نشست تخصصی عبد صالح در تهران برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزار رسا، نشست تخصصی «عبدصالح» با موضوع بررسی شخصیت و اندیشه اخلاقی عرفانی آیت الله محمد تقی بهجت(ره) عصر امروز دوشنبه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
حمیدرضا طیبی، رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی با اشاره به شخصیت آیت الله بهجت، تصریح کرد: اگر شخصیتی مانند آیت الله بهجت بخواهد موضوع یک پژوهشگاه قرار گیرد باید پرسید چرا ایشان در قرن 20 میلاد رویکردی عرفانی و اخلاقی را در دین برگزیدند.
وی تصریح کرد: با مقایسه میان حضرات آیات مطهری، طالقانی و بهجت سه رویکرد متفاومت مشخص می شود، آیت الله طالقانی مبارزه اجتماعی رابرگزیده، آیت الله مطهری توسط قلم خود اقدام کرده و مبارزه آیت الله بهجت تهذیب نفس بود.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با بیان اینکه شرایط سیاسی زندگی این سه بزرگوار در برههای یکسان بوده است، خاطرنشان کرد: شرایط خانوادگی این سه نفر تقریبا یکی بوده ولی شخصیت روحی روانی آنان متفاوت است، با بررسی این موضوع دریافتیم که اگر به این سوال پاسخ دهیم شخصیت حضرت آیت الله بهجت(ره) معرفی می شود.
وی افزود: امام خمینی(ره) تنها فردی است که در مبارزات خود این سه ویژگی را دارا باشند، مبارزه اجتماعی علمی و اخلاقی از اقدامات امام راحل(ره) است.
طیبی با بیان اینکه آیت الله بهجت به سادگی به عرفان رسیدند، گفت: پرهیز از محرمات و انجام واجبات اساس کار این مرجع عالیقدر بوده است.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، گفت: پژوهشگاه علوم انسانی دارای 3 پژوهشکده و 40 عضو هیأت علمی است، در سال 93 این پژوهشکده مستقل شده است، از سال 93 تاکنون شصت نشست علمی برگزار و 7 جلد کتاب منتشر شده است، پنج کتاب در زمینه دفاع مقدس از سوی این پژوهشکده تقدیم جامعه فرهنگی کشور شده است.
وی افزود: تعامل بین دو قوه مقننه و مجریه از مسائلی است که باید انجام پذیرد، طرحی برای ایجاد این تعامل در جهاد دانشگاهی آغاز شده و امیدواریم با حمایت مجلس ادامه یابد./811/202/ب2