آداب زیارت از دیدگاه ائمه طاهرین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین نجم الدین طبسی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سحرگاه امروز در برنامه ماه خدا که از شبکه یک سیما پخش شد، با اشاره به آداب زیارت از دیگاه ائمه طاهرین(ع) گفت: صفوان می گوید زمانی که با امام صادق(ع) وارد عراق شدیم ایشان فرمودند که راه را عوض کنید.
وی افزود: صفوان در ادامه نقل خود می گوید با امام مسیری را رفتیم تا به قبری رسیدیم، حضرت در کنار قبر ایستادند و شروع به سلام دادن از انبیای سلف تا رسول اکرم(ص) کردند؛ سپس حضرت به امیرالمؤمنین سلام دادند و خود را بر روی قبر انداختند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که امام صادق(ع) پس از این که خود را بر قبر امیرالمؤمنین انداختند شروع به گریه کردن کردند، اظهار داشت: پس از این کار شش رکعت نماز خواندند، در این جا صفوان از امام می پرسد که آقاجان این قبر چه کسی است که شما این گونه آن را زیارت کردید.
وی ادامه داد: حضرت فرمودند این قبر جد من علی بن ابی طالب(ع) است، صفوان در نقلی دیگر می گوید امام صادق(ع) دست بر روی قبر گذاشتند و مشتی از خاک آن را برداشته و بوییدند سپس فریادی زدند و بیهوش شدند، به گونه ای که من ترسیدم حضرت فوت شده باشند.
حجت الاسلام والمسلمین طبسی با بیان این که صفوان از حضرت پرسید چرا ائمه سابق اشاره ای به قبر امیرالمؤمنین نکردند، ابراز داشت: ترس از آسیب رساندن بنی مروان و خوارج به این قبر شریف سبب شد تا ائمه گذشته آن را مخفی نگه دارند.
وی عنوان کرد: روایتی از امام صادق(ع) وجود دارد که امام می فرماید زمانی که در عراق بودم شب ها کنار قبر امیرالمؤمنین می آمدم و نماز شب خود را در آن جا می خواندم؛ در روایات وجود دارد که ائمه طاهرین(ع) در زمان زیارت امام گذشته خود غسل کرده و با لباس تمیز بر سر قبر حاضر می شدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: حضرات ائمه زیارت نامه هایی را در برابر قبر شریف می خواندند و پس از اتمام زیارت به صورت عقب عقب از کنار قبر شریف امام خارج شدند، این روالی که امروزه در میان زائران مرسوم شده از امام صادق(ع) است./1323/پ202/ش