۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۴:۳۰
کد خبر: ۲۷۳۵۴۱
حجت‌الاسلام نقویان:

مقام صداقت انسان را به رستگاری می‌رساند

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مذهبی با اشاره به این‌که مقام صداقت انسان را به رستگاری می‌رساند، گفت: باید اساس زندگی را بر پایه پاکی و صداقت بنا کرد که اگر غیر از این باشد پایه‌های زندگی متزلزل خواهد شد.
حجت‌الاسلام نقويان

یه گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام نقویان، کارشناس مذهبی شامگاه پنج شنبه 18 تیرماه در مراسم شب قدر که در حیسنیه مکتب الله نبی برگزار شد، با اشاره به این‌که بیدار ماندن در شب قدر به معنای بیدار شدن است، گفت: هر یک از اعمال شب قدر دارای حکمت و فلسفه خاص خود است، از این رو اگر در روایات ائمه معصومین(ع) تفکر و تدبر داشته باشیم قطعا به بیدار شدن دل بیشتر از بیدار ماندن تأکید شده است.

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به تلاوت قرآن و نیز قرآن بر سر گرفتن در شب قدر به عنوان یکی از اعمال وارده و توصیه شده اظهار کرد: قرآن کریم قانون اساسی زندگی ماست و وقتی انسان قرآن بر سر می‌گیرد و از فرق سر تا نوک پای خود را محو نورانیت کلام وحی کرده و با توسل به اهل بیت(ع) زبان و دل خود را معطر به نام آنها می‌کند، مورد آمرزش خدای تعالی قرار می‌گیرد.

 

وی با اشاره به معرفت امیرالمؤمنین افزود: عمق معرفت و ایمان حضرت علی(ع) به مبدأ و معاد، وحی و نبوت و به طور کلی غیب عالم هستی، علم و عمل و اخلاص وصف ناپذیر وی در صحنه­ های مختلف زندگی، شجاعت مثال زدنی، زهد و تقوا، ایثار و گذشت، حلم و بردباری، قناعت و سخا، کمال وجودی و جامعیت آن حضرت نسبت به همه ارزش های انسانی و خصلت­ها و کمالاتی که دست یابی به آنها برای یک انسان والا امکان پذیر است.

 

این کارشناس مذهبی با استناد به این دو سخن میزان دوستی‌ها و دشمنی‌هایی که با امیرالمؤمنین(ع) می‌شد را ایمان و کفر دانست و خاطرنشان کرد: از این رو، منافقان در جامعه اسلامی با امیرالمومنین(ع) بدترین دشمنی‌ها و در مقابل مؤمنین بهترین، بیشترین و عمیق ترین دوستی‌ها را با آن حضرت داشتند.

 

حجت الاسلام نقویان با اشاره به نوع برخورد حضرت علی(ع) با دشمنان گفت: نوع تعامل امیرالمؤمنین(ع) با دشمنان بر اساس ملاک و میزانی خاص بود. حضرت علی(ع) با هیچ کس دشمنی شخصی نداشتند و در مقابل دشمنان ایشان نیز با شخص خود حضرت دشمنی نداشتند؛ بلکه با راه امیرالمؤمنین(ع) که همان دین اسلام بود، مخالفت و دشمنی می‌کردند.

 

وی در ادامه افزود: حضرت علی(ع) سعی بر هدایت دشمنان داشتند و با رأفت، محبت، گذشت، صبر و حوصله با آنان برخورد می‌کردند، اما زمانی که حاضر به تسلیم در برابر حق نبودند، حضرت با آنها برخورد شدید داشت و هیچ گذشتی هم در این برخورد نبود.

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع)، افزود: اهمیت صداقت در این است که امام علی(ع) فرمودند؛ «االنجاه فی الصدق»؛ یعنی اگر می خواهید به سر منزل نجات و رستگاری دست یابید باید اهل صداقت در گفتار، رفتار، نیت و عمل باشید.

 

وی در پایان با بیان اینکه تلاش برای رسیدن به مقام صداقت انسان را به رستگاری و بهشت می‌رساند، خاطرنشان کرد: باید اساس زندگی را بر پایه پاکی و صداقت بنا کرد که اگر غیر از این باشد پایه‌های زندگی متزلزل خواهد شد./817/پ202/ح

ارسال نظرات