۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳
کد خبر: ۲۷۵۹۵۶
در مؤسسه تحقیقات و پژوهش‌‌های سیاسی ندا بررسی شد؛

فلسطین و چرایی حمایت ایران از جریان مقاومت

خبرگزاری رسا ـ یکصد و نهمین جلسه هم اندیشی مؤسسه ندا به موضوع فلسطین و چرایی حمایت ایران از جریان مقاومت برگزار شد.
پرچم فلسطين

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، وحید مردانه، معاون بین الملل مؤسسه ندا با تشریح حمایت‌های ایران از گروه‌های مبارز فلسطینی، گفت: موضوع حمایت ایران از فلسطین یک اصل در نظام جمهوری اسلامی ایران است، پرداختن به این موضوع تنها به این دلیل انجام می‌شود که افزون بر دلایل اعتقادی موجود در جریان حمایت از فلسطین، از منظر علمی نیز به این امر پرداخته شود.



وی افزود: دلیل حمایت ویژه ایران از فلسطین تنها جریان و مردم فلسطین نیست، بلکه به‌دلیل وجود اسراییل است، زیرا اگر جریان صهیونیستی هرجای دیگر از کره زمین شکل گرفته بود، باز همین نوع برخورد با جریان رژیم آدم‌کش صهیونیستی وجود داشت.



مردانه ضمن تشریح سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قبال رژیم اسراییل، تصریح کرد: رفتار ایران در قبال رژیم بر اساس هزینه و فایده نیست، بلکه این جهت‌گیری برآمده از نگرانی‌های امنیتی و بستن دروازه غرب است.



نویسنده حوزه مسایل سیاسی با اشاره به موضوع دروازه غرب بودن اسراییل، تاکید کرد: ایران، رژیم صهیونیستی را فراتر از یک رژیم جعلی در منطقه می‌بیند و معتقد است که هیمن اسراییل نمونه‌ای از امپریالیسم غرب است.



معاون بین الملل مؤسسه ندا با تبیین مکتب واقع‌گرایی سیاسی در روابط ایران و فلسطین، خاطر‌نشان کرد: عده‌ای می‌گویند که بر اساس منطق اگر ما در قبال اسراییل موضع نداشته باشیم، آن‌ها نیز کاری با ما ندارند، اما باید توجه داشت که تمام این تنازعات برآمده از موضوع قدرت و منافع است.



وی در بخش دیگری از این برنامه با تبیین منافع ایران و موضع رژیمی مانند اسراییل، اضافه کرد: اسراییل منافع ملی ما را تهدید می‌کند، اما این تهدید بسیار متفاوت است با تهدیدی برای مثال عربستان برای ایران ایجاد می‌کند، در واقع ما و رژیم صهیونیستی بر اساس یک‌سری مواضع کاملا متفاوت در قبال هم موضع گیری می‌کنیم.



مردانه با تشریح دو مبحث واقع‌گرایی تهاجمی و تدافعی در موضوع ایران و اسراییل، گفت: تفکر رژیم صهیونیستی کملا یک دیدگاه تهاجمی دارد، اما سیاست دفاعی ایران برآمده از یک منش تدافعی است که این دو نوع دیدگاه بسیار با یکدیگر متفاوت است.



نویسنده حوزه مسایل سیاسی با اشاره به موضوع برداشت‌های متفاوت از دشمنی ایران و اسراییل، اضافه کرد: عده‌ای معتقدند که اختلافات ایران و اسراییل برآمده از مسایل اقتصادی است اما واقعیت این است که اسراییل ایران را یک کشور اسلامی ترقی خواه می بیند که بعد از انقلاب اسلامی با رشد فزاینده‌ای پیشرفت کرده است، ضمن این‌که ایران تنها کشور مسلمانی است که به هیچ وجه اسراییل را حتی در موارد جزئی به رسمیت نشناخته است.



معاون بین الملل مؤسسه ندا با بیان این مطلب که هم ایران و هم اسراییل خواستار حذف کامل نفر مقابل هستند، تاکید کرد: دکترین فکری جمهوری اسلامی ایران، رژیم غاصب صهیونیستی را یک خطر برای جهان می‌داند و بر این اساس خواستار حذف کامل آن است، در طرف مقابل نیز اسراییل، ایران را کشوری در مقابل اهداف پلید خود می‌داند.



وی با اشاره به هدف ایران از نابودی اسراییل، تصریح کرد: ایران به هیچ عنوان به دنبال یهودی کشی نیست، بلکه مانند قضیه فروپاشی شوروی سابق تدابیری را می‌انشید تا به‌طور کامل این رژیم جعلی از منطقه و از جهان حذف شود.



مردانه ادامه داد: سیاست تهاجمی اسراییل مشخصه‌ای دارد که آن، متوهم بدبین و عمل‌گراست اما در نقطه مقابل ایران سیاستی دارد که برآمده از متوقع خوش بین بودن و خردگرایی است، توقعی که ایران از آن انتظار دارد تا اسراییل هرگز امنیت مردم و دانشمندان هسته‌ای را به خطر نیندازد.



معاون بین الملل مؤسسه ندا در بخش دیگری از این برنامه به بحث اشتراکات تاریخی، دینی و فرهنگی ایران و فلسطین اشاره کرد و افزود: این اشتراکات عاملی شده است تا امروز ما از فلسطین حمایت کنیم، ضمن این‌که اشتراکاتی که ما با مسلمانان داریم هرگز با یهودیان نداشتیم.



وی در پایان با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب، تاکید کرد: باید این فرمایش رهبری را در نظر داشته باشیم که آرمان‌گرایی همراه با واقع‌گرایی می‌تواند رمز پیروزی ما و تمام ملت‌های جهان شود.



لازم به ذکر است در ابتدای این مراسم، کارشناسان مؤسسه ندا به ارائه آخرین اخبار در خصوص سرزمین‌های اشغالی پرداختند که مهم‌ترین آن‌ها پیشنهاد معاون صدر اعظم آلمان به ایران در خصوص به رسمیت شناختن رژیم آدم‌کش اسراییل در چند روز قبل بود./856/پ202/ب4

ارسال نظرات