عبدخدایی، در مراسم افتتاحیه اردوی توجیهی آموزشی راه دل، ضمن تبریک عید غدیر و روز مباهله، حادثه منا را به همه ملت شریف ایران تسلیت گفت و فراگیری اخلاقی و تربیتی مادر را نقش اساسی خواهران عنوان کرد.


حجت الاسلام عبدخدایی، با بیان اینکه طلبه بودن راه و مسیر انبیا الهی است و قابل مقایسه با راه های دیگر نیست، خطاب به طلاب جدیدالورود خواهر، اظهار کرد: در مرحله جدیدی از زندگی خود قدم نهاده اید، این مسیر، سعادت دنیا و آخرت را برای شما در بر خواهد داشت.


استاد حوزه و دانشگاه، ایمان و علم، را دو موضوع ارزنده در روحانیت عنوان نمود و با اشاره به آیه(یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ) تشریح کرد: ایمان و علم در قرآن به درجه والای معنویت معرفی شده است.


وی در ادامه با بیان اینکه ایمان توأم با عمل، به منزله روح است و شخص بدون روح، حیات و شخصیت ندارد، اضافه کرد: شخصی که وارد مسیر روحانیت شد، باید صادقانه معارف و حقایق اسلامی را بیاموزد و این فراگیری به همراه فهم، صورت می گیرد.


حجت الاسلام عبدخدایی خاطر نشان کرد: روحانی با دوبال ایمان و علم می تواند پرواز کند و اگر ایمان نباشد همانند سربازی است که مرده است و اگر علم نداشته باشد همانند سربازی است که تفنگ نداشته باشد و در جبهه هیچ کارایی ندارد.


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه درس خواندن مقوله اساسی موفقیت در تحصیل است، بیان کرد: پیش مطالعه، تمرکز در کلاس درس، مرور درس فراگرفته شده و مباحثه دروس، می تواند یک طلبه موفق را بوجود اورد.


وی با تاکید بر فراگیری ادبیات عرب، خطاب به طلاب جدیدالورود، گفت: ادبیات عرب ریشه دروس است و در ابتدای راه تحصیل، پایه ریزی محکم انجام دهید تا در درک مفاهیم قرآن و روایات موفق شوید.


این استاد حوزه در ادامه اظهار کرد: شیوه تحصیل در حوزه علمیه عمده، درس خواندن است، و مدرک گرفتن ملاک نیست.


حجت الاسلام عبدخدایی فراگیری مباحث اخلاقی و تربیتی مادر را نقش اساسی خواهران عنوان نمود و خاطر نشان کرد: با فراگرفتن معارف دین، همانند یک چراغ، علاوه بر اینکه اطراف خود را نورانی می کنید، خود را نیز منور خواهید کرد.


وی با تاکید بر اینکه نقشه راه برای هدایت دیگران باشید، اضافه کرد: برای هدایت دیگران طرح و برنامه مختص داشته باشید، که اگر چنین زندگی داشته باشید، موفق خواهید شد.


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روایت امام صادق(ع)« مَنْ تَعَلَّمَ اَلْعِلْمَ وَ عَمِلَ بِهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ دُعِیَ فِی مَلَکُوتِ اَلسَّمَاوَاتِ عَظِیماً فَقِیلَ تَعَلَّمَ لِلَّهِ وَ عَمِلَ لِلَّهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ‏»، تشریح کرد: هر که براى خدا علم را بیاموزد و بدان عمل کند و بدیگران بیاموزد، در مقامهاى بلند آسمان‌ها عظیمش خوانند و گویند: آموخت براى خدا، عمل کرد براى خدا و تعلیم داد براى خدا.

 
اردوی خانواده های آسمانی 2 برگزار شد

دومین اردوی خانواده آسمانی به همت دفتر فرهنگی تربیتی حوزه علمیه خراسان برگزار شد.

 

حجت الاسلام شریف زاده، مسؤول دفتر فرهنگی تربیتی حوزه علمیه خراسان در گفت وگو با روابط عمومی این حوزه، با بیان این خبر گفت: دومین اردوی خانواده آسمانی با موضوع نظام خانواده و با رویکرد برگزاری کارگاه های آموزش روابط خانواده جهت تحکیم و تقویت بنیان این نهاد مقدس در اردوگاه ثامن الحجج مشهد برگزار شد.


وی با بیان این که در این اردو 470 نفر از جانبازان، ایثارگران، ممتازین، حافظین، رابطین فرهنگی و سایر طلاب حضور داشتند، اظهار داشت: در مراسم افتاحیه این اردو، حجت الاسلام فاضل موسوی به بیان نکات مهمی در خصوص تربیت فرزند و تحکیم روابط زن شوهر و درک متقابل آنان سخنرانی کرد.


مسؤول دفتر فرهنگی تربیتی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه حاضرین در این اردو، در مسابقات فرهنگی و ورزشی شرکت کردند، ابراز داشت: با توجه به ایام عید بزرگ غدیر و لزوم گرامیداشت آن، مسابقه کتاب خوانی خطبه غدیر نیز برگزار شد.


وی افزود: در اختتامیه دومین اردوی خانواده آسمانی، حجت الاسلام ضیایی، کارشناس طب سنتی و تغذیه با بیان مسائل خانواده و روابط زناشویی و تغذیه در خانواده، به پرسش های مخاطبین پاسخ گفت.


همچنین در این اردو از طلاب جانباز و ایثارگر تجلیل شد./930/203/ب3

ارسال نظرات